Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (787)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nedělám si iluze, že by scénář vznikal jinak, než že se ústřední parta sešla nad hromadou jídla někdy kolem Dne nezávislosti, setkání proložila konzumací nejrůznějších látek a maratonem Toy Story a bylo vystaráno. V rovině parodií to pak podle očekávání dopadlo celkem vtipně, v rovině polopatických socio-kulturních komentářů a připomínek už ale upoceně a toporně. Nejvíc mě ale ničí nutnost neustále nadávat, každou scénu kdovíproč otřít o sexuální narážku a posledních deset minut tam namatlat extra hrubozrnnou šou, snad jen tak z hecu, jestli to někdo z diváků zvládne. Navíc se Rogen zdržuje u tisící variace toho, jak je libovolná postava pod vlivem drog a to mi stejnou měrou nepřijde vtipné, jako mě zaráží, že se jeho přístup k vtipům přestal vyvíjet, ba začal spíše retardovat. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě vlastně docela příjemným překvapením. Není to sice asi taková pecka, jak někteří tvrdí, ale fórů je tam víc než dost. Komediální dvojice James Franco a Seth Rogen mě opět nezklamali. Film obsahuje spoustu originálních nápadů, takže je vidět, že se na něm vážně vyřádili. Je tam taky dost zajímavých filozofických otázek. Celkově film obsahuje spoustu narážek, ať už na filmy jako je například Terminátor, tak na geopolitickou světovou situaci. Hodně si střílí také z náboženství. Děj se tedy odehrává v obchodě, kde se potraviny každý den těší, až je bohové (lidé) koupí a odnesou je to věčného ráje. Vše se ale změní, když potraviny zjistí nepříjemnou pravdu. Hlavní protagonisté filmu jsou párek Frank a žemle Brenda, kteří se vlastně celý film jenom těší, až na to vlítnou. Další postavy jsou taky dost vtipné. A hlavní záporák je vaginální sprcha jménem Pičifuk, který jim jde celou dobu neúprosně po krku. Je tam taky spousta rasových vtipů. Někomu už se to možná může zdát až přes čáru. Každopádně jsem zvědavý, jestli bude pokračování. O dabing se stará spousta známých osobnostní a film byl poměrně levný, takže asi dost vydělá. "Černé kafe v prdeli!" :D Recenze ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zdál se mi sen o tloustnoucích hvězdách, který zhulený na kanapi prožívají zápek nad myšlenkou filmu, v němž bude chtít mluvící párek zasunout do buclatý žemle. Pak jsem se vzbudil, byl jsem v kině na Buchtách a klobásách a celý to připomínalo spíš prvoplánovou noční můru. Body za penetraci sterilního moralistního vakua animáků, nula za jakoukoli skutečnou podvratnost a masitost. Sójová náhražka věcí od Matta Stona a Treye Parkera. Lavaš píchající bágel mi nestačí k výstřiku majonézy light, vy rauchwursti. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Konečně jsem se dočkal dne, kdy byl stvořen animák výhradně pro dospělé. Trapné vtípky pro nejmenší z nejmenších se neobjevují a moje velmi kvalitní neurony se radují. U žádného animáku jsem se doposud takovým způsobem nenasmál. Trošku se bojím zde zanechat 5 hvězdiček, protože by to mohlo leckoho dovézt k myšlence, že tu a tam používám jídlo válcovitého tvaru k mnohem více činnostem než je pouhá konzumace. Velice úchylná podívaná, při které moje puritánská duše uronila nejednu slzu. Tvůrcům kreativita rozhodně nechyběla. Během psaní scénáře i během samotné tvorby bylo jistě zkonzumováno nemalé množství drog všech vůní, barev a účinků. Ze scénáře je dost cítil Seth Rogen. Ostatní pány přečtené nemám. Opravdu neskutečně hravá záležitost, která s obrovským nadhledem využívá všech možných stereotypů současnosti při zobrazování pokrmů a jejich vzájemných interakcí. Dost se mi líbilo zobrazení toho, když se lidé pokoušeli zabít jejich papání. Úplně nejlepší je ovšem samozřejmě závěrečný potravinový grupáč. Kdybych byl na snímku v kině, tak bych netušil jak se mám tvářit a kam se mám dívat. Dost šílená záležitost. Dokonce i konečně vyplula na povrch skutečná orientace Edwarda Nortona. Lepší 4 hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ešte nevymyslia,“ krútili sme s pani manželkou hlavou. A je to pravda. Bohužiaľ, ak budete naladení trailerovo, budete sklamaní – drvivá väčšina deja sa odohráva v prekvapivo nudnom supermarkete a v domácnosti, kde prebiehajú hlavné krvavé orgie, len zopár minút. K tomu priemerné postavy, ktoré diváka nemajú príliš veľkú šancu chytiť ako za srdce, tak ani za nič iné. Dobrý vtip príde len raz za cca 20 minút, čo je dosť šokujúce. Film je spočiatku úžasne (nielen sexuálne či politicky) sprostý, vulgárny a zvrhlý, ale už po chvíľke opakované vtipy upadnú do monotónnej sivosti a prichádza rozčarovanie, ktoré nezachráni ani opulentné finále (nechajte sa prekvapiť) a WTF koniec (tiež sa nechajte prekvapiť). Myslím si, že tento film je natoľko vtipný... až je nevtipný. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu zazní slovo "fuck" nebo jeho modifikace celkem 506krát. (Maulincio)
  • Ve Švédsku na film mohly - v doprovodu rodičů - už děti od sedmi let. (NIRO)
  • Na automobilu jednoho z prodejců je dvakrát během filmu jasně viditelná nálepka Dixar. Z jaké společnosti na výrobu animovaných filmů si tímto tvůrci utahují, je asi jasné. (Jaroslaf)

Reklama

Reklama