Reklama

Reklama

Creep

  • USA Peachfuzz (pracovní název) (více)
Trailer

Aaron (Patrick Brice) prijme skvelú ponuku s vysnívaným honorárom 1 000 dolárov denne za to, že zdokumentuje posledné týždne života ťažko chorého Josefa (Mark Duplass). Na prvý pohľad milý a ústretový hostiteľ však skrýva nejedno nemilé "prekvapenie"... (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Opět dlouhá utahaná půlhodinka, která se snaží vytvořit nějakou vazbu mezi postavama. Až od chvíle, kdy Aaron zvedne cizí hovor se to začne vymykat. Samozřejmě lehce napínavý a znepokojující to je, ale stejně tak brzo i předvídatelný a člověk pochopí, o co tam vlastně jde. Takže ten konec upřímně ani není moc překvapivej, ale spíš tak trochu na hlavu. Jakoby ani jeden z žánrů mi k tomu moc nepasuje, ale co už. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poctivý dvě hvězdičky dávám za ideu, která je sama o sobě naprosto funkčně znepokojující, bohužel já bych ocenil, kdyby daný obsah byl vměstnán do poloviční stopáže. Být to nakoncetrovanější středně dlouhý kraťas, šel bych klidně na čtyři. Takhle si Creepu i vážím, ale částečnou nudu popřít nedokážu. 40% ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ten konec je podle mě pěkně debilní, že si to uvědomovali i sami tvůrci, ale vem to čert, takhle creepy věc jsem už dlouho neviděl. Velice účelně natočené, děsivě autentické (k vyvolání strachu nejsou zapotřebí žádné nadpřirozené síly, stačí jedna reálná situace, ve které by se mohl ocitnout prakticky každý). Jeden z prozatimních hororů roku, tagům "komedie" a "romantický" vůbec nevěnujte pozornost. Propotil jsem nejedno triko a fakt to nebylo venkovníma třicítkama. Americký nezávislý horor jede! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kameraman prichádza pracovať ku chlapíkovi, ktorý má rakovinu a chce zanechať video-odkazy pre svojho nenarodeného syna. Chlapík je však čím ďalej tým podivnejší a kameraman nadobúda pocit, že v jeho blízkosti to nemusí byť práve bezpečné. Hororová found footage komédia, ktorá našťastie nie je FF preto, aby zakryla absenciu peňazí či talentu, ale preto, že to tak tvorcovia chceli zámerne. Na čo už v podstate poukazuje prítomnosť dosť známeho (prevažne z komédií) Marka Duplassa, ktorý si svoju úlohu podivného hostiteľa vyložene užíva. Celý film vlastne „stvorili“ on s režisérom; napísali si to, aj odohrali. Komédia to moc nie je, skôr horor s niekoľkými vtipnými momentmi a tak, ako pomerne pohodovo začína (hoci určitý divný nádych to má už od začiatku), tak sa postupne vyvíja čoraz znepokojivejším smerom, až sa to nakoniec uzavrie v bizarne pôsobivom finále. Nie je to síce žiadny zázrak, ale aspoň dôstojný príklad fungujúceho found footage hororu. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Jak něco napsat a nic nevyzradit z děje , nejsem si úplně jistá , nu ale k filmu můžu říct asi toliko , že pán pro kterého šel Aaron pracovat na mě od začátku působil jako slušný magor a asi bych s ním tak dlouho nevydržela a dávno bych taktně vzala nohy na ramena .Film byl natočený velmi jednoduše , ale měl v sobě kus kvalitního napětí a každý člověk , který někdy v životě narazil na nějakého podobné exota se vcítí a vžije do děje podstatně víc . Strach z filmu nešel a šoky byli dávkované v rozumném množství a tak , aby ani nenudili ani nezpůsobili srdeční zástavu .Co dodat film se mi líbil a nenudil a na horor to vůbec nebylo zlé . ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film nemá úvodní titulky a název filmu se objeví až na konci. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v meste Crestline, v Kalifornii. (BoredKid)
  • Většina filmu je pouze improvizace. Herci měli ve scénáři napsáno například jen: „Jízda autem, zatímco se natáčí na kameru. (MeanWhile)

Reklama

Reklama