Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sandberg hororovú atmosféru a napätie proste vie. Stačí kuknúť na jeho kraťasy. To čo fungovalo v nich funguje aj tu, akurát okrem vypätých scén tu musí pracovať s celou dlžkou a príbehom, ktorý nie je zlý, ale v závere dosť odbyty bez nejakej lepšej šťavy. Ale inak fajn, jeden s tých lepších hororov. Možno so Sandberga niečo bude, ak mu bude James Wan produkovať pár filmov. 70% - 3* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tyjo, to hodnocení bych nečekal. Podle mě je to naprosto průměrný horor. Je fakt, že napětí je solidní, pár lekaček ujde, ale příběh je neoriginální, scénář a chování postav total stupidní. Přitom bych si dovedl představit, že by to mohla být fakt pecka. Kdyby tam bylo víc krve a duch by nebyl tak směšný. No co už, dávám 60%, na víc to fakt není, je mi líto... ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Spíš takovej pěknej žánrovej trénink, než skutečnej horor. Odpovídat tomu budou povětšinou i reakce publika - s příležitostným divákem to sem tam škubne, hororoví matadoři nehnou brvou. Sandberg dosud vytvářel tu více, tu méně sympatické kraťasy, z nichž byla většina určitým způsobem vtipná, nicméně dlouhá (no, dlouhá...) stopáž mu nesluší. Jednoduše moc neví, co s ní. Postavy i mytologie záporáka jsou jen letmo a na jistotu načrtnuté rekvizity, lekačky nepřekvapí a ústřední bubák je zajímavý spíš hrátkami se světlem a tmou, než že by dokázal opravdu děsit. Kdybych měl film shrnout - není tu vlastně nic vyloženě špatně, jen je toho málo a moment překvapení se nekoná. 5/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|46%| Shlédnuto v kině. Jsem velký fanoušek těchto novodobých duchařských hororů, zejména z dílny mistra Jamese Wana. Na Wana nikdo v tomto oboru rozhodně nemá. Avšak, občas se vynoří nějaký vydařený horůrek, který stojí za pozornost. Co se týče tohohle, trailer mě navnadil. Říkal jsem si, že na tak relativně krátkou stopáž vypadá trailer natřískaně. To se však bohužel nestalo. Děj, scénář, nějaké nápady, postavy – to vše bylo velmi slabé. Lekačky byly celkem solidní, i když, poté co se film ubíral ke konci, už mě nějak nic nevyděsilo, vše bylo takové vcelku předvídatelné. Nevím co k tomu dále dodávat, vyloženě brak to není, ale jsou lepší duchařiny. Na tohle se dá rychle zapomenout. Slabší průměr to je. Ani tu třetí hvězdu jsem tentokrát nedokázal dát. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Krátký film Davida F. Sandberga v celovečerním formátu!" ___ Strhující hororový námět, kterému ovšem uškodil samotný scénář. Což bylo na jednu stranu předvídatelné, když tříminutové video roztáhnete na hodinu a půl! ___ Hororoví fanoušci, kteří prahnou po hororové atmosféře plné hlasitých lekaček, milionu záběrů na pokoje a chodby v pusto černé tmě, jež mají nahánět strach a atmosféru, budou jistě spokojeni. Ovšem ti, kteří mají rádi hororovou atmosféru skloubenou s příběhem (viz. The Conjuring 1+2, Sinister, Žena v černém) nebudou nejspíše skákat metr dvacet, jako převážná většina. Každopádně Zhasni a zemřeš (hodně debilní český překlad) své hororové kvality určitě bezpochyby má! Buduje si atmosféru od prvních minut, což se u moderních hororů hodně cení! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Teresa Palmer (Rebecca) v jednom interview priznala, že v dobe natáčania filmu Lights Out (2016) spávala s rozsvieteným svetlom. Sama si tento fakt neuvedomovala až do momentu, keď ju na to upozornil otrávený manžel. (Marceloo)
  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama