Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píšící režisér M. Night Shyamalan (Vesnice, Znamení, Vyvolený, Šestý smysl) přináší originálně pojatý příběh svým dětem – Žena ve vodě. Údržbář Cleveland Heep (Paul Giamatti) se straní lidí a tiše žije mezi vyhořelými žárovkami a pokaženými spotřebiči obytného komplexu Cove. Jednou však přijde noc, která navždy změní jeho život - objeví tajemnou mladou ženu Story (Bryce Dallas Howard), která žije v přívodních šachtách pod bazénem obytného komplexu, kde se stejně jako on skrývá před zraky ostatních. Cleveland zjišťuje, že Story je vodní nymfa z pohádek na dobrou noc, které tajemná stvoření brání v tom, aby podnikla náročnou cestu z našeho světa do toho jejího. Story je obdařena schopností předjímat osudy Clevelandových sousedů, jež jsou úzce svázány s tím jejím. Společně pak všichni musí rozluštit sled tajemných kódů, které jí opět otevřou cestu ke svobodě. Čas však běží jako splašený kůň a lhůta, během které se Story může vrátit domů, se chýlí ke konci - ale všichni nájemníci dávají své životy solidárně v sázku, aby jí pomohli. Cleveland je pojednou nucen utkat se s démony, se kterými do Cove přišel a kteří se jej drží, všichni obyvatelé domu pak musí užít zvláštních schopností, jež jim Story pomohla objevit, aby zachránili nejen její svět… ale i ten náš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (534)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Žena ve vodě... Shyamalan v lyričtější podobě jako nikdy dřív a nikdy potom. Jaká škoda, že se později dal na filmy, které mu zkurví buď studio (Airbander), nebo Will Smith (After Earth)... Taková podoba mu nikdy slušet nebude, pro něj jsou stvořeny malé autorské filmy, které si užijí ti, kteří si je užít mají, a nikoli široké popcornové publikum (proti popcornovému publiku nemám nic, proti popcornu v publiku naopak). Děj plyne jako pomalá voda, která se na konci naštěstí nezmění v peřeje, ale jen ve výrazné čeření. Kapitolou sama o sobě je božská Bryce Dallas Howard, která je tak nádherná, ale prazvláštním, neerotickým způsobem, který jí dává dojem zranitelnosti, avšak hlavně i něčeho, co by si z ní měl vzít každý filmař, který se snaží zpodobnit anděla. Jasně, Žena ve vodě není nejlepší film všehomíra, ani Shyamalana (ač jeho typických figurek, které zbožňuju, už zřejmě nikdy nebude na jednom místě tolik), ale je sakra dobrý, jiný a hlavně - poetický. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Stalo se, kterému jsem dal stejné hodnocení, vím, že tohle hodnocení je zřejmě prozatímní. Protože tohle je ten typ filmu, na který musíte mít náladu. A já ji zřejmě neměl, takže rozumnější budu, až to zhlédnu podruhé. Pak možná napíšu víc. Momentálně jen řeknu, že postava filmového kritika, který se mýlí a který ve filmu neskončí slavně, mi přišla jako skvělá pomsta všem těm kritikům a že Bryce Dallas Howard je nádherná! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $42,285,169Tržby Celosvetovo $72,785,169Tržby za predaj DVD v USA $12,474,268 //počet predaných kusov 799,785║ nezaslúžený prepadák / _M. Night Shyamalan ma prekvapil týmto počinom a v tom najlepšom slova zmysle. Do každého svojho dielka vloží takú nenápadnú dejovú rovinnosť, prepájajúcu rôznorodé charaktery postáv, tak že pri spočiatku banálnych scénkach sa vytvorí hustá atmosféra ako je badať pri úseku, keď sa vlk prvý krát objaví na scéne a prenasleduje svoju korisť, prípadne je silná momentka prílet orla. "Bravúrne dielko!" /90%/ ()

Divočák

všechny recenze uživatele

***Věděli jste, že: Scénář filmu vzniknul z jedné z pohádek, kterou M. Night Shyamalan vyprávěl svým dvěma dcerám na dobrou noc.// Kvůli neshodám s producenty poprvé Shyamalan změnil studio a opustil Disney. Jeho novým zaměstnavatelem se stalo Warner Bros.// Poté, co se Giamatti Shyamalanovi týden neozval na nabídku hlavní mužské role, režisér málem nabídnul roli Kevinu Costnerovi.// Kulisy vyrobené pro filmy byly tak dokonalé, že po celém place visela upozornění pro štáb: "Prosím, nepoužívejte dřezy a záchody v bytech. Vypadají sice opravdově, ale NEJSOU!".*** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je z modrého světa. Má poslání. Snaží se člověku pomoci. Jenže člověk už zapomněl naslouchat...... . V některých pasážích poznávám ,,svého" Shaye, ale celkově je to hodně nevýrazné. Dialogy v sobě nemají tu sílu na kterou jsem zvyklej. A bohužel u mně nefunguje ani vazba na postavy. Kamera i hudba jsou v pohodě, ale scénář je divnej. Mněla-li být scéna ,,oživení" dojemná, tak prostě se mnou nezatočila. A to jsem se snažil věřit jako dítě, že všichni mají poslání. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • V roce 2006 si M. Night Shyamalan odnesl za snímek Zlatou malinu pro nejhorší herce ve vedlejší roli a zároveň za nejhorší režii. (Pepinec)
  • Ve filmu se měl původně objevit i Philip Seymour Hoffman, ale kvůli kolizi s jiným natáčením se role musel vzdát. (imro)
  • Kulisy vyrobené pro filmy byly tak dokonalé, že po celém place visela upozornění pro štáb: "Prosím, nepoužívejte dřezy a záchody v bytech. Vypadají sice opravdově, ale opravdové NEJSOU!" (Divočák)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama