foto

Sally Phillips

  • nar. 10.5.1970 (46 let)
    Hong Kong
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Britská komediální herečka a scénáristka, Sally Elizabeth Phillips, se narodila 10. května 1970 v Hong Kongu. Díky svému otci, který pracoval pro British Airways, během dětství procestovala svět. Studovala na soukromé škole Wycombe Abbey School, poté  v italštině promovala na New College v Oxfordu.

Hereckou kariéru zahájila v rozhlasových hrách rádia BBC a současně hrála v divadle. Svůj televizní debut si odbyla v seriálu FIST OF FUN (1995), avšak významný průlom přišel až s rolí recepční Sophie v seriálu I AM ALAN PARTRIDGE (1997), za níž byla nominována na cenu "British comedy awards" v kategorii "nejlepší komediální herečka roku".

Potom se na ni nějakou dobu lepila smůla. Měla si zahrát po boku Johnyho Deppa ve zrušeném snímku Terryho Gilliama THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE. Objevila se v malé roli venčitelky psů Caroline ve filmu NOTTING HILL (1999), ale její scény byly z finální verze vymazány.  Pak konečně přišel úspěch počínaje komediální, skečovou show SMACK THE PONY (1999-2003), ke které napsala scénář, zahrála si v ní a s Fionou Allen a Doon MacKichan se spolupodílela na tvorbě. Seriál získal cenu Emmy.

Kombinaci scénáristiky s herectvím uplatnila i ve svém filmu NÁHRADNICE (2011). Objevila se ve vedlejší roli filmů DENÍK BRIDGET JONESOVÉ (2001) a BRIDGET JONESOVÁ - S ROZUMEM V KONCÍCH (2004), kde hraje Sharon - Shazzu, ale původně se ucházela o roli hlavní. Zahrála si v netradičním seriálu GREEN WING (2004) a získala jednu z hlavních rolí v groteskním sitcomu MIRANDA (2009).

V roce 2003 ji britské noviny The Observer označily jako jednu z 50 nejzábavnějších britských komiků. Těšit se na ni můžeme v novém sitcomu PARRENTS (2012), kde získala hlavní roli.

Jejím poznávacím znamením je permanentní šibalský úšklebek, se  kterým má problém například při pořizování nové pasové fotografie, jíž jí nechtějí uznat, protože úsměv je proti pravidlům. Sally je křesťanka a žije se svým mužem Andrewem Bermejem v Londýně. Společně vychovávají tři syny, z nichž jednomu byl diagnostikován Downův syndrom a o kterém tvrdí, že je pro ni požehnáním.

Argondia

Herecká filmografie

2016 Dítě Bridget Jonesové
Pýcha, předsudek a zombie
Rizen, The
2015 Burn Burn Burn
Set the Thames on Fire
We're Doomed! The Dad's Army Story (TV film)
2014 Déšť
2013 Crackanory (TV seriál)
2012 Parents (TV seriál)
Viceprezident(ka) (TV seriál)
2011 Náhradnice
2010 Huge
Novinářka Amy (TV film)
2009 Jak běží život (TV seriál)
Miranda (TV seriál)
Svengali (TV seriál)
2007 BoyTown Confidential
2006 BoyTown
Jam & Jerusalem (TV seriál)
Seven Second Delay (TV film)
The Amazing Mrs Pritchard (TV seriál)
2004 Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
Dívčí válka
Fešák Churchill
Green Wing (TV seriál)
Zoubek
2003 Ready When You Are Mr. McGill (TV film)
2002 Blowing It
Zachraň mě! (TV seriál)
2001 Deník Bridget Jonesové
Fotbal za mřížemi
Nevěsta přes internet
2000 Junkies, The
Vášnivá salsa
1999 Hippies (TV seriál)
Notting Hill
Ženská liga (TV seriál)
1998 Comedy Nation (TV seriál)
Kiss Me Kate (TV seriál)
You Are Here (TV film)
1997 I'm Alan Partridge (TV seriál)
1995 Fist of Fun (TV seriál)
Six Pairs of Pants (TV seriál)
1987 French and Saunders (TV seriál)
1984 Alas Smith & Jones (TV seriál)

Dokumentární

2010 Many Faces of..., The (TV seriál)

TV pořady

2014 Super veterináři (TV pořad) - vyp.
2012 Dara O Briain: School of Hard Sums (TV pořad)
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2011 Náhradnice
1999 Ženská liga (TV seriál)
1998 You Are Here (TV film)
1995 Six Pairs of Pants (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace