Reklama

Reklama

Pod zemí

  • USA As Above, So Below (více)
Trailer 1

Vydali se do míst, kam živí nepatří. V pařížských katakombách se ukrývá zcela neznámý prostor, lákající mnoho průzkumníků a badatelů ze všech koutů světa. Vstoupit lze zdarma, ale nakonec můžete zaplatit i cenu nejvyšší. Scarlett Marlowe (Perdita Weeks) studuje na univerzitě obor Městská archeologie a Paříž je pro ni z tohoto pohledu pravý ráj. V podzemí se tu vinou stovky kilometrů chodeb, v nichž je vepsaná historie města. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou se rozhodne najít a prozkoumat. Své nadšení a odhodlání nakonec přenese i na partu speleologů a dobrodruhů. Přemluví je, aby ji do „dolní" Paříže doprovodili. Hned na začátku cesty míjejí nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých, bohužel ho ještě neberou vážně. O pár hodin později už ale všichni na vlastní kůži poznají, že se smrtí není radno si zahrávat, protože vás taková hra může stát i život. Na výpravě krvavou pařížskou historií je začnou pronásledovat jejich vlastní tragické prožitky a traumata, která jsou v těchto ponurých místech až příliš reálná. Vrátit se nemohou, cesta zpět je zatarasená, a pokud si chtějí uchovat alespoň teoretickou naději na přežití, musí postupovat labyrintem chodeb a tunelů níž a níž, do míst, kde na ně čekají výjevy mnohem děsivější než ty, které zůstaly za jejich zády. Jenže kam hlouběji lze dojít z podsvětí? Ano, tušíte správně... (Cinemart)

(více)

Diskuze

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

ešte som nespomenul že chodby katakomb vypadajú ako čerstvo postavené steny s čerstvou maltou a tehlami, ale to by som už rýpal :))

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Sledovanie tohto filmu môže spôsobiť duševnú traumu.

Tento film popiera časovú následnosť, logiku aj fyzikálne zákony

Film sa ako-tak dá pozerať do doby, kým prídu vo francúzsku do tých katakomb a kým neprejdú tou hromadou kostí. Potiaľ je tam aká-taká logika, fyzika, vývoj, dej.

Odtiaľ? Čisté šialenstvo, guláš, nič nesedí. Prečo sa toto deje? Odkiaľ sa tam vzala postava "krtko", kým mala byť dávno mŕtva? Ako to, že kameň udržuje horieť oheň a ako to, že dolu sa dá padať nahor? Nič nie je vysvetlené. Korunku nasadzujú členovia ku-klux-klanu, pre zmenu odetí do čierneho. Triašky kamerou a audiovizuálny paškvil už nikoho neprekvapí, zvlášť, ak v pozadí počuť podivné pazvuky-hudbu a žiadna z postáv na to nedá komentár (typu, čo sú to za zvuky??).

Blbosť, strata času a duševná trauma

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Stallone

to ale pleties, svetoznamymm hokejovym trenerom a stanes, ked budes mat realne odrozhodovanych 1000 -ce zapasov v reali, a nie doma v telke. Ja nie som filmovy ynteleguan, ale dobry film spoznam rychlo, mam uz svoje napozerane, tomu ver. 

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Beckett51

Jde o to vzít do ruky foťák, abych dokázal svou fantazii a svůj um. Pokud jde člověku opravdu nejvíc o natáčení, musi to být pro něj priorita pred vsim ostatnim, jinak je to spatne.
Jde o to zjistit si něco o filtrech, aby mé video dostalo správnou atmosféru. Pak to zpracovat na počítači v jakých filtrech a v jakých programech musíš vědět.
Realita je vyjit ven, sehnat lidi na to a zacit delat. Ne psat tady jak jsem nadanej.
Dobrý začátek je třeba natočit na foťák klípek, scény, který na sebe budou navazovat a dělat příběh třeba k té písničce.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Martin741

Mám toho hodně nakoukáno a mnoho let jsem filmy ani nehodnotil. A navíc, znalec se nepozná jen podle počtu nakoukaných filmů. To je jako říct, že jsem vynikající fotbalový trenér, když jsme viděl tisíc zápasů doma u televize na gauči, To by pak znamenalo, že jsem nejlepší hokejový trenér planety, když nezmeškám jediné hokejové utkání. Chápeš to? 

Být znalcem v určitém oboru, na to je třeba zvláštních schopností. Také jste si určitě někdy přáli nebo přejete být uznávaným v oboru, který je vám blízký a který vás baví, že ano? Tím mým oborem je film v žánru HOROR. 

na příspěvěk reagoval Beckett51, Martin741

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Stallone

Ty kráso, na čem jedeš? To je dobrej matroš :) Čoveče, já Ti nevím, docela teď na horory taky koukám, znalec nejsem, ale dokážu Ti z paty vytáhnout pět nebo šest lidí, kterých jméno se tam pravidelně opakuje....a Tvoje to fakt není :D

na příspěvěk reagoval Marceloo

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

TheDon

Já ani nevím, kolik mám bodů. Jsem tu již 11 let a kdyby mi na nějakých bodech záleželo, měl bych jich i dvacet. 

Já na body nehraju. To je pro mě nepodstatné. Jde o to, že jsem tu považován za znalce hororů a lidé se na mě mohou v tomto směru kdykoliv obrátit. Také chci natočit vlastní horor. Být uznávaným režisérem jak říká Deratizer.

na příspěvěk reagoval TheDon

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Nechápu jak může mít člověk jako Stallone 10 bodů. Takovej kosmotrotl. To jsi všechny vyfetoval se svou přítelkyní za zády, nebo tu máš deset profilů a čekáš půl roku, aby sis to mohl nasypat do jednoho? Madafaka....

na příspěvěk reagoval Stallone

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Vždyť je to jasná provokačka vy vocasové. Jenom čeká, kdo se mu na to chytne a bude reagovat.

Marceloo

Marceloo (hodnocení, recenze)

Stallone

Nič proti tebe, ale tvrdiť o sebe, že si odborník, znalec a profesionál keď si videl len desiatky hororov je fakt dosť odvážne. A ešte k tomu porovnaniu Ghoula a Pod Zemou. Je jasné, že Ghoul je uveritelnejší a racionálnejší keď je to podla skutočnej udalosti a film má ukázať čo sa dialo. V Pod Zemou naopak tvorcovia stavili na nadprirodzené nebezpečenstvá, takže z tejto stránky je tvoj príklad úplne odveci.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Stallone

Nechci nic říkat, ale já jsem viděl možná i stovky, to ze mě dělá většího profesionála a znalce než jsi ty.

PURPLECAT

PURPLECAT (hodnocení, recenze)

Stallone

Že "Možná desítky hororů" ... a takýto tu ide múdrovať o niečom !! Daj sa dokopy a keď napozeráš 100-ky hororov ako niektorí tu prítomní original HORROR MANIACI, tak potom začni písať ! Ahoj mój.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Zítra mě čekají dva horory. Tak snad to bude lepší než tato amatérština.

S přítelkyní budu koukat na něco romantického.  Třeba u Střihorukého Edwarda jsem brečel.

na příspěvěk reagoval Marceloo

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Koukal jsme na to sám. Jako někdo, kdo chce natočit horor se snažím odkoukat chyby, vychytávky a celkové myšlení filmového hororového filmu.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Beckett51

Já jsem na horory odborník. Znalec. Profesionál. Věř mi, že když o hororu řeknu, že je špatný, tak opravdu je. Ghoul má hodně chyb, ale celkově působí ucelenějším dojmem než tento paskvil. 

Hořící auto? Zombie v kápi? Zázračný kamínek, který zahojí rány? Zpívající ženské v podzemí? Zvonící telefon? Oběšenec? Klavír? Kosti? Mně přijde, že parta studentů se o velkých prázdninách nudila, tak vzala mobily a ipedy a rozhodla se pro prču natočit horor, který budou vysílat na promoci v sokolovně. 

Ghoul má kvalitnější práci s kamerou. Příběh je racionálnější a celkově více uvěřitelnější než toto. 

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Stallone

To nechápu. Je to mnohem originálnější, atmosféričtější a promyšlenější než Ghoul a přitom Ghoulovi jsi dal 3*. Asi jsem se právě rozhodl, že ti shánět catering nebudu.

na příspěvěk reagoval Stallone

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Tak tento film je doslova průser. Po OKU je to za poslední rok nejhorší horor, který jsem viděl. Úplná katastrofa. Být va tom v kině, žádám obsluhu o vrácení vstupného. Toto je filmová katastrofa a nic víc. Nebudu psát co, nebudu psát jak, nebudu psát proč. Tady je špatně úplně všechno. Dávám 1*.

na příspěvěk reagoval Beckett51, vegetol.mp

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

zvuk pripominajuci pc hru DOOM3 v temnych leveloch, niektoré slučky priam identické :-) tento film ma ale az tak nezaujal, 2*

Reklama

Reklama