Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richie Lanz (Bill Murray) se vždycky snažil být rockovým manažerem. Svého posledního zbývajícího klienta vezme na USO tour po Afghánistánu. Po sérii nepředvídatelných náhod se Richie ocitá v Kábulu na pospas osudu. Opuštěný, bez peněz a bez pasu. Pokračuje série nepředvídatelných náhod. Při jedné takové náhodě objeví mladou dívku s mimořádným hlasem a rozhodne se ji přemluvit a připravit pro Afghánskou verzi American Idol. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (48)

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Obecně mám vážně moc ráda Billa Murrayho, bohužel se ale občas stává, že mi (zvlášť v některých novějších komediálnějších věcech) přijde tak nějak v křeči, nepříliš vtipný, nepřirozený. Ne tak ale v tomto filmu. Mám pocit, že ta role je vyloženě pro něj. Úžasně si tady dává všechny polohy postavy Richieho, věříte mu, když je překvapený, dojatý, když se bojí, když je odevzdaný nebo naopak odhodlaný. A ty jeho hlody (Danielle Steel, srab vs. dezertér atp.), no prostě tady zase jednou válí. Celkově je tento film dobře zahraný, občas zazní nějaká stará dobrá hitovka. Líbí se mi, že se sem podařilo vsunout i nějaké to poselství (důležitost boje afghánské ženy za rovnoprávnost). To je ale asi tak vše, co mohu vyzdvihnout. Film má podle mě velmi slaboučký, na hlavu postavený příběh, zasazení do Afghánistánu, které má být zřejmě něčím ozvláštňujícím a zajímavým, na mě vůbec nefunguje (ba naopak mi to kvůli tomu přijde o to umělejší a přiblblejší). Nebýt aspektů, které jsem sepsala výše (zejména pak Billa Murrayho), byla by to pro mě jedna velká nuda. Takhle za tři a 60 %. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ťažko to brať vážne, ale ešte ťažšie sa na tom zasmiať. Miestami strašne nepriehľadné, zmätočné, človek si len hovorí, čo to tam robia a prečo. Potom sa tam akože začne odvíjať nejaká dejová linka, ktorá je ale tak klišoidná a obkukaná, že nenadchne a dokonca ani nezaujme. A Willis to zobral z neviem akého dôvodu. Slabé 2 z 5 ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podívala hlavně kvůli hercům Bill Murray, Bruce Willis a Kate Hudson. To že tam Bruce Willis je celkem 8 minut mě docela překvapilo, protože být hercem jako je on, tak tuhle roli nevezmu, nemá tam totiž vůbec žádný prostor. Naopak Bill Murray provází celý film, občas to i funguje, ale převažuje spíše ta část, kdy je to nudné a nezajímavé, to trochu vylepšuje sexy tělo Kate Hudson, i když i to zdaleka nestačí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocne nezazivny film s dvoma exhviezdami, ktore hraju na stvrt plynu. Willis je nadobro v riti. Uz ani Barry Levinson ho nedokaze donutit, aby nieco predviedol a znova cely film znudene odziva s jednym vyrazom. No a Bill Murray uz je strasne stary a nevsimol som si u neho ani len naznak pokusu o nejaky vtip. Nechapem aky zmysel ma tento film a pre koho je urceny. 3/10. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na tomto filme bolo jednoznačne prostredie divokého Afganistanu a celá tá paštúnska atmosféra. Scenár tiež nebol najhorší, aj keď miestami trochu dosť hnaný do absurdna. Avšak zápletka o odvážnej dievčine v Afghan Star bola reálna - podobné pobúrenie v afgánskej spoločnosti spôsobila pred pár rokmi Setara Hussainzada, ktorá sa v speváckej súťaži odvážila nielen spievať, ale aj tancovať, a vyvolala tým obrovskú polemiku, dokonca sa jej vyhrážali zabitím. Pre záujemcov odporúčam dokument Afghan Star. Ale späť k Rock the Kasbah. Bill Murray nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale v tejto úlohe skrachovaného agenta sa mi celkom pozdával. Škoda ale, že Zooey tak rýchlo ušla. Myslel som, že bude jedna z ústredných postáv filmu. Ale inak to bolo celkom fajn, v podstate dejovo nenáročné, čo je aj dosť škoda. Myslím, že film z takéhoto prostredia mohol toho predviesť oveľa viac. Ale niektoré momenty celkom pobavili, najmä hláška "Ďakujem, že si ma nezabil", a tá odpoveď "Deň ešte neskončil!" :D ()

Galerie (175)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu je odkaz na píseň stejného jména od punkové kapely The Clash. Píseň ve filmu nezazní, protože filmařům bylo odepřeno právo ji používat. (BloodMax)
  • Snímek se zařadil na 1. místo největších propadáků roku 2015 podle časopiseu Forbes z listopadu toho roku. (Žralok)
  • Film byl natočen v Maroku a Afghánistánu. (BloodMax)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama