Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne že by mně byl Dan tak sympatický nebo že bych já sám chtěl cestovat s dvacítkou klíčem v ruce, ale mám oči a dokážu ocenit, když někdo sebere všechny svoje koule a udělá něco, co tady na ČSFD stojí za jasných pět trabantů. Jižní Amerika stojí hodně sil, přemáhání a překonávání sebe sama, hlavně ale stojí za to. Stejně jako seriál, za který u mě máte snad ještě větší uznání než za samotnou cestu. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Na české poměry nadstandardní podívaná, která v sobě obsahuje prvky dokumentárního seriálu, reality show a zároveň road movie. Naprosto vyvážené díly nabízejí vhled do kultur Jižní Ameriky takovým způsobem, že co díl to další perla. Svou bohatou škálou informací tento TV seriál dosahuje vysoké atraktivnosti a natočený materiál je vkusně sestříhaný, protože zvolená hudba i jednotlivé kompozice perfektně doplňují průběh cestování v trabantech. Personální složení této dobrodružné pouti jen podepisuje notnou dávku humoru, kterou lze při sledování jednotlivých částí nalézt. Výborné. ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Špičkově zábavný cestopis, kde kultury jsou tak trochu vedlejším produktem, přičemž hlavní roli tu hrají zážitky a dobrodružství samotných cestovatelů a jejich dopravních prostředků. Sympatická parta lidí, kteří se prostě rozhodli, že dokáží něco, "co nejde". Pravdou je, že o jednotlivých zemích, jejich kulturních specifikách a památkách se tu nedozvíte příliš mnoho, ale energie, síla a humor, kterými je tento cestovatelský klenot nabitý, nemají v cestopiseckém světě precedens. Měl jsem tu čest účastnit se maratonského promítání tohoto seriálu v pražském kině Světozor za přítomnosti Dana Přibáně, a musím říct, že je to člověk na svém místě. Neskutečná jízda, kterou vystihuje geniální citát z plakátu od Charlese Bukowskiho: "Svět patří těm, kdo se neposerou." Egu, Bagu a ostatní byli velkým zážitkem i pro mě jako pouhého diváka. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja zasa tak úplne nesúhlasím, že by šlo o nejakých extra sympatických týpkov. Hlavná postava je arogantný, egocentrický, nesympatický kretén a zvyšok je v podstate do počtu. Na druhú stranu všetok rešpekt a to dobrodružstvo by zato stálo vidieť, aj keby za volantom sedel Klaus mladší. Zatiaľ najlepšia časť série a po všetkých stránkach omnoho viac uspokojivé, ako ten film, čo z toho zostrihali. 90% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tuhle sérii, jsem zvládal úplně celou na jeden zátah a vůbec mi nevadila celková stopáž! Sledoval jsem totiž tak úžasné dobrodružství party skvělých lidí, že bylo celkem dost okamžiků, kdy bych si to chtěl vyzkoušet taky! S tím co bylo k dispozici se vydat na takovouhle cestu, to už člověk musí mít duši blázna, mozek dobrodruha a tělo sportovce. Já nesplňuji ani jedno kritérium, takže budu sedět doma a prožiju si to v teple a pohodlně doma :-) ()

Galerie (179)

Zajímavosti (10)

  • Dan se pokusil na solné pláni dosáhnout rychlostní rekord trabanta, nakonec dosáhli 80 km v hodině a oslavovali to jako rekord. Ve skutečnosti je maximální rychlost trabanta 110 km v hodině. (sator)
  • Píseň ze seriálu je „Trrrabant“ a pochází z hudební dílny skupiny Wohnout. (sator)

Reklama

Reklama