Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (485)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nic. Po slibně vypadajícím traileru se bohužel dostavilo jasný zklamání. Film je předvídatelnej až hanba. Zhruba každých deset minut dopředu jsem tušil v každé scéně co bude následovat v té příští. Což o to, že je originalita ve filmech mrtvá to není nic nového pod sluncem, ale i přesto lze dnešní vesměs klišoidní filmy aspoň vylepšit nějakou nadstavbou, ale tady žádná není. Chloe mám rád i tady se snaží seč může, ale sama tenhle nudnej stokrát viděnej a ničím neoriginální příběh neutáhne. Nekritizoval bych až tolik fakt, že scénář je povrchní a spoustu věcí jen naznačí, protože je jasný, že tohle měl bejt rozjezdovej film potencionální série, ze který ovšem zřejmě díky mizerným tržbám nic nebude, ale kritizuji fakt, že tu slibnej námět zazdili naprosto nezajímavým zpracováním a tak mi bylo vesměs fuk jak se to vyvrbí eventuálně kam se to posune.40% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Trailer navnadil, ale to bylo tak vše. Pátá vlna měla obrovský potenciál, ale totálně zahozený. Herci se dají odpustit, protože tady jsou daleko větší chyby. Scénář, chybí chvilka napětí, nápady i hlavně nějaký moment překvapení. Když to shrnu chybí vše, co kvalitní film má mít a nemá cenu se rozepisovat, přesvědčte se sami .. 3/10 = 30% ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych nejradši poslal hned zpátky do Ameriky s dopisem, že o takovýhle filmy fakt zájem nemáme. Ústřední námět mohl být docela fajn, ale TŘI evidentně neschopní scenáristé z něj vytěžili maximálně další hrdinský epos o záchraně a důležitost rodiny a nepravděpodobnosti jednoho pravděpodobného vztahu. Mnohem lépe mapovat těch 5 vln, by nebylo vůbec špatné, ale zaměřit si jen na jednu z nich, tu nudnou, docela je. Jsem schopen odpustit hodně, ale když už posrali příběh, mohli trochu zapracovat na akci a vizuálu. Akce je slabá a skoro není a ty efekty? Měl jsem pocit, že sleduje spíš nějaký mockbuster, jak otřesné byly například ty vlny, výbuchy a vesmírná loď. Hvězdička za Chloe a za to, že to nebylo nejnudnější. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka jak potenciálně zajímavý námět může dopadnout doslova katastrofálně a nepomůže ani sweet Moretz. 5 vln se shrne v 5 minutách, což pokládám za největší zápor filmu, kdyby se každé fázi film věnoval 20 minut, tak zde máme velkolepou destrukci, takhle z filmu nečiší napětí, adrenalin ani síla a přitom pohled na zaplavený Tower Bridge se jevil růžově. Není to bohužel ani příliš zábavné, CGI většinou drhne, akce je průměrná a není ji příliš, převahuje jí teen romance. Je to špatný.. 25% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zvonek zvoní, škola končí, po schodech se běží. Novák leze po jabloni a je náhle svěží. Bláznivej den. A já smíchem umírám, kdosi mě kárá a páni, já nenabírám, neboť pátá, právě teď odbila. -Od prvního záběru, kdy vidíte bloncku s kvérem v ruce, pochopíte, že tady něco nehraje. A není to něco, ale někdo. Ale to není to hlavní. Už jak s tím máchá, jako kdyby to bylo z plastu, víte, že to bude celé špatné. Později jen pozorujete, jak se na sebe vrší jedna nelogičnost za druhou a korunuje to skutečnost, že tou pátou vlnou je parta fakanů, které emzáci "důmyslným" trikem přinutili k pozabíjení všech zbývajících přeživších. A víte proč právě dětí? Že prý dospělý by na ten tupý trik emzákům nenaletěl. A to je celé to kouzlo. Blbost, že? No, je, a velká! Nedoporučuju! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Když vidíme Cassie (Chloë Grace Moretz) před benzínkou, má na nohou tenisky Converse, jakmile do ní však vstoupí, má nazutý jiný pár bot. (hansel97)
  • Podle vyprávění tsunami zničila pobřežní města, když však na záběrech vidíme opravdový průběh tsunami, jsou ukázána města Londýn a Bangok. Ty ale nejsou považována za města pobřežní, pouze nízko položená. (hansel97)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama