Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (105)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

99, 100 a nebo 1000 domů. Čím víc, tím líp. No jasně, že jo. Nehleďme na pravidla, svědomí, nebo snad nějakou čest, hlavně, když se sypou doláče. Tenhle film se nese přesně v tomhle duchu a vzhledem k přesvědčivému výkonu hlavního dua a ze začátku, díky až depresivní atmosféře jsem si tohle drama celkem užíval. To by však muselo mít trošku jiný konec. Na náhlé prozření jsem nikdy moc nevěřil a 99 Homes jsou toho bohužel jasným důkazem. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Americký sen v přímém přenosu, kde se z lidí ze dne na den stávají bezdomovci. Film plný hodně nepříjemných scén a povedené proměny hlavního hrdiny, který se v systému naučil chodit a rozhodl se, že na něm vydělá. Hutné drama, které svou atmosféru nezapře a výrazné výkony Shannona i Garfielda v hlavních rolích. Sociální drama jak se sluší a patří. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nemám tyhle ctnostné závěry, á la tupé americké uvědomění si, rád. Do té doby jde svědomí stranou, hlavní je zisk a plnění velkohubých plánů. Snímek na netradiční téma hypoteční nestability má docela fajn tíživou atmosféru, ač si rodinka nikdy nesáhne pořádně na dno, necítíme z nich tu ryzí zoufalost, aneb teď si musím sbalit jen to nejnutnější. Obávám se, že většina lidí (i těch ve sluníčkové Americe) by byla na pokraji zhroucení. Já tedy ano. Oni to tak nějak přijmou. I náhlá spolupráce s realitním mačem není úplně uvěřitelná. Pár zaváhání ve svém hereckém projevu měl i Andrew Garfield, Laura Dern je docela nevyužitá, Michael Shannon znovu velmi přesvědčivý. Velice solidní tři hvězdy. Nebýt takového vyvrcholení, čtyři dám. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje pravdu, která se děla a děje nejen ve Spojených státech Amerických, ale všude po světě. Nevím jestli bych skočila po první šanci vydělat peníze jako hlavní představitel filmu, ale pokud bych tam udělala, rozhodně bych skončila dřív, než bych začala vystěhovávat lidi. Nakonec si to stejně hlavní hrdina filmu uvědomil a na konci filmu jsme zažili pravý americký happyend. Průměrný film, který ničím nezaujme, trošku zanudí, ale ani neurazí a Michael Shannon je skvělý. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

A možná to ještě zvednu.....Zažila jsem to u známých, kteří se dostali jako podnikatelé do finanční tísně a prožili něco podobného. Věřte mi, nikomu bych to nepřála. Takže mi nedalo moc práce uvěřit tomu, co jsem viděla tady v daleko větším rozsahu. I když tak převratná změna u Dennise byla překvapivá, ale co my víme, kam dokáže takový šok a beznaděj člověka až dohnat. Zahrané to bylo takovým způsobem, že jsem se nestačila ani minutu nudit a toho si cením. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na Floride a tiež v ďalšom americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama