Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (160)

avril4234 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe zas animák, ktorý ma hlboko zasiahol (áno, videla som ho len včera). A síce je pravda, že príbeh sa nesie v štýle "klišé", prostredie a zvyklosti tohto animáku ma takpovediac zrazili na kolená. Som prekvapená, ale rada, že tému ako býčie zápasy, týranie zvierat a "zabíjačka" vložili do animovaného filmu v duchu toho, že to nieje v poriadku a je nutné voči tomu zakročiť. Kiežby sa tým ľudia inšpirovali... Zvyšok je, samozrejme len typické klišé v štýle "bláznivé putovanie domov za pravou "rodinou" a hľadanie seba samého", ale vďaka prostrediu dodáva celkom iný nádych. Emočne na mňa funguje dokonale, takže 5*. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Nepříliš objevný a zásadní animák, který nabízí roztomilou a atraktivní animaci, pomocí které je vyprávěn tuctový a předvídatelný příběh servírující několik povedených vtipů, ale častokrát po cestě ke konci tvůrci šlápnou vedle a ztratí tak bezmeznou diváckou důvěru. Navíc mnohdy film působí nepromyšleným dojmem, kdy je spousta příběhových prvků nastíněná a následně nedokončena, či nepochopitelně postavena na vedlejší kolej vedoucí do nikam. Ferdinand neurazí a děti jistě zaujme na jedno pokoukání, ale pro dospělé diváky to příliš není. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv Ferdinand nenabizí žádný větší přesah pro dospělého diváka jako například Coco a je tak zaměřen primárně na děti,neznamená to,že by se dospělý divák nudil.Ferdinand krom standardního rodinného příběhu,který jede po klasické linii nabizí solidní dávku funkčních gagů a fórků,což ne vždy bývá úplně pravidlem.Nemůžu říct že bych byl něčím překvapen,ale nenudil sem se a pobavil se...80% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príjemná animovaná rozprávka inšpirovaná klasickou disneyovkou "Býk Ferdinand" z roku 1938 a Trumbovým scenárom "The One Brave" sfilmovaným v roku 1956. Pekná animácia, myšlienka, prepracované charaktery postáv. Škoda, že tých zvieracích postáv v strede filmu pribudlo, vtedy sa dej zbytočne naťahoval. Aj tak ide o slušnú oddychovku vhodnú aj pre dospelých. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Když nad tím přemýšlím, asi se jedná o nejlepší letošní animovaný film. Svižně od vyprávěná zápletka o přátelství, plná humoru a dojemných scén si dokáže držet vysokou laťku od začátku do konce. Mezi nejsilnější stránku patří prakticky všechny postavičky, na které se opravdu s úsměvem dívá a nelze s nimi dobrodružství neprožívat. Pořád se něco děje a tvůrci nikdy nespadnou na úroveň Mimoňů, trapného hašteření, pokud pominu scény s německými klisnami. Ke konci se jedna o slušnou akční jízdu, končící dojetím a nakonec jsem rád, že trailery nadmíru splnily mé očekávaní.......8/10 ()

Galerie (98)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama