Reklama

Reklama

Daredevil - Season 2

(série)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2016, 11 h 54 min (Minutáž: 49–61 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Hell's Kitchen zase řádí temné síly, ale tentokrát si Daredevil musí zvolit mezi ochranou města a svých přátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně o něco slabší, co jednička, hlavně kvůli vývoji děje. Na konci mi to jednouše už přišlo jako přeplácaná omeleta (konec vůbec byl takový deuxový, trochu moc hollywoodský s drobet klimax shazujícím cliffhangerem) a našel jsem i pár wtf momentů a trochu nelogických uvažování, kterých se seriál doposud úspěšně vyvarovával. Absence silné záporné postavy také nepřispívá hodnocení. I tak, stále je to nadupaná zábava, herecky brilantně zahrané (Punisher, Elektra) roztahané a akční drama, kde mírně odlehčující prvek je příjemně cynický Foggy. Choreografie bitek je na nejvyšší úrovni, až je jejich častá frekvence kontraproduktivní v smyslu, že vás i malinko můžou omrzet (bitka na schodech je v 3. epizodě je top!) a to vše za přispění jinak perfektní kamery. A když je nečeho víc, musí být nečeho míň, což jde ruku v ruce s trochu řidším dějem v civilní formě a dělá podívanou mírně nekonzistěntní. Škoda. I přes docela dost výtek, jak jsem říkal, skvělá podívaná. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je ve své první polovině trošku nuda. tedy do nástupu naprosto božího Punishera. Pak vše nabere určitý drive. Ten trošku upadne aby poslední díly série nabídly vynikající akční podívanou s trochou mystiky. Ruku k dílu a pomoc přidají kočka Elektra, starouš Stick a nakonec i Frank. Jeho scény mě tedy musím říci bavili rozhodně nejvíc a jeho nekompromisní jednání je výkladní skříní série. Ale postupně a odbočkami rozvíjející se linka Dardevila, Elektry a starouše je taky vynikající. 90 procent za ještě lepší podívanou než nabídla úvodní řada. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl nějak popsat druhou sérii jedním slovem, tak to bude zřejmě "katastrofa". Čekal jsem, že tvůrci se trochu nakopnou a vytvoří něco, co jsem nějak celou dobu doufal, že vytvoří. Místo toho byla tahle série ještě horší než ta první. Především, se nijak nezměnil postup. Místo toho, aby seriál disponoval nějakou akcií, tak se zde nejvíc řeší právnické kličky a diplomatická řešení. Což by nebylo špatně, pokud bych nekoukal na Daredebila, ale na Matlocka a nebo Better Call Saul. Ani tam se tolik právničina neřeší (a pokud už, tak v celku zajímavou a zábavnou formou) a to je seriál přímo o právníkovi. Děj nemá žádný spád a charaktery jsou bez nějakého inteligentního promyšlení. Jediné díly, které měly dle mého pointu byly ty se Stickem, jelikož ten jediný umí nějak racionálně uvažovat. Nemluvím o tom, že jakmile zabijí v jedný sérii jednoho nudnýho černocha, tak do další hoděj rovnou další dva. Největší stupidita mi přijde Elektra. Postava, která vlhne při rozmrdávání skleniček o zem a místo toho, aby Mattovi nějak pomohla, když před ní krvácí, tak se ho zeptá jestli si myslí, že je sexy. Tak jako cože? Nemluvím o tom, že máme v seriálu nějakého Punishera, který měl být nějakou novou gradací v ději a přitom za celý seriál punishne asi jenom tři lidi. A jen jeden z nich je správnej nebo tak. Prostě je pro mne tento seriál zklamáním. Obě série to byly lehce o ničem. Proto asi udělám zásadní věc a to tu, že pokud třetí série bude hned v prvním díle katastrofa, tak se na to rovnou vykašlu. Nějak na to nemám nervy, na rozdíl od TWD, kde ještě nevím kde ty nervy na to beru. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol komiksové tvorby a to ať už jde o seriálové projekty, nebo filmové.(Smazal se mi dlouhý komentář a já nemám teď sílu psát ho znovu, takže ho za pár dní napíši a doplním, ale první věta by Vám měla bohatě stačit, abyste věděli, že to musíte vidět). PS: Už to nenapíšu, ale i tak první věta i po dvou letech stále platí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než první série, ale zas tak moc ne. Matt je stále trubka, co má vnitřní rozpory se svým jednáním a mít tu možnost, asi by raději vedl dialogy promlouvající do duší šmejdu, který pak nechává jít a dělat svinstvo dál. Ta romantická linka byla mimo a naprosto mimo byla celá Jakuza a Mattovo zahození všeho kvůli nějaké náně, kterou furt odhání, ale pak skáče jak ona píská. A kdo měl být ten asiat, co měl být prý mrtvý, si už vůbec nepamatuji. Kladem byl Punisher, oproti ostatním postavám totiž věděl co chce a šel si za tím, ale ten soud kolem něho byl neskutečně zbytečně protahovaný a rozpitvávaný. Možná by bylo lepší nechat Matta se někde v koutku užírat tím, co dělá lidem a jestli je to správné, a do hlavní role dostat Punishera. Ať tak jako tak, nejlepší postava a herec zase jednoznačně Vincent D'Onofrio (který tu v profilu S02 ani není uveden). Celá série po vypuštění zbytečností a nepodstatných linek mohla mít šest sedm skutečně skvělých a něčím pořádným vyplněných dílů. Aneb jak píše DaViD´82: „Paradoxní situace, kdy se tvůrci poučili z nemnohých chyb předchozí série, aby při jejich řešení udělali několik nových. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (19)

  • Velký plešatý motorkář, který bojuje s Daredevilem na konci epizody, je dobře známý MMA bojovník Dan Miragliotta. (Epistemolog)
  • Scény na lodi byly natočeny na palubě USCGC Lilac (WAGL-227), která se nachází na molu 25 na Manhattanu. Je to jediná parní stále funkční loď, která existuje. (Epistemolog)
  • Číslo případu, které Karen (Deborah Ann Woll) přečte Frankovi (Jon Bernthal), je 211974, vyšetřování vraždy jeho rodiny. 211974 volně vychází z data 2/1974. Únor 1974 byl prvním vystoupením Punishera v komiksu „Amazing Spider-Man # 129“. (Epistemolog)

Související novinky

Punisher dostal vlastní seriál

Punisher dostal vlastní seriál

30.04.2016

Marvelácký uberdrsňák má za sebou tři celovečerní filmy, nejvíc ale zabodoval letos ve druhé sérii Daredevila. Jak jste možná postřehli, fanoušci ihned začali volat po tom, aby se Punisher s tváří… (více)

Reklama

Reklama