Reklama

Reklama

Ostrov na severu

Česko, 2013, 50 min

Hrají:

Pavel Soukup

Obsahy(1)

Island je ostrov opředen mnoha bájnými pověstmi a neuvěřitelnou přírodou, která je zde ve velmi rozmanitém množství a druzích. Klimatické podmínky jsou zde různorodé a počasí je nestálé, to se dává za příčinu převážnému množství vulkánů a velkém převýšení, nadmořské výšky. Na Islandu, je ale také nepřeberné množství zvířecích druhů a zejména ptactva, které je zde zastoupeno v několika tisících druzích. Zdejší chloubou jsou ale mimo jiné, také jedny z nejkrásnějších vodopádů na světě, Island je zemí vodopádů. Místní pověsti a báje, jsou zdejší doménou a zdejší lidé, jsou na ně a celý ostrov, právem hrdi. Island, je ostrov na severu, kde je všechno, co jste kdy chtěli v přírodě najít... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Dabér Pavel Soukup odmítl scénář s komentářem předem s tím, že je zvyklý a zvládne dabing za hodinu. Nakonec litoval. Názvy jako Eyjafajllajökull, Svínafellsjökull, Landmannalugar a další a jejich správná výslovnost, mu daly docela zabrat. (masques)
  • Kvůli jedinému záběru, který trvá ccá 11 sekund, strávil tvůrce například u ledovcového splazu Svínafellsjökull několik hodin. (masques)
  • Některá hůře dostupná místa musel tvůrce navštívit opakovaně i 5x, aby natočil záběry, které potřeboval. Například v Duhových horách v Landmannalaugaru je slunečné počasí bez deště jen několik dní v roce. (masques)
  • Celý film vznikal pět let. Tvůrce při natáčení najezdil přes 7 000 kilometrů. (masques)

Reklama

Reklama