Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bella si poslední scénou tuto epizodu získala pro sebe a vlastně ji i vykoupila, páč jinak ve mně zanechala herní verze více emocí, dramatu a naléhavosti, že se jednalo o stěžejní část tohoto putování. Jsem na vážkách jaké hodnocení udělit. Opět se pospíchalo. Chtělo to přidat větší základy pro novou osadu. Střih druhé poloviny se nepovedl a nedával příliš smysl. Vlastně kromě závěrečného zúčtování se nedostavilo nic zásadnějšího. Zbytečně se pospíchá do cíle, který měl být lemovaný košatým a hutným představením postav, světa okolo a budování pouta mezi Ellie a Joelem. Takto se spíše odškrtávají kapitoly hry, a je to zbytečná škoda. ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. - Beze srandy brutální jízda. Nová skupinka přeživší s čelem Davidem nejsou takový svatoušci, jak se prvně zdají a během epizody se krásně vykreslí do své pravé podoby. Co musím jednoznačně pochválit je výkon Belly Ramsey, která tu předvedla brilantní výkon jako Ellie. Co mě dosti mrzí je takřka nulová přítomnost nakažených, kteří v adaptaci byli a měli svoji roly. Tenhle fakt jsem se snažil moc nehodnotit na celku seriálu, ale už i mě celkem mrzí, že tam nemají až tak velký prostor, jak by měli. Ano, je to hlavně o lidech a jejich konfliktu, ale nakažení jsou další hlavní hrozbou, co by se měla řešit. Bez ohledu na tohle jsem byl ale z epizody dosti spokojen, jen mě ke konci Joelova "procházka" a nic nedělání po nepřátelské oblasti trochu mrzel. Čeká nás finální epizoda a já věřím, že bude sakra silná! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasickou proprietou většiny amerických postapo jsou náboženští fanatici, sektáři, nebo aspoň psychopatický kněz. Je to vděčné téma, protože jen máloco je děsivější, než chorý mozek, který má moc nad vaším životem. Stísněná epizoda která připomíná, že to největší monstrum, největší hrozba... je nakonec vždy člověk. Jen velká škoda odfláknutého scénáře...zázračné zotavení Joela i ten překotný a přeexponovaný závěr... . Ukazuje se slabina toho, že je to "jen" adaptace hry. 75% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90% my ass. Sice je to lepší, než naprosto zbytečná předchozí epizoda, ale pořád to má kurevsky nevyužitý potenciál. David je sice solidní psychopat a několikrát dokázal díl navodit nepříjemný pocit, ale kde jsou nakažení? Kde je víc z historie Silver Lake, tahle epizoda má mít 90 minut a ne kouření čuráků. Když na konci hoří hlavní budova sekty nikdo nikde. Nezájem. Tvůrci jsou si vědomi toho, jak strašně šel divák dolů se svými nároky a hlavně jak všeobecně klesá nejen inteligence diváků, ale tvůrčí inteligence všeobecně. Přesně proto se tu můžou teď kokoti rozplývat a pětihvězdičkovat jak mamrdi, jelikož jim stačí dneska ke spokojenosti nedotažený prefabrikát, který je doslova vykastrovanou verzí herní předlohy. Já teda 4* dám, ale jen za onen nepříjemný pocit z Davida, Joelovu nekompromisní popravu a Ellie sekáčkový záchvat. Ale moc dobře si uvědomuju, že kvalita obsahu je zatraceně pochybná a vše stojí na kvalitním vizuálním zpracování a herectví všech hlavních i epizodních postav. Nebýt Pedra, ani bych se na to nekoukal. 70%. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já bych tomu těch 5* klidně i dala, ale už mě začíná trochu srát, že naprosto ignorují Cordyceps a infikované Runnery, Clickery atd. Bez nich postrádá celý seriál tak trochu smysl. Zároveň by tvůrci mohli trochu zvolnit, přijde mi, že v seriálu zbytečně spěchají a zajímavé pasáže z her zcela vystřihávají, ale jinak s touto epizodou nemám sebemenší problém. Záporák byl super, Ramsey taktéž... oproti minulému dílu jsem si to užila. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)
  • Ellie (Ramsey) používa na lov jeleňov pušku. V hre používala luk. (molcan2)
  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno