Reklama

Reklama

Welp

Trailer

Sam je dvanáctiletý kluk, který to nemá v životě vůbec lehké. Chodí totiž do skautského oddílu, ve kterém je největší zábavou se do něj strefovat a šikanovat ho. Nejhorší ze všeho je jejich vedoucí Peter, který, jak se zdá, našel až sadistickou zálibu v jeho ponižování. Tento rok se má oddíl vydat do kempu, kde koluje podivná legenda o smrtícím nebezpečí, které hrozí všem táborníkům. Nikdo tomu samozřejmě nevěří, až na Sama, který zjistí, že legenda je krutá pravda. Jak se ale zdá, nikdo mu nevěří, a tak se všichni dostanou do smrtícího nebezpečí. Nelítostný zabiják už si totiž pro ně jde. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začínající režisér Jonas Govaerts vsadil na osvědčené téma a rozhodl se ukázat, že i Belgičané dokáží natočit slušný slasher. Nevím však, zdali se mu to povedlo přesně podle jeho představ. Nebo lépe řečeno jestli se mu povedlo uspokojit divácké očekávání. Přece jenom měl film velice slibný potenciál a to především co se výběru prostředí a hlavní osy děje týče. Jenomže dle mého názoru se režisérovi prostě nepodařilo z něj vymačkat vše, co se dalo. Dobře zvolené prostředí (zde les) ani důmyslné pasti ještě nezaručují velký úspěch. Protože pokud si chce divák film opravdu užít, nesmí nad scénářem moc přemýšlet. Jinak zde totiž narazí na spoustu nelogických kopanců a do očí bijících nesmyslů. Je mi jasné, že se Govaerts snažil co možná nejvíce vyrovnat americkým, severským a francouzským slasherům, ovšem na můj vkus se nechal unést svou představivostí až příliš. Nebo měl vše alespoň trochu vysvětlit. Ono je sice pěkné, že zabiják oplývá skutečně pestrou škálou důmyslných pastí a řadou pohybových senzorů, ovšem by nebylo od věci trochu divákovi přiblížit, jak k tomu přišel, proč to vůbec dělal a hlavně jak to že je téměř nesmrtelný. Navíc byl ten belgický skautský oddíl opravdu divný. Nevím, sám jsem zhruba patnáct let chodil do skautu, ale zřejmě u nás zastáváme ještě poněkud odlišné pravidla a chování. Téhle trojici vedoucích bych nesvěřil svoje děcka ani omylem. Na druhou stranu zas chápu, že tvůrce chtěl nabídnout pestrou škálu charakteristik svých postav. Nicméně kromě hlavního hrdiny Sama, mi tu nebyl absolutně nikdo sympatický. Přesto všechno se však režisérovi přece jenom podařilo místy navodit velice zajímavou atmosféru. Ponurost i napětí se tu sice mohli vyskytovat v hojnější míře, ale na průměrné ohodnocení to bohatě stačilo. Zvláště když některé pasti i mord scény byly opravdu vydařené. Pro příště by to však chtělo více zapracovat na důvěryhodnosti celé zápletky. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Aj Karamba. Tak tohle zabolelo na pravé patě. Tuším, že tady zatím máme největší zklamání, protože trailer sliboval celkem solidní, krvavé orgie, ale zdálo se mi, že jsem včera viděl trošku jiný film. Začnu tím, že film má skvělej look. Ty lesy a prostředí vypadají fakt hezky a rád bych si tam někdy zajel na tábor. Atmosféra se celkem taky vydařila, ale co mě nejvíce mrzí je velká absence gore(jako jedno vypíchnuté oko mi opravdu nestačí) a jakékoliv příběhové vysvětlení, protože mi to celkem nedávalo smysl. Kdyby nebylo těch pár mordů natočeno tak trošku incognito, šel bych i výš, ale takhle se držím jen průměru a to ještě tak tak, protože nebýt posledního souboje ve vodě, nedotáhl by to tento kousek na průměr ani za nic. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kam se všichni těší, kdo to ví, a já to vím a ty to znáš. Tam kde číhá úchyl ve křoví, nepřítel náš, nepřítel váš. Tam v dáli ve valonském lese, už se na nás třese, proříznutý hrtan nebolí, tam jekot dětí a skřek babí, když Vlámy psychoš dáví, rozeznívá celé údolí. Malí skauti péro postaví a perverta tím zabaví, pak uslyší jen chropot bublavý, v krku díru krev zaplaví. Tam v dáli ve valonském lese, řev ozvěnou se nese, mrtvé děti už nic nebolí, tam pleskot střev masařky vábí a úchylák se baví, tam je naše krásné údolí. Pralinkářské „Hory mají pátek třináctého“. Nenaserou, ovšem ani nijak zvlášť nenadchnou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prostředí pěkné a vidlácký vrahoun docela vynalézavý, ačkoliv místy mi to přišlo přes čáru. Ale na mě málo krvavé a i přes relativně krátkou stopáž příliš táhlé. Už jen to, než se skautíci dostali do lesa a postavili stany, bylo silně ubíjející a příliš se to nezlepšilo ani potom. Měl jsem větší očekávání. 35% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jééé, tohle se bude LD líbit! Minimálně tou krásnou přírodou. Díky Full HD obrazu musí být divák přímo fascinován tou širokou škálou odstínů zeleně, kterou neviděl snad ani při procházkách šumavských lesů. Kulervoucí ozvučení ho zase přenese do děje natolik silně, že uslyší prdět i pavouky. Dolby Atmos hadr! Ale teď vážně... Welp není úplně klasickým slasherem z táborského prostředí (náladou má spíše blíž k takovému Villmarku), ale to neznamená, že stojí za vyližprdel. Jen je třeba počítat s tím, že jsou tu mordováni hlavně dospěláci (docela průser, když vezmeme v potaz tu desetičlennou skupinu harantů), lesní pasti jsou v nejednom případě šílené (padající stromy) a závěr je postaven poněkud na hlavu. Ale hodit na to bobek; kouká se na něj fakticky dobře. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno