foto

John Cena

  • nar. 23.4.1977 (39 let)
    West Newbury, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem John Anthony Felix Cena se narodil 23.dubna 1977 v americkém městě West Newbury, Massachusetts. V současné době je hlavní tváří největší wrestlingové organizace World Wrestling Entertainment. Je druhým nejstarším z pěti bratrů a sám o sobě říká, že když zrovna nezápasí, je rodinný typ. Promoval na Springfield College ve cvičební fyziologii a lidské anatomii. Na stejné škole byl zároveň členem školního fotbalového týmu.

Ve World Wrestling Entertainment debutoval 27.června 2002 proti olympijskému vítězi Kurtu Angelovi. Za osm let svého působení v této organizaci získal devět světových titulů, tři tituly pro šampiona spojených států a tři tituly týmové, mimo to posbíral nespočet ocenění a byl třikrát vyhlášen nejlepším wrestlerem roku. V roce 2005 natočil album nazvané „You Can't See Me“, které se stalo velmi úspěšným především ve Velké Británii. Důkazem toho je přes 140 000 prodaných kusů za první týden.

Po velice úspěšných letech ve wrestlingovém světě a vydání úspěšného rapového alba, začal John pokoukávat po filmové branži. V roce 2006 natočil svůj první film VOJÁK, který měl premiéru v březnu roku 2007. V tomto akčím filmu si zahrál čerstvě propuštěného mariňáka, který bojuje za záchranu své manželky proti klasickému „záporákovi,“ kterého zde hraje Robert Patrick a stal se vstupní branou do filmového světa. Dva roky po premiéře Vojáka, si John zahrál opět hlavní roli ve snímku 12 KOL, který režíroval známý režisér Renny Harlin. Tento snímek snímek nabízí ještě více akce než VOJÁK a dosáhl mnohem vřelejšího přijetí u fanoušků a kritiků než film předešlý. V roce 2009 přišel bezesporu zatím vrchol v Johnově filmové kariéře. Tím vrcholem je film LEGENDARY, ve kterém si John zahrál po boku Dannyho Glovera a Patricie Clarkson. Na rozdíl od klasických „akčňáků“ VOJÁKA a 12 KOL je „Legendary“ sportovním dramatem s morálním podtextem a je zcela odlišným typem filmů, na které byl Cena zvyklý.

Ve své filmové a televizní kariéře se ještě krátce objevil v seriálu AGENTURA JASNO, byl hostem několika „talk shows“ a v roce 2005 a 2010 se objevil i na Teen Choice Awards. Momentálně je John Cena díky své všestrannosti nejpopulárnější superstar ve World Wrestling Entertainment a ve 34 letech se od něho čeká nemálo úspěchů nejen na wrestlingovém poli.

Martin "Awesomer" Koubek

Herecká filmografie

2017 Surf's Up 2: WaveMania
2016 The Edge and Christian Show That Totally Reeks of Awesomeness (TV seriál)
2015 Flintstoneovi & WWE: Mela doby kamenné
Sisters
Táta je doma
Vykolejená
2014 Camp WWE (TV seriál)
Journey to SummerSlam: The Destruction of the Shield (TV film)
Scooby Doo: Záhada kolem Wrestlemánie
2013 Total Divas
2012 Camp Fred
The JBL and Cole Show (TV seriál)
2011 Boj o dědictví
Fred 2: Night of the Living Fred (TV film)
2010 Fred: The Movie (TV film)
Legendary
2009 12 kol
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Voják

Dokumentární

2015 The Road Is Jericho: Epic Stories & Rare Matches from Y2J - a.z.
W.W.E. 24 (TV seriál)
2014 Shawn Michaels: Mr Wrestlemania - a.z.
WWE Presents... Wrestling's Greatest Factions - a.z.
2013 WWE: The Top 25 Rivalries in Wrestling History
2012 The Epic Journey of Dwayne 'The Rock' Johnson
WWE: CM Punk - Best in the World
WWE: You Think You Know Me - The Story of Edge
2011 Randy Orton: The Evolution of a Predator
2010 The John Cena Experience
2009 Jeff Hardy: My Life, My Rules
WWE: The Best of RAW 2009
WWE: The Best of SmackDown - 10th Anniversary 1999-2009 - a.z.
2008 Nature Boy Ric Flair: The Definitive Collection
2007 The Shawn Michaels Story: Heartbreak and Triumph
WWE: The Best of RAW - 15th Anniversary, 1993 - 2008
2005 Tombstone: The History of the Undertaker

TV pořady

2016 Divoká dvojčata (TV pořad)
WrestleMania XXXII (TV pořad)
WWE Battleground (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2016 (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE No Mercy (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
2015 Dusty Rhodes: Celebrating the Dream (TV pořad)
NXT TakeOver: Unstoppable (TV pořad)
Sting: Into the Light (TV pořad)
The Beast in the East: Live from Tokyo (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
WrestleMania XXXI (TV pořad)
WWE Battleground (TV pořad)
WWE Elimination Chamber (TV pořad)
WWE Extreme Rules (TV pořad)
WWE Fastlane (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2015 (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
WWE Live from MSG 2015 (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE Payback (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
2014 Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
WrestleMania XXX (TV pořad)
WWE Battleground (TV pořad)
WWE Elimination Chamber (TV pořad)
WWE Extreme Rules (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2014 (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE Payback (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders, Chairs and Stairs (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2013 The History of WWE: 50 Years of Sports Entertainment (TV pořad)
WrestleMania XXIX (TV pořad)
WWE Elimination Chamber (TV pořad)
WWE Extreme Rules (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2013 (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE Payback (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE: The Best of Raw and SmackDown 2012 (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
2012 WrestleMania XXVIII (TV pořad)
WWE: Best Pay-Per-View Matches of 2012 (TV pořad)
WWE Elimination Chamber (TV pořad)
WWE Extreme Rules (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2012 (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE Over the Limit (TV pořad)
WWE Rock vs. Cena - Once in a Lifetime (TV pořad)
WWE Saturday Morning Slam (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
2011 WrestleMania XXVII (TV pořad)
WWE: Capitol Punishment (TV pořad)
WWE Elimination Chamber (TV pořad)
WWE Extreme Rules (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2011 (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE OMG! The Top 50 Incidents In WWE History (TV pořad)
WWE Over the Limit (TV pořad)
WWE RAW: Power To The People (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
2010 Teen Choice Awards 2010, The (TV pořad)
WrestleMania XXVI (TV pořad)
WWE Bragging Rights (TV pořad)
WWE Elimination Chamber (TV pořad)
WWE Extreme Rules (TV pořad)
WWE Fatal 4-Way (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2010 (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
WWE: Legendary Moments (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE Over the Limit (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
2009 The 25th Anniversary of WrestleMania (TV pořad)
WWE Backlash (TV pořad)
WWE Bragging Rights (TV pořad)
WWE Extreme Rules (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2009 (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Superstars (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
2008 WrestleMania XXIV (TV pořad)
WWE Armageddon (TV pořad)
WWE Backlash (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE One Night Stand (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
2007 WrestleMania XXIII (TV pořad)
WWE Backlash (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2007 (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE One Night Stand (TV pořad)
WWE: Raw 100 - The Top 100 Moments in Raw History (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Unforgiven (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
2006 WrestleMania XXII (TV pořad)
WWE Armageddon (TV pořad)
WWE Backlash (TV pořad)
WWE Cyber Sunday (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2006 (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE Unforgiven (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
WWE Armageddon (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2005 (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE Unforgiven (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
2004 WWE Armageddon (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE No Mercy (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
2003 WWE Armageddon (TV pořad) - a.z.
WWE Backlash (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE No Mercy (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
2002 WWE Armageddon (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
2000 Cavuto on Business (TV pořad)
1999 WWF Jakked (TV pořad)
1998 WWF Metal (TV pořad)
1993 WWE Monday Night RAW (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace