Reklama

Reklama

Lights Out

(festivalový název)
  • Švédsko Lights Out
Krátkometrážní / Horor
Švédsko, 2013, 3 min

Obsahy(1)

Niekedy je lepšie, keď necháte na noc rozsvietené... (sochoking)

Recenze (116)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento nápaditý kraťas je vskutku brilantní ukázkou toho, jak z ničeho udělat něco s parádní atmosférou. Ač není dokonalý a mírně zavání amatérskou rukou, rozhodně se může pasovat i s takovými velikány, jako jsou třeba veledíla uživatele Korbiče22, který nejenže nedokáže natočit ani homevideo šukajících křečků, ale dokonce je to takový čurák, že v komentáři k jinému filmu ve čtyřech pětinách hovoří o sobě a o tom, jaký je to kůl gáj, mistr kamery a střihu a jak na něj svět ještě není připraven! Och.. tímto ho samozřejmě zdravím. 90% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

řádný hororový kraťas s tou pravou atmosférou, který odvážným doporučuji pustit před spaním ;-) V jednoduchosti je síla a 4 hvězdičky si zaslouží. Doporučuji se lekat tady [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Jelikož jde do kin celovečerní horor, který z této jakési šablony bude těžit, musel jsem se podívat znovu (přeci jen už je to pár let a člověk si nepamatuje vše, co viděl, natož tříminutový videjko). Samozřejmě z těchto pár sekund se toho moc nedozvíme, kraťas nám ukáže jakou cestou by se mohl film ubírat, Sandberg si osvojil víceméně kvalitní a neošlehaný téma, které by mohlo řady diváků dostat. Každopádně kraťas naznačuje, že by to nemusela být další z řad úmorných vykrádaček, které se vezou na vlně mejnstrímových konvencí - jenž zkrátka a dobře ty pravý guru v oboru, hledající křížem krážem po kvalitnám hororu, vyděsí jen zřídkakdy. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

To takhle sedíte večer na chatě s partou kamarádů a čas mezi popíjením piva si krátíte čtením creepypast a sledováním krátkometrážních hororů. A hned u prvního se téměř poserete, zvlášť, když jeden z kamarádů u závěrečné lekačky zařve jako prase u porážky. Švédská předloha pro nedávný horor Zhasni a zemřeš až do mrtě využívá prostoru, který krátkometráž nabízí, a soustředí vše do budování děsu z toho, co není vidět, ale jde si to pro vás. Lekačky považuju sice za lacinou hororovou rekvizitu, ale tahle je budována tak dokonale, že nemůžu hodnotit hůř. (1 197.) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Taková milá, rozkošná zábavnost, která dobře funguje na třech minutách, je tu dostatek atmosféry, pár krásně potemnělých výjevů a ... A to je vlastně všechno, jen je škoda, že si zde tvůrce nedal víc práce s maskama, leč stále je to v rámci amatérských filmů (a tohle JE amatérský film, co udělali dva lidi) je to technická špička. ()

Zajímavosti (6)

  • Film se zúčastnil celosvětové online soutěže "Who's there?", která se zaměřovala na tříminutové hororové filmy. (Borda01)

Reklama

Reklama