Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film. Ač je z roku 1984, je VELICE nadčasový. Je zde vytříbený humor, originální myšlenka, výborné herecké výkony 2 mužských hrdinů a OPRAVDU překvapivý konec. Nevím, jestli je potřeba nějak polemizovat o tom, jak by to tu vypadalo, kdyby byly jen ženy, snad jen, že by špatné lidské vlastnosti nevymizely. A pokud si snad NĚKDO myslí, že je tenhle film o "bobrech", tak ho opravdu nepochopil...;-) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Úžasná polská komedie, od které jsem dostal mnohem více než jsem očekával. Samotný nápad je perfektní, ale nejvíce mne dostal konec! Na ten v životě nezapomenu. Nejvíc jsem si oblíbil Jerzyho Stuhra, kterému jsem se smál snad pokaždé. kdy se jen objevil na plátně. Určitě jeden z filmů, který by měl každý správný filmový fanda vidět....... ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

O mém dnešním hodnocení bylo už rozhodnutu dávno předem. Tenhle film jsem si včera připoměl po několika dlouhých letech a zapůsobil na mě, skoro, jako poprvé. Tak trošku se slzou v oku jsem si osvěžil tyhle chvíle, kdy jsem tenhle kousek viděl poprvé v roce 19........, raději nevzpomínat. Ale i po těch letech paráda a hlavně krásná, nostalgická vzpomínka, se skvělým mužským duem, proti feministické, ženské přesile. Spousta nesmrtelných hlášek a hlavně na svou dobu velmi odvážný film, na který se kdysi dávno stály dlouhatánské fronty.... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Od společenské satiry špetka, od crazy komediální nadsazenosti také, zato papundeklu rovnou tuny (aneb kde kulisáci pořadu Hip Hap Hop brali inspiraci). Jen toho humoru se nějak nedostává. Respektive až povážlivě rychle zastaral. Není to marné. Pouze dlouhé, místy vtipné, místy trefné a většinou takové nijaké. Naprosté dno trapnosti je honička skrze "mrakodrap" a její závěr na underground party. Naštěstí následuje odraz ode dna a závěr na povrchu je výtečný. Ovšem vydržet ten poslední záběr, který se natruc drží zuby nechty i při titulkách, to už chce vskutku silnou povahu... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dvaja muži sa po zmrazení zobúdzajú do budúcnosti, kde existujú iba ženy. Muži vyhynuli a pre tých, čo sa objavia, je prichystaný strašný osud. Tento poľský počin je presne tak bizarný, ako sľubuje názov a tento kratučký popis námetu. Vo svojom čase sa sci-fi komédia stala v krajinách za železnou oponou obrovským hitom a kultový status si drží doteraz. Okrem množstva humoru nechýba ani spoločenský presah. 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • Film se z velké části natáčel v solném dole Wieliczka nedaleko Krakova, který fungoval nepřetřžitě od 13. století až do roku 1996 a patří do seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. (gjjm)
  • V Sovietskom zväze musel byť film premenovaný v preklade na Nové Amazonky. (Raccoon.city)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama