Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Úžasné jakým způsobem mě dokáže ohromit cestopisný dokument (žánr, kterému až tak moc nehoduji). Devadesátiminutovou verzi v rámci celovečerního dokumentu jsem shlédnul v kině a byl jsem nadmíru spokojený. Říkal jsem si, že bude jenom otázka času, kdy se trabantní cesta Jižní Amerikou objeví na obrazovkách České Televize formou seriálu, ve který obohatí scénami, které jsme ještě z celovečerního šlágru neviděli. | Průměr všech zhlédnutých dílů: 80% (4*) | ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Egu a Babu a jejich bláznivá posádka znovu na cestách, tentokrát doprovázení stejně kanárkovým fiátkem a Jawou. A je to zábavnější a napínavější než napoprvé. Moc se mi líbí mezinárodní parta, přátelské pošťuchování mezi Čechy, Poláky a Slovákem je radost sledovat. S touhle posádkou byste na absurdní výlet brazilskou džunglí a peruánskými Andami vyrazili taky. I když by vám v pěti tisících nad mořem docházel kyslík a zadek jste měli naklepaný kvůli neexistujícím tlumičům. Za mě super a těším se na cestu po Austrálii a Oceánii. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Drkotavá cesta pralesem a horami, kde opět není nouze o opravy a drama. Od obligátních otravných úřadníků, kterým všechno dlouho trvá, v jihoamerické díře jménem Guayana po ledovce a čaj na argentinské vojenské základně... visegrádská parta si ty čtyři měsíce očividně užila do posledního kilometru. A i když je to až na druhém místě, vzbuzují chuť navštívit přinejmenším dvě nejhezčí země, kam trabantová parta zavítala - totiž Peru a Chile. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Z doterajších troch trabantích filmov (2014), ďaleko najlepší kus. Skvelo natočené, zábavná parta zúčastnených, dobrodružná a zároveň vizuálne úchvatná trasa. Rozdelenie na 12 epizód po pól hodine bol vynikajúcim ťahom. Cesta je tak oveľa detailnejšia a zaujímavejšia, dokonca i napínavejšia čakaním na každý ďalší diel. Jednoducho zábavné a inšpirujúce zároveň. Svojím spôsobom vrchol česko-slovensko-polskej seriálovej tvorby v tom najlepšiom slova zmyslu. Ps: Trabant ešte ujde, ale na Jawe? Je zázrak, že ten chlapec nezomrel :D 100% | HD, THX, CZ | ()

Mira00 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někdy řekl, že cesta na mašině s Ewanem je skvělá, tak tohle je ještě o třídu lepší a navíc české. Má to srdce, má to energii a hlavně cestující parta lidí je neskutečně zábavná. Navíc je to až neuvěřitelně skvěle natočené a pravdou je, že po shlédnutí seriálu nebudete o moc víc vědět o jižní americe, ale budete vědět, kde se trabanty nejvíc serou a jak je rychle opravit. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (9)

  • Posádka absolvovala celou trasu bez GPS navigace. Orientovali se pouze podle map. (Stanley619)
  • Píseň ze seriálu je „Trrrabant“ a pochází z hudební dílny skupiny Wohnout. (sator)
  • Dan se pokusil na solné pláni dosáhnout rychlostní rekord trabanta, nakonec dosáhli 80 km v hodině a oslavovali to jako rekord. Ve skutečnosti je maximální rychlost trabanta 110 km v hodině. (sator)

Reklama

Reklama