Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Za těch posledních 15 minut zvedám nepatrně hodnocení z nudy na akční nudu. Protože celý snímek se odehrává v duchu nudy bez duchů nebo aspoň s duchem, kterého vidí jen hlavní hrdina. A protože je pokaždé podezřelý ze zabití ženy manžel, tak je jasné, jak to celé dopadne.... Takže do Irska na dovču nepojedu nebo by mě mohl posednout v nějakém starém hotelu duch a pak nevím koho bych mohl zabít! 20% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, nie zlý, ale ku koncu čoraz zmätenejší horor o chlapíkovi (Ruper Evans alias Hellboyova babysitterka z jednotky), ktorý zistí, že býva v dome, ktorého minulosť je riadne, riadne, ale fakt riadne brutálna. Stratu tempa ku koncu kompenzuje niekoľko nepríjemných scénok a náruživá - hoci krátka - erotická scéna. Na konci nebudete niektorým veciam a súvislostiam (pravdepodobne) chápať, ale i tak zostane dobrá atmosféra so snažiacimi sa hercami a režisérom. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Atmosférická bomba? Ale kdeže... Já už bych se vážně do žádnýho současnýho hororu neměl pouštět, ale říkal jsem si, že když už v tomto žánru podobný kverulant jako já kterým je uživatel sotek dal 3*, tak to tak strašný nebude. No ono není. Na druhou stranu plesat nad tím taky nebudu. Dám lepší 2* ať nežeru.45% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Po spoustu sračkách na mě vystřelilo tohle dílo Irů, jak blesk z čistého nebe. Režisér má nejspíš hodně nakoukáno, jelikož mi to připadá, že chtěl spojit několik témat, co se mu líbí a co jsou úspěšné dohromady. Ze začátku jede pozvolna a hraje na nervy, jelikož tušíme kam to směřuje, ale nejsme si úplně jistí. Do finále už je atmosféra, tak hutná, že je celkem nedýchatelná a nakonec ukáže i pravdu. Z filmu je cítit Sinister a Ozvěny mrtvých a takovou hru s námi hraje. V závěru(po Davidovo smrti) ať si pointu každý domyslí jak uzná za vhodné. Já mám své. Doufám jen, že Ivan Kavanagh tímto filmem svou hororovou kariéru začal a ne, že skončí jen u tohoto snímku. Jeden z TOP filmů tohoto roku! Bohužel na zmíněný Sinister nedosahuje a to hlavně scénářem, ale to nevadí. Já si The Canal užil. 90% // THX za titulky: "LIVINGDEAD" ()

stration 

všechny recenze uživatele

Tak to byla paráda. Neuvěřitelně psycho snímek. celou dobu jsem si (asi jak všichni) říkal, že je to sice dobře natočený, skvěle zahraný, s výbornou hudbou a atmosférou, ale že to nemá čím překvapit. Tak nakonec se povedlo i to. Postupem času atmosféra houstne, halucinací (?) přibývá a myslíte si, že film kvapně dokluše k jasnému konci. Nejde ani tak o pointu, ale o úplný závěr. Ten jsem fakt nečekal. Takže nakonec jednu hvězdu přihazuju a řadím mezi letošní milá překvapení. Pro fandy hororu povinnost, pro ty, kteří se ještě u filmu nebáli šance a pro ostatní určitě kvalitní film ze země, z které filmy zas tak často nevídáme. Já jsem nadmíru spokojený. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama