Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

sniper18 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan sa po niekoľkých vysokorozpočtových a na môj vkus až príliš komerčných záležitostí, ktoré som pre istotu radšej vynechal konečne zase vrátil k menším filmom a nedopadlo to vôbec zle. Síce som tomu spočiatku ani moc neveril, predsa len je tento hororový subžáner found fountage v poslednej dobe dosť využívaný a tým pádom už ani zďaleka tak atraktívny, ako kedysi a navyše som v tom ani vôbec nevidel žiadny potenciál, od dvojice súrodencov na návšteve u svojich nikdy nepoznaných starých rodičov som čakal prinajlepšom len priemernú žánrovku, ale s výsledkom som teda nadmieru spokojný. A navyše sa potvrdilo, že Shyamalan má v sebe stále talent, keďže dejovo to vlastne nie je ničím výnimočné, aj keď ten jeden zvrat je predsa len nečakaný a film posunie ešte o niečo vyššie, ale aj tak to skutočne zostane len u tej návštevy podivných, no aj tak vlastne relatívne uveriteľných príbuzných, tu sa žiadny prechod do iného subžánru s nejakým tým nadprirodzenom nekoná, ale Shyamalan z toho dokázal vyťažiť maximum a verím tomu, že v rukách drvivej väčšine nielen žánrových tvorcov by sa to celé rozpadlo. Lebo celá tá hororová línia je na prvý pohľad vlastne úplne absurdná, predtým by som vôbec neveril, že niečo takéto aj môže fungovať, aby to nepôsobilo len nechcene smiešne, alebo rovno trápne, no tu to funguje. A tak nielen, že sa na to väčšinu času pozerá viac, než dobre, pričom mi tu až prekvapivo dobre sadlo aj to neustále využívanie techniky, ale aj jednotlivé hororové sekvencie sú napriek absurdnému obsahu napínavé a celkovo výborne zvládnuté, už naháňačka pod domom jasne naznačila, že toto bude zaujímavá záležitosť, ale bez problémov je na tom aj humor, pár krát som sa musel zasmiať. Veľkým plusom sú aj postavy, detské duo je až prekvapivo sympatické a páčil sa mi ich prístup, ktorý je navyše aj na pár momentov uveriteľný, ale ani starí rodičia nesklamú, samozrejme obzvlášť stará matka, ktorá to zvládla perfektne. A tak som si The Visit síce pozrel vlastne len kvôli Shyamalanovi, keďže som bol zvedavý, ako sa podaril jeho návrat k menším filmom, ale výsledok dopadol nad moje očakávania. Nie je to žiadny žánrový klenot, ktorý by som potreboval vidieť viackrát, ale jeho potenciál sa už snáď ani lepšie zvládnuť nedal. Výborná práca a som zvedavý, s čím Shyamalan príde najbližšie. 75% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stále jsem jen mírný optimista, ale zodpovědně prohlašuju, že tento film u mě fungoval na všech úrovních. Napětí, lekačky, humor, styl, vizuál, potřeba dalšího zhlédnutí. Co mám dál psát? Že Shyamalan natočil tak kvalitní snímek po těch všech svých nepodarcích, je šok, který vypadá trošku jako jeho klasická pointa. 100%!!!!! ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Drazí, školou povinní čtenáři! I když o tom zcela upřímně pochybuji, může se stát, že některé termity strýčka verbala pro vás budou ne tak úplně známé a nezpůsobí vám tedy dostatečnou psychickou újmu, jak tvrdí HOMOcenzorek a vaši bigotní rodiče. Nebyl by to ale hodný strýček verbal, aby vás nechal tápat a zmateně se rozhodovat, jestli se zhroutit či nikoliv, a tudíž vám některá ta cizokrajná slovíčka citlivě objasní na rozkokošné didaktice s králíčky, jež bude pro vaše dosud nezkažené a nevinné müsli dokonale pochopitelná. Takže pojďme na to. Šukat – Pokud zavřete do jednoho kotce pana králíčka s paní králíčkovou, po chvíli se pan králíček k paní králíčkové připlíží zezadu, vyskočí si na ni, chytí ji naprudko pacičkama a začne dělat takové mocinky žertovné pohyby, u nichž se paní králíčková vesele usmívá pod vousky. Pozor, někdy můžete být svědky toho, že to spolu provádějí i dva králičí chlapečci, ale na ty se rozhodně nedívejte a utíkejte, protože jsou to nemocní hnusáci. Kurvit se - Někdy má paní králíčková nepřekonatelné svrbění. Pan králíček se místo těch žertovných pohybů buď raději čumí na fotbal, nebo je chudák až do úplného vyčerpání sice provádí, avšak na to zlé svrbění paní králíčkové to nestačí. A tak se zoufalá paní králíčkova vydá mimo králíkárnu, najít si jednoho, dva, tři nebo mocinky moc jiných králíčků, kteří ji od těch strašlivých muk rádi pomohou. Jebnout - Může se stát, že je pan králíček z výletů paní králíčkové roztrpčený, trudomyslný, ba až smutný. Začne mu z toho cukat v očičku, později papá uklidňující jetel, a když ten nepomůže, něco mu cvakne v té jeho králičí hlavičce a začne si myslet, že je veverka. *** Milá maminko, já i bratr doufáme, že už ses v tom Karibiku vykurvila dostatečně a brzy si pro nás přijedeš! Bába s dědkem jsou totiž nějací divní a vůbec nás ty prázdniny u nich nebaví. Furt někde jen tak postávají a blbě čumí, a tak je tu během dne totální pruda. Jediné chvilkové kůl oživení přichází až po setmění, kdy bába sem tam lítá nahá po domě, blije a seškrabává ze zdí omítku, no a dědek občas rozmázne bráchovi po xichtě posranou inkontinenční plenu, to však na pořádně virový matroš na Tytrubko zdaleka nestačí. Už od samého počátku je podezříváme, jestli jim prostě jen tak nejeblo, a pokud na konci pobytu zjistíme, že tomu tak skutečně bylo, bude to jen další dost zkurvené klišé, průhlednější než Šestý sysel, a my budeme docela otrávení. A tak si tu zatím znuděně natáčíme unylé Fajn Fetiše s odpudivými geronty a dvakrát odvázaní z toho nejsme, tak už, prosím, přestaň šukat ty mulaty a vezmi nás domů! Tvé, na holyvůdské poměry výjimečně sympatické a neiritující děti. *** Já si tedy na rozdíl od vás všech, nadšeně cákajících „hororových fajnšmekrů“ myslím, že se Noční Šamalajn rozhodně nevrátil, protože vlastně nikdy ani pořádně nepřišel a neodešel. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Shyamalan sa v posledných rokoch každým ďalším filmom prepadával čoraz hlbšie a to až tak, že som prestal sledovať , čo chystá a práve točí. Iba úplnou náhodou som natrafil na nejaký horor s neznámym názvom The Visit, pod ktorý sa podpísal. Dokumentárna forma neurazí, ale pointu som odhalil už v prvej štvrtine filmu, preto som si záverečné prekvapko tak nevychutnal. O to viac som sa mohol sústrediť na výkony a atmosféru. Ako horor funguje spoľahlivo aj keď nepatrí do kategórie mega strašidelných. Dúfam, že po tomto odpichu od dna bude Shyamalan už len stúpať. 80%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Shyamalan se vrátil k žánru, který ho stvořil, a natočil si vlastní verzi kultovního Babiččina domu. A docela to stojí za to. Forma FF, rakovina moderního hororu, je tentokrát překvapivě více než snesitelná, i když neopodstatněná a ve výsledku zbytečná. Každopádně Indova schopnost, jak dokáže vyděsit i šílenou babkou za denního světla, je obdivuhodná a v nočních scénách se mu hodí dvojnásob. A zatím, co dětský pár působí naprosto přirozeně a celkem sympaticky (!), ten starší spolehlivě plní funkci hnusně bizarního zla. Jo a WTF pointa se tentokrát nekoná, spíše menší překvapení. (70%) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Pracovní název filmu byl Sundowning, což je název nemoci, jíž trpí babička (Deanna Dunagan) a způsobuje podivné chování po západu slunce. Česky se nemoc nazývá syndrom zapadajícího slunce. (Alfréda)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama