Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (485)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se to rozjíždělo docela slibně, ale velice rychle se to zvrhne v hroznou slátaninu, na kterou se ke konci už skoro nedá dívat, jak je to dementní. Z poslední doby mě podobným způsobem otrávil film Enderova hra - Pátá vlna je podobná, ne-li hoší kokotina pro teenagery. Scénář vrství jeden nesmysl za druhým a zbytečně zabíjí jinak docela slibný námět - dovedu si představit úpravy, po kterých by se mi ten film líbil, ale bylo by s tím práce jak na kostele a vzniknul by v podstatě úplně jiný film. Pátá vlna na mě působila až zarážejícím způsobem lacině a celkově nemám za sebe problém napsat, že tenhle film za vidění v podstatě nestojí. Pokud tedy člověk vyloženě není fanda Chloë Grace Moretz, která je zde tradičně výborná (Nick Robinson je naopak doslova tragický a místy jsem uvažoval, zda to ve skutečnosti není převlečený Justin Bieber). Ta literární předloha Ricka Yanceyho musí být strašná sračka. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ouch, tak tohle zabolelo. Vše podstatné, na co jsem se tak těšil (pět akčně-katastrofických vln, na které nás navnadil trailer), bylo shrnuto v cca 5 minutách děje. Zbytek filmu jsme museli protrpět společně s krásnou Chloë (bohužel ani ona to nezachránila) a jejími románky, plus spoustou klišé, patosu, nudy a nepříliš kvalitními CGI. Potenciál a originálnost děje obrovská, výsledek značně neuspokojivý a béčkový. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chodíte na střední, všechno vám připadá jako konec světa." Mě to tak tedy nepřipadalo, ale už je to dávno a paměť mi nijak zvlášť neslouží. Nicméně tady máme středoškolačku a zaparkovanou mimozemskou loď nad barákem, což se mi určitě nestalo. A taky ty zlé Cizáky, kteří vypadají jako lidé a možná svítí zeleně. Nebo nesvítí? Ono je to asi jedno, protože tohle je tak hrozně dojemné a smutné, že by ten napůl cizák napůl člověk jistě měl v rámci multikulturalismu dostat svou romantickou šanci. Nebo neměl? Já vlastně nevím. Ono mě to totiž moc nebavilo a jestli jsem si správně všiml, tak ono to ani neskončilo, takže ten druhý, třetí, čtvrtý a zákonitě i pátý díl mne děsí o něco víc než setkání s mimozemšťanem, kterému bych překážel v jeho užívání naší Země. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kráskou je Chloë Grace Moretz, ktorá vo svojich osemnástich dokazuje, ako vie utiahnuť hocijaký žánrový film. Osobne sa neviem dočkať kedy bude mať Chloë Grace Moretz konečne 40+ a bude z nej poriadna sexi mamina. Akčných scén po úvodných vlnách nájdeme niekoľko a na konci nechýbajú aj poriadne explózie, ale toto nie je čisto akčný film. Cítiť, že veľká časť rozpočtu bola minutá na štyri vlny, potom príde útlm. Nebudete prekvapení, ale črtá sa tu aj istá romantika. Nie je to poctivý milostný trojuholník, ako sa štandardne rysuje pri tínendžerských stupidných filmoch, no nejaká tá pusa sa musí vylepiť v nestráženej chvíli, aby sa diváčky romanticky zasneli a doprovod si ochkol, že to nesmelo chýbať. V oscarovej sezóne je to solídna jednohubka na vypnutie a tínedžéri si môžu bod-dva pripočítať bez problémov. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

To je přesně film podle mého gusta. Cizáci napadnou zemi a v pěti vlnách se snaží vyhladit lidstvo. Proti je však Cassie, která hledá svého malého brášku a pár dětí - vojáků, kteří odhalili pátou vlnu. Já jsem spokojen, nevím co se ostatním nelíbilo a proč to má tak málo procent. Když nastal konec filmu, tak jsem si říkal, proč to končí, já chci, aby to ještě pokračovalo! Doufám tedy, že se dočkáme pokračování, protože to skončilo uprostřed příběhu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Když vidíme Cassie (Chloë Grace Moretz) před benzínkou, má na nohou tenisky Converse, jakmile do ní však vstoupí, má nazutý jiný pár bot. (hansel97)
  • Podle vyprávění tsunami zničila pobřežní města, když však na záběrech vidíme opravdový průběh tsunami, jsou ukázána města Londýn a Bangok. Ty ale nejsou považována za města pobřežní, pouze nízko položená. (hansel97)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama