Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (597)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak sem zašel, do kina na horor "Zhasni a zemřeš", příznačný název že, no po pěti minutách, v sále zhasly a já očekával to nejhorší. Sandbergův kraťas, Lights Out se mi líbil za tři a nic moc, to tedy nebylo. Však na jeho první, celovečerní film sem vyrážel s nadšením a povedlo se to na sto procent. Navíc film netrpí, žádným klasickým hororovým neduhem, jak to bývá zvykem, Viz The Conjuring 2 ani ten film nemusím vidět, abych věděl co a jak, a jak to skončí. Však tenhle film se vymyká konvencím, postavy se chovají inteligentně a to všechny, tohle už dlouho ve filmu nebylo. Zdejší bubák, nebo spíš bubačka, je tedy dost nehezká a taky dost chytrá. Co se týče úrovně děsu, tak je to lepší než by jeden myslel, a i na to gore dojde, sice je ho málo, ale brutální to je dost. Ještě k postavám, tak nějak sem si tipoval, jak budou postavy umírat a to větší překvapení, bylo tak jak to bylo. Neni to sice žádná Čarodějnice, která hraje hlavně na psychiku diváka, ale je to až nečekaně dobře povedený horor, který má výbornou atmosféru a ještě skvělou herečku Teresu Palmer v hlavní roli, je výborná . ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle kousek jsem byl hodně zvědavej. Sandberg(ovi) hororový kraťasy byly ve většině případů povedený. Jenže kraťas není celovečerák. Takže jsem byl zvědavej jak se s tím Sandberg popasuje. Na rovinu říkám, že je to pro mě zklamání. Podle zdejších ohlasů jsem čekal daleko víc. Lights Out je stavěnej vyloženě na lekačkách. Za sebe nemůžu hodnotit, protože jsem proti lekačkám imunní. Ale podle reakcí lídí v sále fungovali na výbornou. Téměř rozdrcená ruka od sevření mé přítelkyně hovoří za vše. Jenže film nemůže fungovat jen na lekačkách. Průserem je, že se tady nedá mluvit o nějakým rozvinutějším příběhu. Tady by měl Sandberg na sobě ještě zapracovat. Kraťasy se možná bez většího příběhu utáhnout dají a celovečerák nikoliv. Plusem jsou ještě herecký výkony a celkem obstojnej ( nezkurvenej ) konec. Jako celek mi to, ale moc nesedlo. Určitě se tenhle snímek neztratí, ale podle mě v červenejch číslech dlouho nevydrží. Škona potenciál Diana měla, ale dojela na slabej příběh. Stejně si myslím, že to sponzoroval nějak velkej výrobce a distributor elektřiny a teď si mne ruky nad výdělkem, protože elektroměry jsou na strhnutí. No nic zhasínám. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Konečně zase trocha svěžího luftu do těcho proprášených končin. Lights Out (od byť padnoucího, ale řádně dementního českého překladu titulu se hrdě distancuju) sice nejsou v obecném měřítku žádnou hororovou perlou, na to jim schází přeci jen ještě nějaká ta hodina práce na peru, ze které by pak šikovný Sanderg mohl vyždímat více kontinuálního napětí, a porce zdrcuící hudby, která je zde jakožto vítaná hororová složka takřka opomenutá. Na druhou stranu idea původního kraťasu je rozpracována velmi dobře, přičemž člověka až zarazí, že něco tak jednoduchého může být tak funkční. Originalitou nápadu mě to táhne k loňskému It Follows, zpracováním spíše k Anabelle, čímž jsem ujištěn že se máme ve dvojce i vzhledem k hejtu vůči prvnímu dílu na co těšit. Lights Out jsou na objektivní 4*, ale letos to vydapá na total zmar, takže malinko nadhodnotím. 85% PS: Teresa Palmer má kromě šikovnosti taky podobu k Naomi Watts. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Zhasla jsem a neumřela. Nebude to tím, že bych byla přehnaně statečná, naopak jsem zesraná skoro ze všeho, nicméně bát se sama sebe to už by bylo i na mě moc. Bubuška má sexy štíhlou postavu jako z koncentráku a vlasy co nikdy neviděly hřeben, k tomu když se zhasne jí max svítěj kukadla a klátí se v marném souboji s gravitací. Prostě a jednoduše - Celá já po pařbě, když se ve čtyři ráno plížím potmě domů, abych nevzbudila Alíka, kterej stejně nespí a naopak rozsvítí a vidí strašidlo, se kterým sdílí bejvák v celé parádě. Ono strašidlo (já) pak také s křikem hledá milosrdnou tmu, aby se ukrylo a nebylo vidět na všechny jeho nedokonalosti, který zachrání až sprcha, hřeben a makeup...Takže snímek ve mně místo strachu spíše budil znepokojující pocit, že bych neměla tolik chlastat. Na bloncku se koukalo hezky, hlavou mi šlo, co všechno by se s ní dalo dělat, její malej bráška mě nesral, což je u dítěte zázrak a její křáplá máma mě naopak srala celou dobu. Týpek co si hrál na Dobbyho a snažil se blondýně do baráku strčit ponožku, byl...úsměvnej. Bubuška vrčí ze tmy, ale jak se rozsvítí hned je tááákhle malá a s pištěním prchá do prdele, což ve mně vyvolávalo záchvaty smíchu (viz pár řádků vejš) . Super komedie ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Sandberg ve svém celovečerním hororovém debutu naprosto pohořel. Jakožto zdejší hororový expert jsem toto selhání tak nějak očekával, a proto jsem se zhlédnutím Lights Out poměrné dlouho otálel. Snímek má velmi blízko k obyčejnému hororovému cvičení, během něhož si chtěl Sandberg ověřit, zda je možné natočit dlouhometrážní horor za pomoci postupů vhodných pro tvorbu krátkometrážních hororů, kterým se až dosud výhradně věnoval. Prostřednictvím Lights Out se mohl přesvědčit, že tudy cesta k úspěchu opravdu nevede. Výborný námět (s nevyužitým potenciálem) a povedené intro, které diváka navnadí. Tím výčet všech plusů daného snímku velmi rychle končí. Přemýšlivý divák si bezpochyby povšimne četných děr ve scénáři. Kdyby byly vykoupeny dusnou atmosférou či efektivními lekačkami, pravěděpodobně by nad jalovostí scénáře velkoryse zamhouřil oči. Jenže k ničemu podobnému nedojde. Blik, blik, blik. Přízrak v podobě Diany zpočátku skutečně nahání hrůzu. Avšak Sandberg nepochopil, že stejným způsobem nelze blikat po celých 81 minut. Strašení tímto ztrácí na účinnosti. Postava Diany je navíc v průběhu až příliš demaskována, takže ve finále už nedokáže žádným způsobem vyděsit. Sandberg zde absolutně nezvládl práci s gradací. Nepřesvědčivý herecký výkon mladého Gabriela Batemana v roli jedné z ústředních postav, vykreslené s neadekvátně vysokou emoční inteligencí, už představuje pouze takové zhasnutí na závěr. S bídou za dvě hvězdy. Ze své pozice hororového odborníka tak Sandbergovi musím doporučit, aby prozatím setrval u svých kraťasů a raději se nepouštěl do žádných větších projektů. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)
  • V domě Rebbecy (Teresa Palmer) si můžeme povšimnout také plakátů skupin Ghost a Slayer. (Dave24)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama