Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úprimne, ja som hral Last of Us pred 10 rokmi, takže som na Davida aj zabudol. Ale už som si ho vďaka tejto epizóde dobre pripomenul. S prihliadnutím k tomu, že nás čaká už len 1 epizóda do konca, tak už viem prečo hovoria novinári, ktorí seriál videli, o rýchlom konci. Pretože v tejto pasáži by to chcelo ešte 2 epizódy do konca. V celom seriáli je škoda, že sa niečomu venujú príliš krátko alebo to tu vôbec nie je. Jednak nejaké dôležité pamätné situácie z príbehu alebo tá dokola opakovaná zmienka o akcii. Keby je viac takýchto napínavých a akčných sekvencií v celom seriáli, tak je to hneď lepšie. Svet, ktorý je údajne podľa slov postáv nebezpečný, ale reálne sa dokopy nič nebezpečné pre Ellie a Joela nedeje, len zbytočne kradnú uveriteľnosť týchto tvrdení.  A tu je trochu problém aj so samotným Davidom. Pretože ten sa vás svojim konaním v hre, kedy Ellie zachraňoval pred clickermi snažil presvedčiť, že je skutočne mierumilovný človek. Tu to len Ellie povie a to je všetko. A Joel bol svedkom šialenstva na konci tejto epizódy, lenže v seriáli je vonku a videl Ellie až keď bolo po všetkom. Takto to nevyznelo tak silno ako v hre. Takže keď to tak zhrniem, tak nehovorím, že seriál nejak veľmi klesol na kvalite. To nie. Stále je to výborne natočený seriál. Len bohužiaľ, fanúšika hry ako mňa, štvú niektoré hlúpe zmeny a rozhodnutia tvorcov. Niektoré momenty mohli oproti hre nechať tak alebo zlepšiť. Avšak im sa podarilo aj zopár zaujímavých pasáží vynechať a iné zase zhoršiť. Škoda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekompromisní survival v drsné zasněžené přírodě, či správně atmosferickému městečku, kde záběr po záběru zřejmé, že skýtá velmi nepříjemné tajemství. Parádně zpracovaný záporák a tradičně dobré ústřední duo ve správně napínavé epizodě, která má sice trochu tendenci kopírovat některé předešlé, ale je to tak bezprostřední s dávkou nekompromisního násilí, že to nelze neobdivovat. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšení bych krotil. Minule po momentu pokousání vše nabralo rychlý spád, tvůrci odhodili Riley na vedlejší kolej (takže znovu žádný vztah, znovu pramálo emocí) a vrátili se do promrzlé místnosti s Joelem na pomezí života a smrti. Když je však třeba, zázračně (á la neprůstřelní hrdinové z 80. let) vstane a bije se za lepší příští. S dírou v břiše, proti přesile, je to jedno. A pak kráčí směr „nepřátelskou“ osadu jako by se nechumelilo, nikde nikdo, najde emočně rozloženou Ellie a odcházejí vstříc novým dobrodružstvím. Vůdce skupinky přeživších David je určitě zajímavě znepokojivou postavou, své vyděšené ovečky vede pevnou rukou, záhy pochopíme, nad ztrátou koho právě skupina truchlí. Ovšem záhy se David nechá jak nějaký školák několikrát přelstít. Bella Ramsey (ano, divák si na ni musel chvíli zvykat) je v roli v nitru citlivé a nejisté Ellie moc fajn. Nijak silné čtyři hvězdy... ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joel se zotavuje a Ellie se setkává se sektou. Prakticky je v tomhle díle většina, ale je škoda, ze epizoda nebyla delší. Mohla se na scénu dostat delší honička na koni, Ellie mohla mít trošku stealth akce a 2 chlápky klidně mohla sejmout a Joel se mohl trochou prostřílet do vesnice. Pak by to bylo dokonalé, ale na druhou stranu stejné jako ve hře. Takže oceňuji věrnost předloze a zároveň menší odlišnost. Každopádně fantasticky díl a jdeme do finále. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré a znova vystihujúce to podstatné, ale ako posledná zastávka pred veľkým finále...začínam mať pocit, že Druckmannovi sa to v druhej polovici trochu rozpadá, resp. že seriál začal expozične a pozvoľna, ale nakoniec sa stále akoby točí v kruhu, čo je aj údel predlohy a podľa mňa kľudne zniesol o dva diely navyše. Kritické hlasy, ktoré hovoria o príliš málo nakazených majú pravdu. Nemusí sa to nimi hemžiť, ale o pár viac by neuškodilo, aby sa aspoň vytvoril ten pocit určitej tiesne či strachu kde na ne môžu hrdinovia naraziť. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)
  • Ellie (Ramsey) používa na lov jeleňov pušku. V hre používala luk. (molcan2)
  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)

Reklama

Reklama