Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku mě zajímalo co je v tom zpropadeným balíčku kterej má Seagal doručit a kvůli kterému ho chtějí všichni zabít. No evidentně to nevěděl ani sám scénárista, ale co už základní děj máme a zbytek už nějak dotvoříme ne? Zhruba v půlce filmu toho génia napadlo, že by bylo napínavé a tajemné, kdyby v tom balíčku byla černá skříňka z havarovaného letadla... No jistě konspirace na nejvyšší úrovni, to si nechám líbit! ale pořád toho neměl pan packal scénárista dost a tak tam na konci šoupneme ještě jeden zvrat ne? ať je to zamotaný a bude cool postavit celej předchozí děj na hlavu, nebo snad ne??? No a abych tomu nadanýmu klukovi nekřivdil tak co nedosral scénář, to dosral režisér strašnou režií akčních scén, kterých je poskromnu, evidentně to mělo rozpočet stánku z buřty, ale proč to ještě patřičně nedokurvit, že?! navíc aby v tom tvůrci nebyli sami přidal se i samotný vyžraný mistr taktiky, který ač v téhle době ještě evidentně fyzicky měl na to, aby něco předvedl, tak je tu brutálně líný a v průběhu celého filmu jeho mistrovství spočívá v tom, že jednoho týpka shodí z elevátoru, jednoho hodí do vody a vrcholem všeho jsou ty dvě megatrapné několikasekundové bitky, kterých se dle střihu a úhlu kamery Stevo evidentně nezúčastnil. Poslední nůž do zad pak vráží dabing. Jak to, že kurva sádelníka nedabuje Štěpnička??? za to sice tvůrci nemůžou, ale já to filmu k dobru rozhodně nepřičtu, takže i na opakované shlédnutí i nadále odpad. V této době se najde i pár snímků které se sádelníkovi aspoň relativně povedli, ale tenhle mezi ně v žádném případě nepatří.5% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má celkom dobrý príbeh o prvotriednom nájomnom agentovi, ktorý dostane poslednú, zdanlivo jednoduchú úlohu, prepraviť jeden balík do Nemecka. Ale už čoskoro si uvedomuje, že to nebude také jednoduché, stojí o neho až príliš mnoho agentov a zabijakov z rôznych tajných služieb a to vrátane jeho predchádzajúceho partnera, no agent chce splniť svoju úlohu za každú cenu. So spracovaním som spokojný, síce sa tu väčšinu času prakticky ani nič výraznejšie nedeje, viac sa to rozbehne až v poslednej tretine, dej sa snaží tváriť omnoho zložitejšie, než v skutočnosti je a aj to neustále údajné striedanie krajín mi prišlo úplne nadbytočné, keďže sa to v priebehu vlastne aj tak nijak zvlášť neprejavovalo, ale aj tak ma to dosť bavilo. Hlavný hrdina to celé s ľahkosťou ťahá, bavilo ma to prostredie plné zabijakov z konkurenčných organizácií, ktorí majú svoj priestor, obzvlášť agentov bývalý partner je tu skvelý a ten jeho nekompromisný štýl, kedy zabije každého, kto mu príde do cesty ma bavil, celé to má takú zaujímavú, netradičnú atmosféru a navyše aj úplne ideálnu dĺžku a tak síce o nejakej dynamike sa tu určite hovoriť nedá, mňa to jednoducho bavilo od začiatku až do konca, aj keď práve ten je ešte zo všetkého najzvláštnejší. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Trochu ma mrzí, že Seagal tu má len jeden plnohodnotný súboj a aj to len proti jednému protivníkovi, inak len občas predvedie nejaký chvat, ale aspoň poteší pár dobrých prestreliek, v ktorých o zabitých rozhodne nie je núdza, aj keď tentoraz ma dosť prekvapilo, že Seagal vlastne často zabíja aj nevinných ľudí a nájde sa aj nejaký ten výbuch. Navyše akcia je tu pomerne netradične, ale celkom zaujímavo natočená. Najviac sa mi páči ten jediný súboj v stodole, poteší chvat na eskalátoroch, ale bavili ma aj tie prestrelky. Herecké obsadenie je výborné, Steven Seagal tu síce po fyzickej stránke nie je v najlepšej forme, ale charizmy má dosť a stále ma veľmi bavil, no tentoraz poteší aj viacero vedľajších postáv, hlavne výborný Max Ryan, ktorý si tu neľútostného zabijaka vychutnáva, bavili ma aj zvyšní agenti a ani tých pár výraznejších postáv nie je zlých. Čo sa týka réžie a technickej stránky, síce to celé vyzerá dosť lacno, hlavne tými exteriérmi, ale tentoraz mi to takmer vôbec neprekáža, keďže Michael Oblowitz sa to snaží ozvláštniť rôznymi vizuálnymi prvkami a darí sa mu to, takže aj táto stránka mi príde aspoň obstojná. Takže Cudzinec je taký zvláštny film, ale mne sadol až prekvapivo dobre, podľa mňa je to jeden z tých lepších filmov z jeho novodobej tvorby a baví ma aj po niekoľkých pozretiach. 76% ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Po opravdu slabém Zabijákovi, je tohle alespoň nepatrný vzestup. není však buh ví jaký. Steven tentokrát řádí v Polsku. Dunoir, alá záporák, je docela dobrej týpek. Steven bohužel už nemůže předvést svoje triky. Aspon, že ta kamera neni tak divoká a hrozná jako minule. I když i teď má spoustu much. 35% ()

Furmi odpad!

všechny recenze uživatele

Prvý novší film ktorý som od už tlustoprda Seagala vo večne koženom kabátiku pod ktorým skrýva pol ameriky videl. Budem hodnotiť len asi pol hodinu s filmu lebo ostatok som prespal, potom som sa zobudil ale keď som videl že film vždy ide tak som radšej zas zaspal. Hold je to tak keď si niekto vytvorí imidž akčného superhrdinu a začne sa na ňom už podpisovať zub času a úbytok finančného zabezpečenia. 10% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal hostuje v Kobře 11. Ne, sranda to byla a dalo se na to celkem koukat. Steven má daleko horší kousky a tohle je jeden z těch "Dělám si večeři a koutkem oka sleduji televizi. Venku začalo sněžit?" filmů, které nepotřebují mojí pozornost a jako doplněk ke stravování jsou ideální. -"I'd say the only thing that's unexpected is that I'm still alive." ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama