Reklama

Reklama

Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti

(festivalový název)
  • Česko Cowspiracy (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Producenti Kip Andersen a Keegan Kuhn spojili svoje sily za účelom preskúmania problematiky s porovnateľnou mierou kontroverzie, akú v roku 2013 priniesol dokument Blackfish namierený proti zábavnému parku SeaWorld. Ukazujú, ako najväčšie svetové organizácie na ochranu životného prostredia ignorujú najvýznamnejšiu deštruktívnu silu dnešnej doby. Dokument predstavuje šokujúce, no napriek tomu úsmevné metódy s cieľom nájsť skutočné riešenie a fungujúcu cestu k udržateľnosti. Cowspiracy môže byť jeden z najvýznamnejších filmov slúžiacich na inšpiráciu a povzbudenie snáh o záchranu planéty. (ChArLeNe)

(více)

Recenze (57)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Další dokument na téma životního prostředí, sám režisér už v úvodu zmiňuje svůj obdiv k Alu Gorovi a oscarové Nepříjemné pravdě. Bohužel ale ve srovnání se svým idolem tento dokument naráží co se většiny filmových měřítek týče a vlastně náhodného diváka (já) umlátí spoustou "hokejkových" grafů a srovnání. Už dlouho mi 85 minut s filmem nepřišlo tak moc dlouhých. Jsem divák, který i u dokumentární tvorby chce něco cítit - pobavit se, či bát se, či být napnutý, ale bezpohlavní Cowspiracy je příliš suchým akademikem na jehož přednášce jsem se ocitl zřejmě omylem. 65 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dokument o prdu, ano skutečně o děsivosti kravského pšouku, nudně, stále dokola, pokud jste tu stejnou větu nepochopili napoprvé, ani při stém opakování, nemusíte se bát, do skoro hodiny a půl se tatáž informace vměstná zsjisté ještě mnohokrát. Andersen odvedl medvědí službu celému enviromentálnímu hnutí. Uchopil sice zajímavou informaci, ale zpracoval ták špatně, že tím spíše přesvědčil vegany, jské se dopouštějí chyby, když nejedí mado, než aby přesvědčil všežravce, že pro zachování lidstva bude potřebné začít se krotit v nárocích. Zdá se mi, že mnozí hodnotí samotnou myšlenku, nikoliv zpracování dokumentu. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Další z děsivých dokumentů o destrukci naší planety. Země je ústav pro choromyslné a my jsme jeho chovanci. Už jsem si myslel, že v dokumentu nezazní, že za vzrůst množství chovaného dobytka může stálý populační růst. Ale oceňuji tvůrce, že po hodině na to došlo. Mnozí odborníci říkají, že únosná kapacita počtu obyvatel Země již byla překročena a čeká se brzký nárůst o dalších 30 procent... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak moc je dokument konspiracni, ale subjektivni je urcite. Ruzne udaje se tahaji jako kralici z klobouku. Osobne, pri pohledu na kravy na jesenickych pastvach, ci ovce na tech beskydskych, mi neprijde, ze by dobytek byl nejvetsi hrozbou pro lidstvo. Tou je lidstvo samotne a jedina cesta je, pomahat tretimu svetu maximalne v oboru vzdelavani. A ne je zasypat jidlem, zdravotni peci a svazenim do Evropy. Potom si kazdy pracujici, muze dat bez vycitek v nedeli k obedu kus hoveziho... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Další z řady dokumentů, který si pokládá stejnou otázku a přitom nenabízí žádné nové či originální řešení. Myšleno tak, že nenabízí žádné řešení, které by nenabídly předchozí dokumenty. Řešení je tak jednoduché, že je neproveditelné. Čekal jsem víc informací a ne jen rozhovory s lidmi, kteří očividně nechtějí dát odpověď. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama