Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (602)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu jak nesnáším, opovrhuji a proklínám žánr Found Footage, tak v tomhle případě si As Above, So Below zaslouží jedině chválu a také že letošní kino navštívily pouze nezajímavé sračky jako Jessabelle či Ouija aj. Naštěstí film zaujme a vtáhne od začátku do konce, nehrozí ani typická 40 minutová, nezajímavá a epileptická nuda, zde se víceméně šlape na plný plyn pořád. Film si udržuje perfektní atmosféru, krásně mixuje mysteriózní, dobrodružné, historické a hororové prvky, je natočen velmi stylově, žádná shaky kamera, žádné zrnění, žádné přepínání obrazu, takhle by to mělo vypadat! Mrzí mě však pouze absence lekaček, ikdyž jedna měla slušně našlápnuto. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VZDEJ SE VEŠKERÝCH NADĚJÍ, TY, KTERÝ SEM VSTOUPÍŠ … /// Jeskynní found footage polodokument o hledání kamene mudrců. Holčičí Indiana Jones či Robert Langdon (nebo voba) udivuje znalostma, její kámoš dedukcí, a kdyby tvůrci dali do kupy aspoň 10% jejich schopností, mohlo bejt úvodních šedesát minut stejně zajímavejch jako závěrečnejch třicet. Nedali (tvůrci do kupy). A tak sledujeme Motýla (přezdívka), jak se svým osvědčeným týmem, ne z dobrý vůle, ale s vidinou bohatství, doprovází Scarlett do podzemí. Minikamery maj i na prdeli, takže můžem?.. Nějakej dement řeší, že tam jsou krysy, jinej neproleze dírou a postupně jsou všichni na něco nasraný (jako já). Je to hodně o zvuku (a ruční kameře – překvapivě). Taky alchymii, mytologii a hádankách. Ale velkej vodvaz to tu první hodinu fakt není. Pak se to zlepšuje, páč se začíná umírat a taky (což je důležitý!) strašit. Dobrodruzi maj vyvalený voči, tisknou se k sobě čelovkama a i já mám vobčas pěknou husinu, páč se jim povedlo vylekat někoho jinýho než sebe. Takže výslednej dojem není tak špatnej, jak to dlouho vypadalo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kde potkat mrtvýho fotra (bráchu, ségru…). 2.) Dostal jsem kameru a víkend v Paříži a stará furt mudruje něco vo nějakým šutrovi 3.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Za mě bezvýhradné nadšení, ten film mě zcela dostal a umíral jsem u toho strachy (a nechápal jsem, jak to vlastně mohli natočit). Už režisérův předchozí film Ďábel se mi strašně líbil, ale to, s čím přišel zde, absolutně nemá chybu. Fantastická atmosféra, neuvěřitelně zlověstné výjevy, a dokonalé zvukové a speciální efekty. Lepší found footage jsem asi neviděl, už jenom ten plakát je dokonalý. Obrovský hororový zážitek, který mi naservíroval netušenou porci čiré filmové hrůzy a blaha současně; John Erick Dowdle je můj nový velký oblíbenec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Má fůru titulů, hovoří plynně několika jazyky a je sakra zabraná do symboliky, alchymie, archeologie a zřejmě má sklony i k sebetrýznění. Obklopuje se samými chytrými mlaďochy, kteří dobře vypadají a ke všemu jsou náklonní k jejím pološíleným nápadům. Teď se rozhodla prozkoumat francouzské katakomby, kde beztak najde nějaké pojítko k mrtvému otci a kde se ukrývá kdejaký bubák. A objekt jejího zájmu je samozřejmě hodně hluboko. Jenže k postavám si nevytvoříme pražádný vztah, motiv o smývání dávných hříchů je spíš úsměvný a atmosféra s přibývajícími minutami nepěkně klesá. Mizerná dramaturgie. Hlavně, že se pořád něco děje, že? Jsem rád, že to mám za sebou. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

To je muffin pejska a kočičky, kámen mudrců, dcerka Henryho Jonese Juniora, Nicolas Flamel, halušky v podzemí a tak dále nenadále. Bolí mě oči, nenávidím hand made kameru (až na pár výjimek). Bobtnající mnich super. Kamenožrouti úsměšní. Jinak tomu chyběl jen Voldemort a bylo by to super. Velmi nefungující film, nevěrohodné herecké příkony (a ka "tvař se, jako bys dostala výsledek těhotenského testu"), atmos-féra takto vytvářená pro mě není ničím zajímavá. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Nápis nad vstupem do pekla, v angličtině: „Abandon all hope ye who enter here,“ je do češtiny ve filmu přeložen jako: „Mnou vchází se do města věčné strasti.“ Nejde tak o přesný překlad, oba úryvky však pocházejí ze stejné části „Božské komedie“ od  italského básníka Dante Alighieriho. (gamemaCZ)
  • Film nebol vopred premietaný kritikom. (BoredKid)

Reklama

Reklama