Reklama

Reklama

Hellions

  • Velká Británie Hellions
Trailer

VOD (1)

Dora Vogelová (Chloe Rose) je průměrná teenagerka, která si chce na Halloween užít zábavu a dostat se dál se svým přítelem Jacem (Luke Bilyk). Je šokovaná, když jí její doktor (Rossif Sutherland) oznámí, že je čtyři týdny těhotná. Podle ní by to nemělo být možné. Jde domů rozrušená, aby počkala na Jace, zatímco její matka Kate (Rachel Wilson) bere jejího malého bráchu Remiho (Peter DaCunha) na „halloweenskou krádež". Doru navštíví několik dětí v podivných kostýmech. Jejich přítomnost je čím dál hrozivější a vrcholí, když jí v pytli přináší oddělenou hlavu Jace. Od tohoto okamžiku musí Dora bojovat proti zrůdným dětem. Čin se stává obtížnějším, když její těhotenství postupuje zrychlenou a nepřirozenou cestou. (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dora sa pred oslavou Halloweenu dozvie, že je tehotná. Jedná sa o neplánované tehotenstvo, takže je značne deprimovaná, ale dúfa, že v deň Halloweenu sa trochu zabaví a tak sa odreaguje. Jej priatel ju však nevyzdvihne včas. Medzitým prichádza prvé dieťa, ktoré od Dory dostane sladkosti. O malú chvílu prídu ďalší koledníci, ale je to opäť ten istý chlapec s kamarátom. Keď sa chlapec zjaví tretí raz a ukáže Dore, čo skrýva vo svojom vrecku na sladkosti, začne jej byť jasné, že namiesto plánovanej oslavy začína boj o život. - Prvou vecou, ktorú musím pochváliť sú masky, ktoré v hororoch milujem a tieto sa mi velmi páčili, hlavne vedro na hlave. Je tu velmi dobrá hudba pri dôležitých scénach a vizuálne je na tom tento horor velmi dobre. Za najslabšiu zložku by som označil nevyrovnaný scenár, čo ma mierne znepokojuje, keďže scenárista tohto hororu napísal scenár aj k očakávanému hororu A Christmas Horror Story. Tvorcovia sa snažili realitu a hororovú časť oddeliť ružovým filtrom, ktorý na mňa rovnako ako v Dark Was the Night pôsobil skôr odpudzujúco. Hlavná herečka nebola žiadna sexbomba, ale svoju úlohu zvládla dobre. Robert Patrick ma velmi potešil a horory sa mu zrejme v poslednej dobe zapáčili. EDIT: 30.10.2019 - Každý rok pred Halloweenom si spomeniem na tento horor, ale až tento rok sa mi podarilo opäť si ho pozrieť. Musím skonštatovať, že som od prvého zhliadnutia dospel, a konečne chápem, čo tým chcel autor povedať. Ako alegória to funguje vynikajúco, a aj keď to nie je divácky velmi atraktívne, mňa tento horor zaujal viac než pri prvom zhliadnutí, takže mu musím zvýšiť hodnotenie. + herec z From Dusk Till Dawn: The Series a Lost After Dark + herečka zo Saw 3D ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se režisér se scenáristou sjedou, z jejich halušek vznikne něco takového. A jen málokdo pobere tenhle psychedelický trip. Mladé děvče Dora zůstane o Halloweenu sama doma. Aby se to celé očekávání něčeho pekelně hrozného ještě znásobilo, té noci je ohlášen úkaz zvaný Krvavý měsíc. U jejích dveří se zjeví malí koledníci, v pytli mají uříznutou hlavu jejího přítele a domáhají se jejího nenarozeného dítěte. Potud celkem ok. Mohl se z toho vycinkat solidní exploiťák, popřípadě něco ve stylu home invasion. Jenže nic takového. Snad jen drobné náznaky. Od prvního zaklepání na dveře se celý film zvrhne v jeden nepříliš srozumitelný halucinogen koncipovaný a inscenovaný v téměř surrealistických obrazech, v němž je poměrně těžké rozeznat, jak přesně chápat tvůrčí záměr, s jakým je to celé předkládáno. Předpokládám, že těch diváků, kterým by vyhovovaly výjevy jak ze zlého snu, je podstatně méně než těch, kteří by raději viděli jasně a přehledně vedený příběh. S přemírou nedomrlého surrealismu se také odbouralo veškeré napětí. Skupinka dětských koledníků vyhlíží zlověstně a i jejich provolávání po krvi je poměrně působivé. Plod, který je v Dořině bříšku, je něco jako z Lynchových filmů. Neméně zajímavé je, že mladá dívka je těhotná jen měsíc, ale plod už (nevysvětlitelně) dorostl na velikost čtyřměsíčního embrya. Dost rušivě ovšem působilo znázornění svitu zlověstného Krvavého měsíce. Režisér použil primitivní a buzerantsky narůžovělou filtraci, což filmu hodně ubralo. To byl příšerný nápad. Byly ale i lepší chvilky "zfetovaného" tvůrčího dua. Herecké obsazení adekvátní. Chloe Rose v hlavní roli určitě zajímavá i sexy, zkušenější Robert Patrick svoji roli (málem) protlačil do temnějšího vyznění. Scény odehrávající se v domě docela fajn, ty v exteriérech byly o poznání slabší. A ještě jednou ta celková nesrozumitelnost. Režisér Bruce McDonald kdysi získal i nějaká ta ocenění za své režijní počiny, nerežíruje nijak špatně, nicméně se měl se scenáristou Pascalem Trottierem lépe domluvit na tom, co přesně chtějí točit. Ještě lepší by bylo vykašlat se na surrealismus a jít do toho reálně. 60% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

V rámci kanadského hororu s peknou devou v jej one woman show v decentnom psychedelickom háve s halloweenskou tematikou sa prikloním k lepšiemu hodnoteniu. Predsa len mám rád celkom normálne natočené mindfucky odohrávajúce sa ako keby v inom (snovom, alternatívnom) vesmíre. Koledníci majú tiež vydarené masky ako klasická vrecovina, vyrezávané kovové vedro či mickey mouse style a hlavná hrdinka nie je žiadna pizda. Predsa len keď zistí, že je tehotná zahodí cígu a na halloween sa vzdá flámovačky s tým že si pozrie nejaký horor. Horor však nastane keď otvorí dvere prvému koledníkovy. Ten spočiatku len odsleduje situáciu, následne dotykom na jej bruško sa poteší, že osamotené dievča je v tom a film sa prepne do inej dimenzii a začne teror, do ktorého sem tam zasiahnu známi z vonkajšieho sveta (doktor a policajt). Inak je dievča v halloweenskom kostýme anjela odkázané len na seba, postupne aj na nôž, pištoľ a na koniec brokovnicu, keď to záchrancovia nezvládnu... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Značně schizofrenní snímek. Scénář Pascala Trottiera je naprosto o ničem (stejně jako v The Colony), takže za tohle palec dolů, na druhou stranu na práci Bruce McDonalda je vidět, že už něco odkroucené má, díky čemuž si Hellions zapamatuju. Co konkrétně? Inu, například vidět teenku, jak si smlsne na posoleným potrátku, to jsem fakt nikde jinde neviděl. Za variace na potrat bych rád jednu hvězdičku přihodil, opravdu jo, ale nemůžu se od režiséra výborného Pontypoolu ubránit silnému pocitu zklamání. 45% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Snová spatlanina v ktorej nič nedáva zmysel a nič v nej nefunguje ani z hladiska napätia, ani "fantasy" sveta. Navyše s najhorším možným, filtrami lacne prefarbeným vizuálom, ktorý jej má akože dodať unikátnu atmosféru. A nevkusným elektronickým soundtrackom. Otehotnieť v sedemnástich musí byť psychicky deprimujúce a mätúce, ale toto superlacné filmové stelesnenie onoho stavu je fakt špatný pokus. Ak teda neulietavate každodenne na LSD alebo houbičkách. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama