Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Výborná a nedoceněná komedie, kde se Rusové snaží karikovat svou národní hrdost. Je ovšem třeba se dívat v originálním znění s titulky, to české hodně kazí, zejména dialogy s mladým finským reportérem (a Skákal pes místo Ievan Polkky - WTF???!!!), a tím pádem by muselo hodnocení spadnout o tři nebo čtyři hvězdy dolů. Ale takhle já nehodnotím a jsem navíc rád za možnost se dívat v originále. Zároveň podle mě ze série nejlepší, poněvadž více vychvalovaná dvojka nemá v sobě tu poetiku a metaforu, navíc byl až na některé opravdu brilantní situace ve srovnání s jedničkou trochu prázdná a unavená (a viděl jsem ji v originále taky). Každopádně medvídě a policista ve mě budí záchvaty smíchu pokaždé. ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Na ruskou Sibiř přijíždí mladý Fin píšící knihu o lovu. Jeho romantické vize zasněženého Ruska, aristokracie v kožešinách a v saních se trošku míjí se skutečností. Už jen jeho průvodci, kteří nedají bez láhve vodky ani ránu. Do toho přidejte mládě medvěda kradoucí zásoby alkoholu, nesmrtelnou krávu, muže zákona ztrácejícího boty a služební pistoli, časté fyzické úrazy a v neposlední řadě důsledky jazykové bariéry a dostanete skvělou komedii, jejiž sledování je o to lepší, následuje-li půl minuty před vtipnou sénou výbuch smíchu od spolusledovatele. V takových chvílích upřímně toužím po tom být chlap. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavná komedie, která si utahuje z ruských zlozvyků a návyků a předváděno je nám to v míře vrchovaté až se dostáváme do absurdně vtipných situací, jako je kráva vzpříčená strachy v bombardéru. Přatelé bodrý Kuzmič (Viktor Byčkov), generál Michalyč (Alexej Buldakov), kriminalista Ljova Solovejčik (Semjon Strugačjov), smolař Sergej Olegovič (Sergej Russkin) a Žeňa Kačalov (Sergej Kuprjanov) s finským hostem Raivou (Ville Haapasalo) a příležitostně i policista Semjonov (Sergej Guslinskij) se scházejí na podzim na tradiční lov. Kuzmičovi s Raivou se podaří ulovit alespoň dojyčky v kravíně. Ostatní se svrhávalo ve filozofování nad rozpitým pitím, veselé příběhy s medvídětem alkoholikem a naháněním krávy v domění, že jde o losa. V tom záběry z lovu hraběte (Igor Sergejev) z dob carského Ruska. A tak párty o velikosti a hloubce duše ruského člověka, který se z těžkého života probírá litry vodky a ruskou lázní a hrou na lov. Příjemně pobaví, odkrývá a zlidšťuje ruskou povahu, divokou po životě, chtivým po zapomění. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Výborný kultovní ruský film, konečně jsem se k němu dostal a nelitoval jsem. Královsky jsem se bavil a to jsem se na to díval s čistou hlavou a sám, s kamarády a kamarádkou vodkou by to bylo za 102%. Přehršel vtipných, místy groteskních situací je umně namíchán a konfrontován s Raivovou idealistickou vizí ruského lovu a jako bonus krásná karelská příroda. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento film neovplýva žiadnymi vtipnými hláškami ale dychberúcimi situáciami. Film po ktorom nastáva nepríjemné sucho v krku vie svojím milým alkoholickým humorom pekne spríjemniť nielen 90 minút vášho života. A musím len dodať, že ten ožratý medveď musel byť fakt ožratý, lebo to by žiaden medveď neuhral. ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama