Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Dalsia stara videoSeagalovka ku ktorej som nemal komentar. Tak som si ju po rokoch pustil znova vo viere, ze zvysim hodnotenie aspon na jednu hviezdicku. Na zaciatok vyzdvihnem par kladov. Seagal tu ma nadvahu ale oproti sucasnosti este nebol slepy, takze nenosil okuliare, satku, chranic vajec cize vestu a ani nemal tu sexy briadku, ktora mu ukrutne nepadne. Film sa nenatacal v hnusnom Rumunsku ale iba v polohnusnom Polsku. Seagal tu ma regulernu hlavnu ulohu a nie iba obcasny stek v korom cely cas lezi ako ma dnes vo zvyku. Dokonca tu este nema uplny mam vsetko v pici vyraz, ale iba ciastocny. Este ho evidentne nemal uplne natrenovany. Vsetky tieto aspekty by normalny clovek povazoval za samozrejmost. Seagal a jeho producenti evidentne normalny nie su a cim dalej tym viac nas v novych filmoch terorizuju. No a trochu detailnejsie k filmu. Zapletka je totalny chaos. Seagal tam ma nejaky tajomny balicek a vsetci po nom idu. Preco? To nikto nevie. Akcie tu vela nie je. Par prestreliek, tri kratucke bitky a jeden vybuch. Poviete si, ze to nie je az tak malo. Ale vsetky akcne sceny su neskutocne, neprijemne, divne zostrihane, takze som z nich nic nemal. Takze ako akcny film to je totalny odpad. Vlastne je to odpad ako akykolvek film. Nie je to ani otrasne tym zabavnym spôsobom. 0/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal se v roli nájemného tajného agenta Jonathana Colda dějově podívá k sousedům. Přesněji řešeno, do Polska. No dobře, a nejen tam. Od ostatních jeho snímků se dějství ničím nevymyká. Vlastně, jeden rozdíl tu je. Nikdo mu tu nikoho neunese. Celkově se nejedná tak o akční film jako spíše o dramatický thriller. Akční scény tu samozřejmě jsou, ale ve své zkratkovitosti dohromady nestojí ani za řeč. Prostě tu vyznívají jen jako nutný doplněk děje. Prostě si občas někdo zastřílí a Steven ještě navíc někoho nakopne či mu zkroutí ruku. Nic naplat. Stále platí, že kdyby si hlavní roli střihl Samo Hung, bylo by to daleko uvěřitelnější. Sorry, Stevene. Atmosféra je ponurá a bohužel velmi často padá do nudnosti. O plynulosti si divák může nechat leda tak zdát. Špatně odvedený scénář a k tomu nízký rozpočet je příčinou tak špatně odvedeného filmu. O nějakém herectví raději ani neuvažovat. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. Aspoň se vám to snaží tvrdit distributor a výjimečně ani moc nelže. Akorát to srdce bych vyměnil za bránici. Tak směšný film abyste totiž pohledali a to i ve zbytku Seagalovy novodobé tvorby. Na akčního kontaktního herce "tuna sem, tuna tam" není tento svět prostě ještě ani zdaleka připraven. Navíc, když se snaží o "emoční" herectví. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Je to strašne ukecané. Keď dôjde na akciu Oblowitz sa síce snaží, sem tam nám predvedie nájazd kamery, rýchle opakujúce sa prestrihy, pyrotechnici sa tiež trošku pohrali a Steven si aj zastrieľal a keď sa pobil mi to pripadalo že sa pozerám na toho jeho tučného dvojníka čo ho zvykne parodovať. Je neobratný a celý film je oblečený v hrubom dlhom kabáte (aj keď je v byte alebo v reštaurácii) až mi to prišlo v niektorých momentoch trápne. Slabý spád. V podstate jeho ďalší bezvýznamný film. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Na úvod chci vyjádřit své rozhořčení nad tím, že oskarová nominační komise pro rok 2003 naprosto přehlédla Stevenův excelentní herecký výkon v tomto filmu a nenominovala jej. Přitom Steven neměl jedinou slabinu, jedná se o klasický procítěný "Art Seagal". Opravdu nechápu! A co se týče filmu, po formální stránce (občas fakt zajímavá kamera, střih, přiléhavá hudba) nelze filmu nic moc vytknout. Ale ten obsah, ty obrázky, které ta kamera snímá, ten příběh, který je vyprávěn, ty dialogy, to je zhůvěřilá blbost, kterou si užijí jen chlapci do 12 roků věku nebo lidé mentálně zaostalí, co věří na ježíška a demokracii. Že film směřuje na toto diváctvo potvrzuje i fakt, že každý akčnější moment je zpomalen, aby jej stihl postřehnout i pomaleji chápající divák. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, proč musí být zpomalen každý výstřel, každý kop, každý pád a výbuch. Kdyby všechny zpomalováky jely běžnou rychlostí, nepřekročí délka filmu ani hodinu. Škoda, bylo by to tak pro všechny lepší. 1* pro to, abych s těmi odpady pro Stevena nebyl stereotyní ;-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama