Reklama

Reklama

Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti

(festivalový název)
  • Česko Cowspiracy (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Producenti Kip Andersen a Keegan Kuhn spojili svoje sily za účelom preskúmania problematiky s porovnateľnou mierou kontroverzie, akú v roku 2013 priniesol dokument Blackfish namierený proti zábavnému parku SeaWorld. Ukazujú, ako najväčšie svetové organizácie na ochranu životného prostredia ignorujú najvýznamnejšiu deštruktívnu silu dnešnej doby. Dokument predstavuje šokujúce, no napriek tomu úsmevné metódy s cieľom nájsť skutočné riešenie a fungujúcu cestu k udržateľnosti. Cowspiracy môže byť jeden z najvýznamnejších filmov slúžiacich na inšpiráciu a povzbudenie snáh o záchranu planéty. (ChArLeNe)

(více)

Recenze (59)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že keď raz budem sledovať nejaký dokument (tobôž o princípoch prírody), spomeniem si na nejakú pasáž z animovaného filmu, ako sú Simpsonovci. Nemôžem si pomôcť, ale nedá mi nepoukázať na "Lísin" problém z celovečeráku, kedy sa snažila zachrániť miestne jazero, pričom to boli práve "sračky" z prasaťa Homerovho "Spider Piga", ktoré prihnali katastrofu na malé mestečko Spriengfield. Takže, tričká "GreenPeace" môžte smelo šmariť do kontajnera, no a návštevu Mc'Donaldu odložiť na neurčito. Aj tak nechápem, ako to môže vôbec niekto žrať .. "tfuj" .. ()

JakeFox 

všechny recenze uživatele

Spoustu cisel, ktere jsou aspon dle internetu dost spekulativni. Jde to dost do extremu a chybi tomu trochu pokory a objektivity. Je to typicky nacechrany dokument, ktery ma sokovat. Ale to poselstvi je dobre a musim autory ocenit za cistou a uprimnou snahu vytvorit silny influence na sve divaky. To, ze nas jidelnicek prispiva bohate k znecistovani Zeme byl k roku 2020 uz celkem znamy fakt. Go vegan ani vegetarian u me neni na poradu dne, ale i tak me to zase jednou trochu donutilo zamyslet se, jestli bych nemohl konzumaci dairy produktu snizit a kupovat drazsi produkty. Nebo idealne koupit zahradku a chovat tam kachny a slepice. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

První hodina odkrývá nepříjemná fakta i způsoby přehlížení některých neziskovek a obrovitánskou aroganci ze strany Greenpeace, ale poslední půlhodina je už jen veganská a nadmíru trapná agitka za nepožírání masa. Velmi mě rozčiloval chlápek, který více jak 30 let farmařil a rozmohl v USA masný průmysl, aby mi pak v dokumentu za další léta později říkal, že ten kdo jí maso, nic pro planetu nedělá. Souhlasím s názorem, že je lepší být aktivní a uvědomělý všežravec, než jen laxní vegan/vegetarián, který jen poučuje a útočí, než aby něco skutečně dělal pro planetu. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Dokument bych rozdělil do dvou částí, první hodinová část, která je skvělá a zajímavá, zabírá se Greenpeace a dalšími organizacemi, kteří se tváří tak, že dělají pro životní prostředí všechno, ale ve skutečnosti získávají příspěvky od výrobců masa a vlastně nikdo tam neřeší ten největší problém, i jako masožrouta mě tohle vážně chytilo a bylo to strašně zajímavý, i to, že když chtěl náhodou někdo říct celou pravdu, tak byl shodou náhod zavražděn, nebo že většina lidí o tom nechce vůbec mluvit právě pro to, aby se jim něco nestalo. To je ta první část, která je jasně 5*, bohužel následuje druhá půl hodinová část, která se zvrhává v klasickou propagandu Veganů, kde se chlápek ptá na dementní otázky s jasnými odpověďmi, ale dělá to tak, aby přesvědčil co nejvíc lidí, aby se dali na veganství taky, tahle část mi přišla vážně směšná a odpadová, ale na druhou stranu musím říct, že kdybych byl malej zmrdík, co ještě netuší o světě a viděl tenhle dokument, tak se na vegetariánství nebo veganství dá, naštěstí to není můj případ a já budu stále žrát maso, protože je prostě dobrý a já bez něj žít nemůžu, nebo prostě nechci. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Nemám tenhle typ dokumentů rád, melodramatická stavba obsahující záběry na zamyšleného, bojujícího vypravěče (průvodce dokumentem) a jeho setkání s lidmi, kteří podporují jeho názory a občas pronášejí patetická hesla jako: "You can change the world." Nicméně, jakkoliv to může být přetažené za vlasy, něco na tom asi bude, a neuškodilo by se trochu omezit ve spotřebě masa (hlavně v bůčkovitý USA). ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama