Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Vítejte v PottersBluff!" Když před čtyřmi lety u nás vyšel tenhle hororový klenot jako příloha k DVDMagu, nadšením jsem skoro skákal. Mrtví a pohřbení jsou totiž mimořádně povedená záležitost. Hodně ponurá, tíživá a strašidelná, navíc zahalena v jakémsi mlžném oparu. Všechny elementy fungují na jedničku: kamera, hudba, efekty (za nimi stál Stan Winston) i trefné obsazení, kde si nelze nevšimnout Roberta Englunda. Kromě nápaditého a krvavého vraždění se tu vyskytují i další nezapomenutelné scény jako noční návštěva opuštěného domu a samozřejmě naprosto šokující rozuzlení. Zkrátka nic pro děti a mladistvé. Na svou dobu nezvykle originální horor. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Potters Bluff. V roztomilém městečku, jehož břehy jsou omývány chladným oceánem. V městečku, kde se i mrtví mají dobře... Mrtví a pohřbení je velice zajímavý horor, který spíše než na atmosféře stojí na zajímavém námětu, který je velice zdařilým způsobem rozvíjen až do překvapivého a úderného rozuzlení (zdravíme Shyamalana). Samotná atmosféra vychází z příběhu a je tu cítit snaha o spíše tajemnou atmosféru, než o to hrát lidem na nervy, ale samozřejmě je tu několik povedených lekaček, které v kombinaci s maskami Stana Winstona už vytvářejí nebezpečí pro čistotu vašich trenýrek či jiného spodního prádla, ale takové momenty jsou ve filmu asi jen čtyři. Každopádně mohu tento snímek doporučit. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Dead & Buried jsem viděl naposledy na dvd od Řitky někdy před více než patnácti lety. A už tenkrát se mně to hodně líbilo. Nyní, v remasterovaném obrazu a hlavně zvuku jsem byl naprosto ohromen! Špičková, tíživá pohřební atmosféra, která příběhem proplouvá se jen tak nevidí. Nevím proč, ale celkově mně tento film připomínal Carpiho o rok starší Mlhu. To zlověstné, všudypřítomné hororové ovzduší funguje na jedničku v obou případech. Nechci zbytečně více vyzrazovat, stačí říct, že pár scén, včetně závěru z hlavy jen tak nevymažu. Režisér Gary Sherman mě již předchozím dílem Death Line přesvědčil, že atmosféra a cit pro detail je jeho hlavní doménou. No a aby toho nebylo málo, k parádnímu výsledku rozhodně přispěly i tyhle velká jména - scénárista Dan O´Bannon, kultovní tvůrce speciálních efektů Stan Winston a v malé roličce Freddy Krueger Robert Englund. Rád bych ještě zmínil úvodní sekvenci na pláži, kde mladý fotograf fotí různé záběry a připlete se mu tam krásná žena, kterou se zájmem začne fotit. To vše za doprovodu úžasně krásné klavírní hudby spojené s anglickými rohy a smyčci. Dokonalá fantazie. Pak přichází první šok a hudba společně s příběhem najede na okultní, morbidně zlověstnou funerální notu. Mazec, mazec, tenhle flák si v tomto obrazu a zvuku budu pouštět častěji, nejlépe na podzim, za větrných a temných dušičkových večerů.... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě hodně bavila. Hlavní předností je poutavý děj, který udrží pozornost od začátku do konce. Navíc je tam řada velmi dobrých momentů, které to pozdvihují nad žánrový průměr (film si navíc dobře pomáhá dramatickou hudbou). Zamrzí ale občas nelogické chování některých postav (rodinka bloudící v temném domě je svou debilitou vyloženě na pěst) a místy značná předvídatelnost - hodně rychle mi bylo jasné, kam to vše směřuje, včetně samotného závěru, který je nejen předvídatelný, ale i dost stupidní. Btw. hodně mi to připomínalo film Rituál (jsem skoro v pokušení se domnívat, že "posloužil" jako inspirační zdroj). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Úžasný názov, fajn atmosféra lovecraftovského zaspatého prímorského mestečka, uchádzajúce herecké obsadenie, skúsená réžia a prekvapivý scenár Dana O´Bannona (Votrelec) so šokujúcou záverečnou pointou, ktorá nie je prvá ani posledná svojho druhu, ale nemôžem sem napísať podobné vyvrcholenia z iných snímok, lebo by som vám pokazil prekvapenie. Solídny malý horor uspokojaci divákov, ktorí vyhľadávajú horory s atmosférou, než s gore. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Film bol natáčaný v prímorskom mestečku Mendocino v Kalifornii. (Jello Biafra)
  • Film byl na počátku 80. let v UK umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Tento film byl u nás původně distribuován pod názvem Reinkarnace. (masw)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama