Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ to najnapínavejšie, čo som tento rok videl. Pomaly budované napätie, skrz rozhovory, hádky a nervozitu, až to prejde aj na Vás, a bez akejkoľvek väčšej akcie si v polke filmu kušete nechty pri obyčajnom zábere na stromy vo vetre. Už už, raz to musí prísť a keď sa tak stane, je to mega, že sa nezmožete ani nato brum. V dnešnej dobe vzácny príklad hororu, kde odďalovanie nie je na škodu veci. 90% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Alex berie svoju priateľku na romantický výlet do odľahlej časti prírody rezervácie Blackfoot Trail. Spočiatku príjemne strávené chvíle vo dvojici sa nečakane menia na tvrdý boj s občas krutými pravidlami zrádnej prírody. Pri porovnaní s prednedávnom svetlo sveta spatreným "Grizzlym", predsa len slabší kúsok. Bez najmenších pochýb však možno povedať, že do pozornosti sa pred oči hororového fanúšika pchá ďalší solídny "eco" horor. Strašná škoda, že scén s medveďom nebolo viac. No zároveň treba dodať, že tá jediná čo sa objavila, mi totálne vyrazila dych. Veľmi, veľmi nepríjemný pocit. Správanie postáv vo všeobecnosti rozhodne nemožno považovať za logické, čo sa patrične odrazilo na hodnotení - 55%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Vysvobození s medvědem. Scénář je poměrně krotký, ale přesně tak, aby si zachoval věrohodnost a v těch správných chvílích vyšponoval negativní pocity z utrpení dvou hlavních postav na maximální možnou míru. Scéna napadení medvědem je jednou z nejvíc šokujících a intenzivních, jakou jsem kdy ve filmu viděl. Po tomhle už mě nikdo do přírody na túru nedostane... ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Drama z lesa to bylo rozhodně, horor snad jen pro ty méně otrlé. Trochu rozvleklé šmajdání lesem v první půlce se nechalo přežít, zejména pro ty z nás, kdo kdysi podobné lesní výpravy absolvoval. Bez mobilů, přátelé! Tak jsem si zavzpomínala... Na tu kurvu komára, co vám ve čtyři ráno blemcá stanem, takže máte naspány maximálně dvě hodiny od doby, kdy jste se odvalily od ohně. Na ty ranní tenisáky v hubě, které ostatní řeší pivem a vy jediný zubní pastou na sucho. Na ta tři dny nemytá přirození v maskáčích, která se na vás dobývají přes dvoje tepláky. No nějaké to kouzlo to snad mělo (?), ačkoli dodnes nechápu, jak jsem to dokázala přežít bez vlhčených kapesníčků a micelární vody. Z úvodních dvaceti minut na vás tedy dýchne příroda, která je úžasně nabíjející za slunečného dne a otravně nevlídná v chladné noci. Marně ovšem přemýšlím, u čeho si strejda verbal tak nervozně ohryzával nehty. Nevěřím, že by ho tolik vyděsila představa nedostatečné hygieny. Že by se vážně zesral z toho, když kožak obcházel s velmi roztomilým očicháváním stan, občas přidal rozverné "brrum" a pak přilepil otevřenou tlamišku na plachtu? Mně to tedy přišlo velmi vtipné, povedený záběr. Je fakt, že kdyby tam místo medvěda coural jeblý zbloudilý tramp, taky bych se choulila do klubíčka. Ano, je pravda, že nakonec si medvěd pro svoji večeři do toho stanu došel. Pochopili jste správně, že gentleman se nabídl první. No ale divte se šelmě, že se chová přirozeně, když se mu v revíru vyskytne pitomec z města, zraní se, a pak rozvěsí krvavé ponožky po stromech, aby predátor věděl, kudy jídlo právě prošlo. Zbytek už je klasika, pozůstalá slečna servájvluje co jí síly stačí, páč ženská když musí, vydrží dost, co vám budu povídat. Skoro i ta čtvrtá hvězda se mi tam chvílema cpala, ale po zralé úvaze je to přeci jen průměrný nízkorozpočťáček se třemi herci a vysloužilým cirkusovým medvědem, takže lepší tři. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dílo parádně zachycuje, jak krásná a zároveň krutá, dokáže příroda být. Mimo takové sdělení mne však snímek příliš nepotěšil. Možná je to i tím, že zvířecí survival horory příliš nemusím, ale především mne zklamalo finále. To totiž nepůsobilo vůbec pravděpodobně a příliš mi nesedí k zbytku filmového průběhu. Dále považuji za vyloženě trestuhodné, že podivínská postava lovce na začátku měla na děj takto nepatrný vliv. Já bych ho rozhodně zapojil mnohem více. Nudné části by byly hned zajímavější, pokud by našemu páru svou přítomností působil alespoň nějaké problémy a nebo třeba i nějak zamíchal karty s medvědem. V takovém případě bych zauvažoval i o čtyřech hvězdách. 56% PS: Díky filmu mi ještě klesl falešný pocit bezpečí, co se přespávání uvnitř stanů týče. Tak vám tedy děkuji.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)
  • Film bol natočený za 16 dní. (Grims)
  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)

Reklama

Reklama