Columbo: Smrt bere jackpot (TV film)

Columbo: Death Hits the Jackpot

Columbo: Smrť berie jackpot

Krimi / Drama / Mysteriózní

USA, 1991, 92 min

Freddy je před rozvodem a vyhraje 30 milionů v loterii - aby manželce nemusel nic dávat, domluví se se svým strýcem, že lístek jako koupil on. Ten má ovšem jiné plány... Jeden z těch spíše průměrných a slabších dílů.(16.7.2003)

Strýček Leon je padouch každým coulem, k tomu má Rip Torn dobrý předpoklady. Jeho synovec je dost ňoumojdní a navíc má kamarádku "opici v oblečku", což je věc, kterou nemůžu překousnout. I tak skvělej díl s mnoha vtipy jako například vyvedená Columbova aukce a dost vtipný mi taky přišlo, jak se na konci Leon s milenkou navzájem usvědčili. Jen by mě zajímalo, komu vlastně pak připadly ty prachy.(23.10.2011)

Spíše takový komediální díl Columba. Nejen scéna s příjezdem Columba do luxusního autosalonu, ale i scéna s šimpanzem, s italskou 'dohazovačkou' na hřbitově, ale hlavně scéna na dražbě dost pobaví. Jinak záporák v podání Ripa Torna je fakt hajzl, což se ne vždy dá říct o Columbových soupeřích.(16.1.2006)

Rip Torn v roli úlisného strýčka, který obere o vyhrané peníze svého synovce Freddyho a ještě ho jen tak mimochodem nezapomene zavraždit. Způsob, jakým to provede je odporný, ta scéna ve vaně je jen pro silné povahy. A tak mu přejeme tu největší porážku od geniálního detektiva Columba, který se mu brzy pověsí na záda a nedá mu vydechnout, až do zdárného konce.(26.11.2009)

U Columba se nedá říct, že by některá epizoda byla vyloženě špatná, ale jsou tam takové, které baví více či méně. Tato mě sice nenudila, bavil jsem se, ovšem asi v ní nebylo nic, co by mi na delší dobu utkvělo v paměti. Vražedný plán se mi nezdál dokonalý, od počátku jsem tušil, kde bude háček a čeho se poručík chytne, tudíž proto dávám 3*. Konec je tu však tradičně zdařilý.(25.10.2011)

• 5150

Souhra příliš mnoha okolností na to, aby se téhle zápletce dalo uvěřit. A první velký důkaz Columba? Kdo z vás by šel do vany s hodinkama na ruce, byť by byly vodotěsné.. No nevim, nevim..))(17.1.2006)

... aneb jak opice pomohla Columbovi vrazdu objasnit. 80% hvezdicek(20.10.2009)

Dobrý díl s chytrým a vtipným závěrem(14.7.2006)

Příjemný díl, ale bohužel trochu nudný. Celá zápletka byla hned od začátku až moc předvídatelná. Děj byl až moc nalajnovaný bez větších zvratů nebo nečekaných míst.(28.11.2009)

Pro mě trošku slabší díl. Vyšetřování mi nepřipadalo zajímavé jako obvykle, občas jsem se i trošku nudil. Záporák byl sice slizký, ale nějak extra nevzdoroval. Výborná byla vtipná scénka z aukce. I usvědčení nebylo nic extra. Celkově trošku slabší Columbo, ale i tak je fajn se na to koukat. Howgh!(29.11.2009)

viz komentář "Columbo" (TV seriál)(14.4.2008)

Ubohý Freddy...... Fantastická opička.... 425 dolárov, stojí to pyžamo, no neviem čí by moja žena vedela späť v niečom tak drahom!!!! Hodnotím 75%...(18.3.2011)

Odhalení hlavního padoucha bylo velmi zajímavé a originální. Chválím též dabing. Dalimil Klapka je mi sympatičtější než Petr Haničinec.(22.2.2009)

Mimořádný díl. Kromě toho, že Columbo konečně předvedl svou italštinu, tak se taky rekordně vracel s poslední otázkou (jestli jsem dobře počítal, tak třikrát po sobě!:-)). No a scéna na dražbě zase jednoznačně patřila mezi top v kategorii "groteskní vložka".(16.1.2006)

Rip Torn - ideální jméno pro představitele vraha. Obět si svůj úděl zasloužila: Kdo by ho nezabil, blbce... Vtipný moment na pohřbu zazdí tryzna s hrozivým podáním "Where Have All the Flowers Gone?". 450 000 dolarů od toho pána v pršiplášti. Slabší detektivní linii zde zachraňují gagy.(6.9.2010)

Aneb jak šimpanz pomohl objasnit vraždu. Záporák je v tomto případě mimořádný hnusák. Rozhodně ne hodný strýček.:-)(19.3.2011)