Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ellie (Bella Ramsey) je bezchybná. Herecké výkony sú na inej úrovni. Epizóda je epická a Ellie robí svoju prácu. Adrenalínová jazda na horskej dráhe. Lojalita a pocity v tejto epizóde by vás naozaj silno zasiahli až do špiku kostí. Túto posilňovňu si nenechajte ujsť, ak naozaj chcete vidieť niečo, čo vás prilepí k obrazovke s otvorenými očami. Vibrácie mrazivého mrznúceho počasia a honba za prežitím by vás po zhliadnutí tejto epizódy dostali. Nikdy som si nemyslel, že to bude také dobré ako samotná Hra. Ale musím uznať, že som sa mýlil a svoju úlohu plní. Úžasnééé. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90% my ass. Sice je to lepší, než naprosto zbytečná předchozí epizoda, ale pořád to má kurevsky nevyužitý potenciál. David je sice solidní psychopat a několikrát dokázal díl navodit nepříjemný pocit, ale kde jsou nakažení? Kde je víc z historie Silver Lake, tahle epizoda má mít 90 minut a ne kouření čuráků. Když na konci hoří hlavní budova sekty nikdo nikde. Nezájem. Tvůrci jsou si vědomi toho, jak strašně šel divák dolů se svými nároky a hlavně jak všeobecně klesá nejen inteligence diváků, ale tvůrčí inteligence všeobecně. Přesně proto se tu můžou teď kokoti rozplývat a pětihvězdičkovat jak mamrdi, jelikož jim stačí dneska ke spokojenosti nedotažený prefabrikát, který je doslova vykastrovanou verzí herní předlohy. Já teda 4* dám, ale jen za onen nepříjemný pocit z Davida, Joelovu nekompromisní popravu a Ellie sekáčkový záchvat. Ale moc dobře si uvědomuju, že kvalita obsahu je zatraceně pochybná a vše stojí na kvalitním vizuálním zpracování a herectví všech hlavních i epizodních postav. Nebýt Pedra, ani bych se na to nekoukal. 70%. ()

Reklama

Ironhead

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jen k těm poznámkám, kde byli lidi z města (vlastně ani ne z města ale letoviska, jasně to ta říkají), když ne venku? Ona když je sněhová vánice, nemáte pořádně co jíst a je tam nejmíň tak deset pod nulou, tak asi lidi nebudou dobrovolně korzovat venku po ulici. Krom toho ta akčnější malá část té komunity to měla v té chvíli už za sebou a většina zbylých ani nevěděla, čím je vůdce krmil ;) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle se mi to nestává, ale cítím limity seriálu držením struktury předlohy, kdy bych namísto věrného, ale nahuštěnějšího vyprávění ocenil, kdyby měly všechny postavy prostor na ploše více epizod. Výborný casting mnohých z nich vlastně přichází vniveč, když jsou na jedno použití (u filmů je to normální, u seriálu to zavání nevyužitou šanci). Ale i kdyby to mělo být v rámci cyklu "jeden díl stačí", zrovna tahle epizoda měla mít klidně 90 minut, přidat na životě v Silver Lake, nevynechat souboj Davida a Ellie s nakaženými (což je v předloze významný prvek jejich zvláštního spojení) a minimálně samotné finále působí trochu rozpačitě, kdy zatímco ve hře byla Joelova přítomnost k něčemu a hlavně nás nenutila myslet na okolí, zdejší otevření dveří najednou vyvolává otázky, proč nikdo nikde není a k čemu vlastně celé to Joelovo tažení napříč dílem bylo. ()

groz122 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší epizoda. Nechápu, proč to pořád srovnáváte s herní předlohou. Zkrátka je příběh převedený do dostupnějšího média. Měli byste se na to dívat objektivně a ne z pozice zarytého fanouška. Navíc absence nakažených mi vůbec nevadí. Seriál nese název "The Last of Us" nikoli "Hordes of infected". ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)
  • Ellie (Ramsey) používa na lov jeleňov pušku. V hre používala luk. (molcan2)
  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)

Reklama

Reklama