Reklama

Reklama

Poslední samuraj

  • Česko Gohatto: Tabu samurajů (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh samuraje pro všechny milovníky bojových umění a akčních filmů. V roce 1865, ve dnech blednoucí slávy japonských vládců, je ještě hodně mladíků v tradičních školách pro samuraje s tvrdou disciplínou. V tréninkových místnostech bojových umění i mimo ně se odehrává mnoho příběhů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film ktory sa zaobera tematikou homosexualov v komunite samurajov. Vedlajsiu rovinu tvoria nejake tie politicke problemy, ktorym sa samurajovia venuju. Tato rovina ma vôbec nebavila. Hlavna linia sa venuje mlademu samurajovi, ktory je pre ostatnych natolko pritazlivy az sa ukaze, ze prakticky vsetci su bukvice. A to je jediny problem, ktory som mal s touto homosexualnou tematikou. Tolko gayov v jednom filme sa nevidi ani v gay porne. Uplne by stacilo, keby takto zamerany bol ustredny par plus este jeden ziarlivec a riesilo by sa ake by mali problemy, pretoze to museli skryvat, ale tento film hovori, ze to bolo natolko bezne, ze vsetci samurajovia boli bukvice. Fakt divne. A cele to korunuje divny zaver, ktoreho pointu som absolutne nepobral. Medzi klady by som priradil niekolko spickovych subojov v ktorych sa predvedie aj Kitano. Takisto ma potesilo, ze sa Kitano snazil aj hrat a nemal cely cas jeden kamenny vyraz. Vysledkom je prilis umelecky pojaty film o netradicnej teme, ktora prudernych ludi evidentne naserie. 6/10. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Každému, kdo to označuje v komentáři za podivný film, bych doporučovala shlédnout to se španělským dabingem. To je teprve zážiteček :) Trochu ovlivněna zdejšími negativními komentáři, užila jsem si film ještě víc, než kdybych o něm nic nevěděla. Trochu mi vadil styl vyprávění a střihové postupy, ale ke konci se nějak vytratily a zůstal jenom déšť a mudrující muži, kteří znají pouze jednu stranu mince, ať se sebevíce snaží předstírat opak. Ve všem tom chladu a odměřené otevřenosti jsem se s Kanem dá se říci ztotožnila. ()

Reklama

willis 

všechny recenze uživatele

Jediný Oshimův film, který jsem viděl je Veselé Vánoce, pane Lawrenci s D. Bowiem a už ten se mi moc nelíbil. Nějak jsem nepřïšel na chuť ani filmu o teplých samurajích. A není to ani námětem nebo nedostatkem akčních scén, ale spíš naprostou emoční sterilitou.(18.5.2005) ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Zaráža ma pomerne nízke hodnotenie tohto filmu ...a nie, vlastne nie, nezaráža, vlastne je mi to úplne jasné. Téma je zrejme pre mnohých ťažko stráviteľná, ale ak tá nie je pre diváka prekážkou a dokáže sa na film pozerať bez predsudkov objaví v ňom množstvo filozofických rovín, ktoré sa tu neustále prelínajú a nútia k neustálemu strehu a zamysleniu. Napriek tomu, že homosexualita sa v rôznych uzavretých spoločenstvách nech sú jej ideologické myšlienky sebavznešenejšie vždy vyskytovala a vyskytuje. Mám pocit, že ľudí napriek tomu vždy prekvapí akoby nositeľmi tej ideológie neboli ľudia,ale roboti riadiaci sa danými pravidlami. Dôležitou otázkou samozrejme zostáva, ako sa k nej samotná ideológia stavia. V prípade samurajov to bola zjavne pomerne častá a v podstate akceptovaná ľudská potreba a napriek tomu mohla spôsobiť problém. A o tom je tento film. Skutočne zaujímavé spracovanie a pohľad na "hriešny" život samurajov. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Film uzavřený pevně jako škeble, jako duše chlapů vystavených na jedné straně mravům uvolněným tak, až je to našinci nepříjemné, a na druhé straně tuhému řádu, povinné sebekontrole a pózám, skrz které se nedostanou ani k tomu, aby pochopili sami sebe, natož pohnutky a činy ostatních. I my diváci se skutečný příběh „prokletého objektu touhy“ a jeho pravý význam, skrytý pod zdánlivě až příliš otevřeným povrchem, dozvídáme jen z druhé ruky, v náznacích, gestech, pohledech, kapitánových hypotézách a ke konci, když se škeble přece jen trochu otevře, v krátkých těžko dešifrovatelných prostřizích do vzpomínek/představ. To mi ovšem docházelo až postupně a zpětně, ze začátku převládal zmatek, na co že se to vlastně koukám; musím si dát někdy repete, teď už aspoň s jakousi představou, jak to vůbec celé číst. Zatím **** za neobvykle neprvoplánové vyjádření těžko vyslovitelného a schopnost vyvolat touhu, aby se k tomu člověk promyslel a provnímal. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama