Reklama

Reklama

Prach a broky

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Záhoř. Vilém. Rumcajs. Lotrando. Jánošík. Grázl. Ronja. Banda legendárních loupežníků konečně ožívá bok po boku na filmovém plátně! Amatérská skupina Rosenthal přináší drsnou pohádku o tom, co všechno z krvavé loupežnické historie nám bylo zatajeno. Jistě už teď tušíte, že s knížepánem z Jičína to nedopadne dobře... (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (94)

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně a smrtelně přesně napsané postavy, které přirostou k srdci s prvním slovem (či ranou palicí), aby se jej až do konce nepustily. Všechny žánrové postupy jsou na místě a film, ač v první řadě komedie/parodie, funguje bez problémů jako pohádka. Zároveň scénář nabízí spoustu nečekaných zákrutů a ještě větší spoustu odkazových pomrknutí. A k tomu skvělý soundtrack! Shrnuto a podtrženo, nejlepší česká pohádka za hodně dlouhou dobu. PS: Richard Armitage a Chris Evans mají české dvojníky! ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Dialogy obcas susti papirem, herecke vykony nejsou vsechny uplne presvedcive, ale cert to vem. Je to zabava. Zabery na Rumcajse, jak si vyrabi dum dum zaludy, nebo na Lotrandu pestujiciho bojova umeni, je fakt sranda. Klobouk dolu pred vsemi tvurci. Takle rozmachly amatersky film z ceskych luhu a haju jsem snad jeste nevidel. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl řádný cringe. Proti zpracování jako takovému nic nemám, s rozpočtem, jaký měli se toho o moc víc vyčarovat nedá. Kvalita zápletky a scénáře je tu ovšem na úrovni dnešních českých pohádek, kdy se míchají jablka s hruškama a kokosem a vzniká z toho něco, čemu se už ani nedá říkat parodie nebo smysluplná kinematografie. Alespoň ten Rumcajs byl vtipný, takže když to vezmu kolem a kolem nějakých 55% si to zaslouží. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Naprostý zklamání. Čekal jsem hodně a dostal skoro nic. Námět měl obrovský potenciál a dalo se z toho vytřískat opravdu hodně. Na začátku promítání bylo několikrát zmíněno, že si nechtěli brát servítky a znázornit vše v sirové podobě. Já si ovšem sirovost představuji přesně naopak. Přišlo mi, že měli něco sepsané a pak to raději seškrtali, aby nebyly příliš vulgární, nebo drastický, díky čemuž vypadá celek hrozně rozpolceně a divně (popravdě by udělali lépe, kdyby jim tam běhali zombie, nad čímž původně přemýšleli). Prostě a zkrátka mimo soubojů, muziky a nevyužitého nápadu vám film bohužel nic nedá..... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek zavál na českou scénu velmi svěží vítr. Tvůrci nám vylákali z hrobečků velice sympatickou loupežnickou bandu, kterou si divák rozhodně dovede zamilovat. Snad až na tu každodenně smilnící kurvu...ehm...chci říct až na tu ženu bez zábran nabízející své tělo. Oko pánů jistě potěší i poměrně dlouhý zástup slečen, které zdůrazňují své ženství. Trošku škoda, že jsem se více nenasmál Pokud jsem dobře počítal, tak snad ani jednou. Celkově má však rozhodně film potenciál bavit. Příběh je dobrý. Celé to má správné tempo. Brutálním způsobem mě zaskočila velmi dobře zvládnutá choreografie soubojů. Nejvíce bych ovšem vyzdvihl fakt, že vždy nezvítězí ten, kterého byste dle filmové logiky čekali. Velice mě to potěšilo. Na amatérský film je to skutečně výborně odvedená práce. Tento snímek hravě strká do kapsy nemalý zástup českých filmů současnosti. Také mě těší, že jsem si konečně ve filmu také připomněl svoji mateřštinu. Dohromady si dovolím dát krásné tři kousky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (19)

  • Dousková, Láďa Křivák a Chabera jsou jména vybraná startéry; v rámci sponzorského balíčku Sultán Sulimán bylo pojmenování postavy po dárci. (Zdroj: ČSFD)
  • Bojové scény připravoval Viktor Pešta, zápasník MMA, který si zde zahrál i několik menších rolí. (Záry)
  • Herec Tomáš Stehlík byl ve scéně výcviku Lotranda donucen režisérem svléknout spodní prádlo, protože jeho výrazně růžová barva prosvítala skrz děravé kalhoty. V následujících záběrech byl několikrát spatřen hercův penis. Záběry byly z filmu vystřiženy. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Prach a Broky jsou online!

Prach a Broky jsou online!

02.09.2016

Tento pokus o vytvoření české hrdinské týmovky jsme zmiňovali už v lednu, kdy měl snímek pražskou premiéru. Teď je film zdarma ke shlédnutí online, a to i přímo na profilu ČSFD. Na první pohled… (více)

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

10.01.2016

Vody českého nezávislého filmu včera rozvířila pražská premiéra amatérského snímku Prach a Broky. O co jde? Hodinu dlouhý film se točí okolo sedmi nejslavnějších českých a slovenských loupežníků. V… (více)

Reklama

Reklama