Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (153)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch žlutých expedic určitě ta nejzábavnější a nejpoutavěji natočená. Trabantí sebranku nám zde doplnila dvojice Poláků v Maluchu, nejraději přespávajích v bankomatech a cestujících pokud možno bez jakýchkoliv dokladů, a věrný Slovenský fanoušek pionýrů a vykloubených ramen. A právě ti se zde starají o nejlepší hlášky a vzniklé situace, i když je pravda, že hlavní podíl na tom má kvalita daných strojů. Nesmím zapomenout na přejezdy jihoamerickými robustními mostními komplexy natočené pomalu napínavěji než ve Mzdě strachu. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Tuhle cestu jsem sledoval "živě" na facebooku, takže jsem se na tohle rozpohybování známých fotek hodně těšil. A je to paráda - Dan Přibáň se nejen naučil líp projíždět divočinu, ale taky líp točit cestopisy. Tam, kde Hedvábná stezka nudila a Afrika dostala pátou hvězdu spíš za sympatie a s přimhouřenýma oběma očima, tohle už je bez kompromisů a bez váhání za pět plných. Takže kam příště? :-) ()

Reklama

viviak 

všechny recenze uživatele

Po 6 dieloch, ktore som skukol práve dnes na jeden šup (škoda, že len 6, myslel so, že už to je cele vonku), sa dostavila tažká zavislost, a ja chcem viac :o) Cestovanie, dobrodružstvo je jednoducho moja vec, a už teraz im v dobrom závidim. Samotna cesta, je podla mna aspon zatial zmapovana dobre, sustredia sa na problemy a nastrahy, s ktorymi sa stretavaju, a ukazuju aj bežne veci zo zivota "domorodcov" z danych oblasti a naozaj jedine, co mi zatial kazi trochu dojem z celej ich cesty je Dan(typicky čecháček-trochu tak čuráček) a aj zbytok českej vypravy, ktorá ma obcas trapne poznamky, ci uz na poliakov, ale aj na ine veci. Poliaci naopak maju veselu naladu, a slovak marek mi pride ako trochu zakriknuty chalanisko ale pohodak. Celkovo však tento ich trip hodnotim vysoko kladne a už sa tesim, co zaujimave ma čaka v dalsej casti :o) ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Na dokureality je to docela slušné. Vzhledem k neměnnému, i když svižnému tempu, je půlhodinová stopáž jednotlivých dílů tak akorát, aby nedocházelo k diváckému pocitu monotónnosti. A je to dobře i vzhledem k rejžově narcistní potřebě ukázat se v co největším množství záběrů - jeho rádobyhumorné hýkání plné vytlemeného ultrapražského přízvuku je ve větších dávkách opravdu obtížně stravitelné. Ostatní účastníci jsou naštěstí sympatičtější, ale jejich cestovní problémy a pseudoproblémy těžko nahradí skutečnost, že o životě domorodců z míst, kterými výprava projíždí, se divák nedozví skoro nic. Za největší klad seriálu považuju obrazový materiál, který je obdivuhodný nejen z hlediska množství a pestrosti. Tady je třeba si uvědomit, že pořídit tolik záběrů od detailů až po velké celky aut v krajině musí nutně zdržovat a i jinak komplikovat průběh cesty. Tím spíš je třeba ocenit vysokou výtvarnou kvalitu práce kameramanů. A díky tomu se slušně (až na tu zmíněnou slabší práci s tempem) předvedl také střihač, který měl z čeho vybírat. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

brrmm brrrrmmm brrr kchtrrcht kašli kašli škyt aneb malá trabantová odysea, která se trhla od filmových bratříčků (z kterých jsem po hříchu viděl jen střípky) a zatím to vypadá, že tenhle tah vychází, protože jednak se více seznámíme se samotnými aktéry (stejně tak jako se záběry na výstřih jediné sličné dámy z expedice) a jednak to vypadá, že materiál je prostě natolik zajímavý, že by toho utáhl i víc. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (8)

  • Posádka absolvovala celou trasu bez GPS navigace. Orientovali se pouze podle map. (Stanley619)
  • Motorkář Marek Slobodník si během cesty dvakrát vykloubil rameno. Poprvé mu jeho kolegové rameno nahodily zpátky. Podruhé už musel do nemocnice, kde dostal dvouměsíční sádru. Po třech dnech si sádru sundal a vrátil se zpět na motorku. (Stanley619)
  • Trabanti stanovili nový výškový rekord pro dvoutaktní vozidlo, když v Andách vyjeli do výšky 4868 m. n. m. (Stanley619)

Reklama

Reklama