Reklama

Reklama

Svéráz národního rybolovu

  • Česko Svérázný rybolov (více)

Obsahy(1)

Ruští bohatýři opět na lovu, tentokrát však v nebezpečné blízkosti státní hranice... Volné pokračování úspěšné komedie Svéráz národního lovu.  Naši svérázní lovci se tentokrát vydávají na ryby. A opět s vodkou. Parta chlapů jede na ryby a vezme si na cestu 16 kartonů vodky. To vše ve jménu kulturní rekreace. Avšak stane se, že je proud zanese (i s drahocenným nákladem) do Finska. Nestačili ještě vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranici. Kvapem se vrátili do vlasti, přičemž v cizině zapomněli škatule s pitivem. Jednu nebo dvě - to by ještě šlo vydržet, ale všech šestnáct, to už je státní kauza. A ve jménu takové je ruské vojenské námořnictvo připraveno se potopit. Třeba až na dno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování, i když už trochu vaří z vo(d)ky. Ale koneckonců, absurdita je v Rybolovu ještě absurdnější, filozofie ještě východnější a cesty hrdinů ještě nevyzpytatelnější. Snaha ulovit něco ryb a zbavit se odporného návyku na vodku vede k dosti nečekané zajížďce a bezmála mezinárodní krizi. Finsko se však jeví jako dobrý strategický spojenec v expanzi alkoholismu, a tak odhodlání hrdinů nepít bere brzy za své a ohňostroj neuvěřitelných příhod začíná. Rogožkin v žádném případě nezklamal, leč ani nepřekvapil. NUTNO VIDĚT V ORIGINÁLNÍM ZNĚNÍ, dabing bere filmu kouzlo. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

85% - Výborné pokračování Národního lovu, u kterého jsem se sice bavil trochu víc, ale Když jsem dal Rybolovu i druhou šanci (a pak ještě několik dalších), dospěl jsem k názoru, že se jedná o též o pětihvězdičkovou komedii. Není medvěd, zato je ponorka, a závěr alla Fellini / Kusturica, podtržen větou "Už dlouho jsem si takhle nezarybařil" je prostě poezie. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Tento způsob (rybo)lovu, zdá se mi poněkud“....dál už si dosaďte každý sám resp. to své. Takhle nějak by (možná) vypadalo Rozmarné léto, kdyby se V.Vančura resp. J.Menzel narodili a vyrostli v Rusku. Krásně poeticky (kdo chce, najde si ji tam), se sympatickým nadhledem a (sebe)ironií převyprávěný příběh o síle čistého přátelství, oslavě přírody, vlasteneckého Ruska a .... vodky, která nejen, že „utužuje“ charaktery a sbližuje („před bohem a chlastem jsou jsi všichni rovni“), ale dokazuje, že nejen ve vínu je pravda a v které se mj., průzračně (obrazně i doslova) zrcadlí duch resp. duše tamějších lidiček. Nebo třeba taky o tom, jak je někdy(e) důležité, dávát si sakra dobrý pozor na rozmáchlá gesta či, že čerstvé dvoudenní strniště se vám dokáže postarat o (ne)jeden nekončící maraton, který dokáže pořádně znavit. Ostatně své o tom (čerstvě) ví i aligátor z Vysočiny. Nabízí se příměr: „co jste chtěli, to (i) máte“. Karel se zřejmě nestačil divit a teď nemám rozhodně na mysli pana knížete. Počítám, že se to odehrálo (na ruské ambasádě) dnes nějak následovně?: B.M. Zdravím Miloši, tak jak jde panování? M.Z.: „Borisi Michajloviči, je to hrůza, samá práce, žádnej oddech- žádnej piknik pod korunou lípy s Dostojevskim v (levé) ruce a becherovkou v pravé (ruce), jsem totálně vyždímanej a navíc se o mě pokouší viróza (škrábe mě v krčku) a to mám před polednem odemykat Korunní komoru ve Svatovítské katedrále. B.M.: „Miloši, klid, lék už se nese!.....Tak „do pravý, do levý, .....brzdi, Borisi, brzdi, nejsem stonožka“. Jenom ty přípitky můžeme pouze tipovat.... na intelekt, za vlast, na porozumění, na spojenectví, či na mlčení? Možná došlo i na slib, že až se uvidí příště, v soukromí, musí si pořádně zarybařit. Who knows.... ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Svéráz národního lovu je lepší, ale stejně se člověk královsky pobaví nad tímhle popisem "cizí kultůry". Jo Rusko :). Excelentní kousek. Nejvíc se mi líbí, jak jim o nic nejde, a přesto vždy dosáhnou cíle :). Tady slova nestačí, film je nutné vidět :). "Inteligentní bytosti do transformátorové budky, s nápisem, nevstupují :D!". ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

"Pouť po nekonečných prostorách ruské duše prostřednictvím vodky a rybalki" by se podle mne jednou větou dalo vyjádřit, oč zde kráčí. Vždycky jsem si myslel, že tvrzení o vztahu rusů k alkoholu jsou přehnaná, ovšem jen do doby, kdy jsem se pracovně kontaktoval s partnery na ukrajině. Po třech dnech pijatiky, aniž se cokoliv udělalo, jsem nechápal, jak je možné, že celý ten ruský aparátský moloch může vykazovat vůbec nějaké pozitivní výsledky. Nemá to sice logiku, ale musel jsem uznat, že vývojem situace a vinou mnoha omylů a pokřivení se kýžený výsledek, kupodivu často pozitivní, nějak dostaví a cestu si najde. Pro někoho je to možná tragédie, pro někoho životní filosofie, ale plukovník říká v jednom se svých proslovů v přeneseném slova smyslu obrovskou pravdu v tom, že vodka, ač je ve své podstatě zhoubou národa, jej také stmeluje. Snažit se tedy v rusku zrušit vodku by bylo z krátkodobého hlediska asi to samé, jak se pokoušet přesvědčit indy, aby žrali krávy, když nemají co do huby. No a o tom to všechno je. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Miniaturní ponorka byla skutečným plavidlem sovětského, později ruského námořnictva. Šlo o plavidlo typového projektu 865 (kód „Piraňa“), které bylo v leningradských loděnicích vyrobeno v pouhých dvou kusech, první spuštěna na vodu v r. 1986. Technické údaje: délka 28,2 m, šířka 4,7 m, max. rychlost pod hladinou 7 uzlů, mohly se potápět do hloubky 200 m. A i když posádku standardně tvoří 3 muži, ponorka je plně ovladatelná i jediným (velitelem), takže rovněž v tom film odpovídá skutečnosti. V r. 1999 byly vyřazeny oba stroje ze služby. (chamonix)

Reklama

Reklama