Reklama

Reklama

Wolf Warriors

  • Čína Wolf Warrior (více)
Trailer

Obsahy(1)

Leng Feng (Jacky Wu) během zátahu na drogový gang i proti zákazu nadřízeného riskantně zastřelí jednoho zločince a díky tomu je přiřazen k elitnímu vojenskému oddílu Wolf Warriors. Tento oddíl se záhy vydává na vojenské cvičení, během kterého je ovšem napaden cizí reálně ozbrojenou jednotkou, která si sem přišla vyrovnat účty za předchozí protidrogový zátah a zároveň i vyzkoušet tajnou zbraň. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

První, co vás zaujme, bude nepochybně to, že hlavní hrdina trpí hyperhydrózou, což jak jistě každý ví, je nadměrné pocení. Z dobrého vojáka Shwejka Tchau Tchau to teče opravdu v každém záběru. Nekecám. Nejdřív jsem myslel, že to má z nervů, když je to snajper, ale později střílí i normálně za běhu v minovém poli z těžkého kulometu, tak jsem z toho byl na rozpacích. Napadlo mě, že to má možná z horka, ale všichni kolem něj byli suchý jak zip na vietnamských teplákách. S každým dalším záběrem mě to už začalo docela srát a jen jsem čekal, kdy se toho někdo chytí a udělá na to parodii... Jo, taky už vidíte, jak vypichují právě toto? Co záběr, to mokrá hlava? Hihihi. Čínská verze Copak je to za vojáka nabízí dále několik otřesných triků s vrtulníky, HUD displeji a z ničeho nic nepochopitelně se objevivšími vrrrky z Rhovanionu. Ke konci však tento socialistický náborák dostane celkem zajímavé tempo a ouha, dokonce je to koukatelné. Nejvíc asi zaujme to, že zde vidíte jakýsi pohled z druhé strany. Jinými slovy, co jste viděli v asi 3582 amerických filmech, kdy hrdinný Američan holýma rukama pobil buď celou jihoamerickou džungli nebo vietnamské rýžoviště, tu máte verzi, kdy jeden mrňavý Číňan doslova rozmrdá jednotku ze samých Rambů a Čak Norisů. Prostě další co by kdyby. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatný akční válečný film. Jeho plusem je, že téměř pořád udržuje diváka v pozornosti. Stále se něco děje, akce je dost a místy je i docela drsná. Jenom škoda, že film je takovou velkou ódou na hrdinnou Čínskou lidovou armádu. Ano skutečně, bohužel ta propaganda z toho sálá na každém kroku, takže podobně jako Amíci zvládají své big fucking heroes, tak i Čína má své správné chlapce kteří položí svůj život za vlast a stranu. Jinak kdo se těší na Adkinse, tak bude asi lehce zklamán, jednak to není extra velká role, herecky je to u něj takový standart a co se soubojů týče, tak se představí ve dvou který nejsou sice úplně špatný, ale ani se nejedná o nějakej velkej zázrak. Takže kouknout se na to určitě dá, má to svoje momenty, ale i již zmíněný chyby který to bohužel sráží celkově do průměru.50% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Zhang Lang je na jednu stranu trapnou vlasteneckou šaškárnou, která silně asociuje "Rambo-sérii" z dob studené války. A to mi nedovolí dát plný počet, protože tohoto mám dávno plný zuby. Dál tam chybí jakejkoliv děj, ale fakt scénář prostě neexistuje. Nemusím mít u akčních filmů výraznej scénář, ale tohle už bylo moc málo ... Prostě v čínským pralese se utkají dvě vojenský jednotky. Přijede Adkins a začne čínskou speciální jednotku se svýma zabijákama kosit jak strašáky do zelí. Jediný schopný z nich je zde Wu Jing, kteerý ten masakr přežije naprosto nonšalantně s gracií a nejen že si doběhne pro snipera, kterej číňaňům těžce zatápí, a vpálí mu revolverem kulku do palice. Ale nakonec si doběhne pro samotnýho Adkinse. Teď to vypadá, že film hodně kritizuji, ale pokud vynechám tu čínskou propagandu vlastenectví a žádnej scénář, můžu se dostat v podstatě s klidem k akci a ta je suprová. Hodně to připomíná klasický střílečky z Hong Kongu z 80. let (women with weapons... apod.). Film je neskutečně dynamickej, rychlej, má intenzivní střih, ale dobrej střih, kterej umožnuje jasnej přehled co se přesně děje. Na co jsem čekal, tak byl samozřejmě duel Adkins vs Wu Jing. Fight výbornej. Adkinskona jedna kopačka uškodí Jackiemu většíújmu, než všechny granáty, miny a střelný zbraně dohromady. Bylo dobrý vidět ty dva borce spolu, srovnat jejich fyzický proporce, možnosti, rychlost a techniku. V závěru pak skvěle nakopávací song. Je to válečnej film, kde se představí snad všechny zbraně od nožů po tanky a vrtulníky, chybí jen stíhačky a atomovka.... :)) Navíc je zde válka ukázaná v reálnější podobě, kde nějaký kung-fu a karate nehraje vůbec žádnou roli. Vše řeší střelné zbraně a nic jinýho. Trochu nostalgicky jsem si zavzpomínal na Norrisovu trilogii Missing in action, kde Norris také nepoužíval karate a kickbox, ale těžký kulomet ... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní válečný film z Číny pod dohledem zde vynikajícím Jacky Wu a obstojným záporákem Adkinsem. Film lehce zklamal, poněvadž soudě dle traileru jsem čekal martial arts v Džungli, nakonec se jedná o čistě válečnou žánrovku,což také není na škodu, tohle téma je nevyždímané a Wolf Warrior tuhle tématiku příjemně oživuje. Je zde dostatek akce a je nejen krvavá, ale i slušně vzrušující, překvapila mě scéna s vlky, kde se skupina 5 vojáků musí bránit útokům agresivním vlkům, či adrenalinově napumpovaná scéna se záporným sniperem s dokonale ohebným Jacky Wu až po za pár let zřejmě kultovní fight Adkins vs Jacky Wu, což je choreograficky našlapané jak ferrari a lepší souboj s noži najdete stěží. Slušné napínavé i hezky natočené. 80% Doporučuji. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavná čínská pohádka, kterak nadržený, snaživý a věčně se potící chrabrý čínský pigmej nakopal prdel o hlavu většímu a mnohem charismatičtějšímu protivníkovi a poučil ho o tom, že do Číny se nikdo srát nebude. Akce je přehledně a dynamicky natočená, i když zamrzí zbytečné digitální efekty. Digi vlci jsou nicméně naprostá tragédie. Závěrečný fight Adkins vs. mrňavej číňánek byl na můj vkus moc krátkej. Navíc Adkins přehrává rudýho trpajzlíka v každém záběru. Propaganda chrabré Čínské armády je sice legrační, ale celkově jde o slušnou oddychovku, která díky krátké stopáži a časté akci nenudí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Wu Jing (Jacky Wu) ve filmu používá L85A2, jedná se o čínský prototyp útočné pušky. Tento typ zbraně používá pouze a jenom Čínská lidová osvobozenecká armáda. (Yoshitsune)
  • Akčního režiséra na filmu dělal Nicky Li, v titulcích uvedený jako Li Zhongzhi. (Rominator)

Reklama

Reklama