Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (485)

Praxis 

všechny recenze uživatele

A to jsem se zařekl, že se na podobné chujoviny dívat nebudu. No, stalo se. Levný klon všech těch Divergencí, HáGéček a Bludišťáků, které mají tisíckrát omleté a stejné myšlenkové pochody. Tady se hraje na trochu realističtější notu v podobě celkem obyčejné středoškolačky, která má chutě na jednoho mládence. Pak se ale s příletem mimísků vše změní a začnou se odehrávat děsivé skutečnosti. Potud docela dobrý aj i napínavý to bylo. Jenže pak už se opakují jen klasické události alá young adult - nenávidím ho, miluju ho, vykousnu se s nim, a zase ho nenávidim, abych ho znova na konci vyhlížela. A do toho tady běhá ještě ten druhej týpek, kterej taky neni uplně k zahození. Jako akční scény celkem super, v rámci low-cost nemůžeme čekat nějaké super CGIčka, záporák Liev Schreiber evidentně hraje jen proto, že nikdo jinej záporáčtější nebral těch pár šestáků, co za to herci dostali a Moretz má opět větší botoxované pysky. A tak všechno kolem a kolem. Vzhledem k finančnímu krachu to na pokračování nevidím, ostatně, asi bych se hodně přemáhal, kdybych se na to měl podívat... 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekal poněkud větší hrůzu. Kromě předvídatelnosti je největší problém, že autoři nemají jasno, co vlastně točí. Katastrofický film? Sci-fi? Young Adult? Chytré míchání žánrů přináší zajímavé plody, dort pejska a kočičky je průšvih. Filmu by snad prospěl jen sestřih na hodinovou délku, vyhození červené knihovny a temnější konec. Nevyrovnané triky jsou z levnější přihrádky...jo, voda a oheň patří podle specialistů mezi nejtěžší digitální efekty, a tak nejen lidi prchající po schodišti vzhůru pronásledují jednoduché pixely. Brýle odhalující mimozemšťany ukradli Carpenterovi, zbytek je jak cvičný materiál od Emmericha. Jelikož mi ale snímek vcelku utekl, hodnotím 3*. Za další zhlédnutí ovšem nestojí. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Trailer navnadil, ale to bylo tak vše. Pátá vlna měla obrovský potenciál, ale totálně zahozený. Herci se dají odpustit, protože tady jsou daleko větší chyby. Scénář, chybí chvilka napětí, nápady i hlavně nějaký moment překvapení. Když to shrnu chybí vše, co kvalitní film má mít a nemá cenu se rozepisovat, přesvědčte se sami .. 3/10 = 30% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

treba povedat ze uvod bol vynikajuci a film mal tu spravnu atmosferu, ale bohuzial to vydrzalo len do takej 30 minuty. potom co sa dej zacne zameriavat na hlavnych hrdinov (teda young adults) tak to ide dole z kopca co sa tyka ako atmosfery tak i zabavnosti a dockame sa i hlasok o laske ktora je vypinac... co je dost skoda lebo chloe je ako vzdy vynikajuca a vsetky dospele postavy maju skvele obsadenie. je otravne ze sa pocitalo s tym ze film bude mat uspech (co sa nestalo) a toto mal byt prvy film z trilogie, co ma za nasledok fakt ze film nema riadny koniec... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Návnadou pre chalanov je Chloe a pre baby Nick. Američania na poli filmov pre mládež stavili na to, že hviezda nie len priláka divákov, ale rovno utiahne celý film. A Chloe to dokázala! Tu je krásna, milá a skoro v každej scéne, takže fajn. Po obsahovej stránke to bolo takmer o ničom, resp. zase o hrdinsky bojujúcich mladíkoch. To tu už bolo v Hunger Games, Divergencii, Labyrinte a boh vie kde ešte. Je pravdepodobné, že sa jedná o šablónu, ktorú Hollywood nehodlá meniť, lebo funguje. Môžem buď prestať chodiť na tento žáner do kina, alebo vyťažiť z filmu to pozitívne, čo v ňom je. Potom už záleží len na tom, či sa vám zapáči hlavný predstaviteľ, výprava, akcie, či možno dokonca idea filmu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Podle vyprávění tsunami zničila pobřežní města, když však na záběrech vidíme opravdový průběh tsunami, jsou ukázána města Londýn a Bangok. Ty ale nejsou považována za města pobřežní, pouze nízko položená. (hansel97)
  • V knižní předloze je seržant Reznik muž, ve filmu je to žena (Maria Bello). Poundcake (kterého ve filmu hraje Nadji Jeter) je v knižní předloze obézní sedmiletý chlapec. V knize má Ringer (ve filmu představovaná Maikou Monroe)  černé vlasy a je asijské národnosti. Podle knižní předlohy se příběh se odehrává v Daytonu v Ohio. (willy1)
  • Když vidíme Cassie (Chloë Grace Moretz) před benzínkou, má na nohou tenisky Converse, jakmile do ní však vstoupí, má nazutý jiný pár bot. (hansel97)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama