Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horké slunce, mafiánské peníze a dva vězni na útěku. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích francouzského thrilleru.
Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se vyprovokovat mezi nimi válku, která tak částečně vyčistí pobřeží. Plán je jednoduchý - stačí vyloupit kasino, kde má své peníze "deponován" jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový, který by se hodil, si zrovna odpykává trest. Náročnou akci, jak využít vězně Carellu a doslova ho donutit k útěku, vymyslí policista Paul Brandon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zábavné, odlehčené, svěží, navíc veskrze sympatická dvojice hlavních hrdinů. Jenom jedna maličkost mi vrtá hlavou: Jak neskutečně dlouho trvalo špičkovému specialistovi přes vykrádání bank zbavit se obyčejných policejních pout ... v tom prvním automobilu snad nebylo žádné použitelné nářadí ? Nebo že by Francouzi měli pro podobné případy připravená nějaká špičková speciální želízka ?!? ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

V jádru takový klasický film o vloupačce. Předehra, příprava, provedení a nějaké řízné "finito" na závěr, jak je u frantíků dobrým zvykem. Ihned mi naskočilo přirovnání s Melodií podzemí. Ale zatímco Gabin a Delon film podrželi svými charaktery, tady to zkrátka funguje celé koncepčně, nepočítaje, že oba pro mne bezejmení herci jsou prostě parádně postavení a zahraní, a i ve fázích přípravy má film spád. Možná i sledování generačního vývoje tohole typu filmů, když si porovnám hi-tech postupy Dannyho partáků s hrabáním VHS kazet na smetišti u mě hodnocení filmu vytahuje. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na začátku mně ti dva chlápci moc nepřirostli, ale na konci filmu už byli v kategorii miláčci jako většina podobných hrdinů ze staré dobré krimi Francie. Patrice možná nezvládý prostředky filmů tak dobře jako jeho kolegové Henri Verneuil nebo José Giovanni, ale konce ty umí na výbornou, takže během loupežnické části, nedýcháš, čekáš a fandíš. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Jako malý kluk jsem měl možnost vidět tuto francouzkou kriminálku nesčetněkrát (kino, kde ji promítali mělo volný vstup a já se v tu dobu neustále motal kolem). Možná proto mi několik výborných pasáží utkvělo velmi dobře v paměti a já si mohu být jist, že nikdy nezapomenu, jak se v tomto filmu chytře vybral sejf a to závěrečné (hodně úzké) projetí mezi dvěma betonovými sloupy by skvěle bodovalo i v dnešních filmech. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemal som tento film hodnotený, aj keď som ho už kedysi videl. Takmer nič som si z neho nepamätal a keď som si ho teraz pozrel, ani sa príliš nečudujem. Profesionáli sú dokonalo stráviteľným, bezodpadovým filmom, na ktorý sa lepšie hodí český výraz "podívaná". Podívaná, po ktorej už nenasleduje nič. Opätovne mi, v spojitosti aj s týmto filmom, prekáža päťhviezdičkové hodnotenie. Čistý priemer by podľa môjho názoru sedel na tento film ako ušitý. Čo však robiť, ak tri sú veľa a dve málo. Budem za dobráka a dám slabulinké tri. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama