Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Původně jsem napálil trojku, ale nějak mi to nedalo a nadhodnocuji. The Canal je sice příběhem a jeho finálním vyústěním docela předvídatelný. Od první vraždy si začnete stavět skládačku a myslím, že většina na to rychle kápne. Co se upřít nedá a film pozvedává do lehce nadprůměrných výšin je atmosféra, napětí a děsivost. Tyto prvky jsou panem Ivanem Kavanaghem dobře budovány a tajemno se taktéž nabaluje jako cukrová vata na svou tyč. Vyloženě špatný The Canal není, ale pocit po dokoukání je podobný jako po documlání oné vaty. Nasládlý "cuc na kládě" vás nemá šanci tolik nasytit přestože na oko vypadá objemně. Ale jak jsem zmínil v začátku, dávám o trochu víc, protože tu potenciál u tohoto režijního debutu je. A taky tu straší ta modrá! :-D ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Čakal som s komentárom kým zo mňa trochu opadne nadšenie, nech som kritickejší. Záver má svoje chyby. Vysvetlovaním čiastočne sklame, samotným vysvetlením ešte viac, ibaže ako sa hovorí, originalita neexistuje. A takto som sa nebál od druhých Insidious. Pri pár scénach (skype, záverečná premietanie) mnou zimomriavky doslova lomcovali.Takže musíte odpustiť troška predvídateľnosti, Kavanagh Vás vzápätí vždy nejak odmení. V závere dvojnásobne ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na diváka psychicky pomerne náročné, čo ale nie je žiadna výtka, to je naopak pochvala - a veľká, pretože viac menej väčšinu podobne žánrovo ladených filmov pozerám bez akéhosi značnejšieho vnútorného napätia, skôr len čakám, kedy ma vystrašia a práve tak, ako sa s divákom zahrával Kavanghov snímok, that's how I like it . The Canal sa skoro celý čas dokáže účinne vyhýbať bežným hororovým klišé (výnimka klasiky "viem jak vám to znie, myslíte, že som blázon" - "nie, si len prepracovaný/ustatý/nevyspatý") a až do (bohužiaľ očakávaného) záveru ma veľmi bavil. Hlavným kladom snímku nie je jeho dôraz na detaily, kde by ste nejaké tie chybičky našli, ale dôraz na atmosféru, ktorá je naozaj hutná a v novembrovom sychravom počasí som si ju užíval ako sa len dalo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No forma nakonec přeci jen vítězí nad obsahem, ale jak už tu bylo zmíněno, originalita v hororech is dead, takže nehledat v tom nic převratného a šokujícího, ale jen si užít hodinu a půl řádně temnýho a depresivního hororu (výtečný Rupert Evans v hlavní roli), který mně po delší době dokázal minimálně ve dvou scénách malinko (cheche) pocuchat nervovou soustavu. A to se v dnešní době prostě počítá, jeden z nejlepších hororů roku 2014. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nezáživný podprůměrný thriller s poloamatérskou režií, mizernou kamerou, necharismatickými a nesympatickými herci (až na zajímavou kolegyni z práce), jedním mimořádně nesnesitelným spratkem, jalovým příběhem, nudným dějem a tuctovou zápletkou. Za jedinou věc hodnou zmínky považuju využití barevných světel při některých interiérových scénách, jinak ztráta času. Druhá hvězda za poslední ca čtvrthodinu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama