Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

peiton odpad!

všechny recenze uživatele

Čo to ako malo do prdele znamenať?Snímka nemala žiadny význam či uspokojivý záver.Divák netrpezlivo čaká..trpí,trpí a trpí cez všetky tie siahlodlhé psychologické žvásty,dedukcie a hádky,ktoré na seba pľujú protagonisti po celú tú dlhú dobu ako len snímka dlhá môže byť a aj tak sa nedočká aspoň odmeny v podobe uspokojivého vysvetlenia a v samotnom závere navyše vyvstáva viac otázok ako odpovedí.A ja sa pýtam prečo??!! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Dřív než si uvědomíte, o čem vlastně Circle je, jste v půlce stopáže a už máte favority, kterým přejete zůstat až do konce. Ne, že by bylo lehké si v té tuně nesympatických postav někoho vybrat. Zezačátku mě šíleně otravoval už předem jasný fakt, že kamera se nejspíš mimo tmavou místnost nehne a těšil mě alespoň fakt, že režiséři příliš investovat nemuseli. Nemůžu ale říct, že mi za ty malé prachy udělaly velkou radost. Je pravda, že dokázali vybudovat napětí a zvědavost, ale finále mi dost zkazilo dojem. Největší problém byl ale asi určitě v klišovitých postavách, které si jely své dramatické "nečekané" dialogy a narušily tak celkovou uvěřitelnost. Jako celovečerní debut režisérského dua to ale beru. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oba tvůrci zaslouží respekt za to, jak se s danou látkou při svém debutu vypořádali. Nicméně film mouchy má a není jich zrovna málo. Tím nejviditelnějším mínusem jsou asi dialogy. Ono zvládnout takové množství neustále mluvících lidí by dělalo problém i ostřílenějším filmařům a tady to, zejména v první polovině filmu, dost často vázlo a pevnou půdu pod nohama film získal až ve chvíli, kdy byla víc než polovina lidí eliminována. Na druhou stranu pak jsem se bavil víc než dobře. Pak tu máme postavy, které jsou strašně čitelné, typologicky až příliš vyhraněné a moc nefunguje psychologie. Je tu sice snaha krosit lidi, u kterých by jste to nečekali a naopak nechávat naživu ty, kteří by zasloužili vraždu, smrt, zabití mezi prvními, ale nevysvětlují se motivy, které k tomu vedou. Podle mě by bylo mnohem účinnější postavit do místností partu lidí, dát jim hrubé náčrty postav a nechat je improvizovat. Co se herců týče, tak žádná sláva, nicméně ani propadák. Každopádně i když to vypadá, že víc haním, než chválím, hodnotím mírně nadprůměrně, protože i přes zmíněná negativa film nabídl pár silných momentů a udržoval si celkem solidní tempo i přesto, že se děj ani na chvilku nehnul z jedné cimry, pokud nepočítám samotný konec. Jsem zvědav, co Hann s Miscionem nabídnou příště. Začali slibně. 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mile misantropické scifi drama, které vám dost možná pokazí náladu. Naprostá většina postav jsou nesympatické, sobecké, zákeřné a prolhané kreatury ("samozřejmě" většinou ti bílí, jak je dnes u bílých tvůrců populární), ale než se nad všemi těmi pokřivenými charaktery začnete pohoršovat, dejte si pomyslně ruku na srdce a zeptejte se sami sebe: "Co bych na jejich místě dělal já?" A možná je pak přestanete tak vehementně odsuzovat. Já si říkám, že bych asi brzo zhnuseně vystoupil z kruhu sám, zaprvý abych s tak přízemním dobytkem nemusel trávit svoje poslední chvíle a zadruhý proto, abych nikomu cizímu nedopřál výsadu rozhodovat o mým kejháku. A kdybych se náhodou dostal do finálový trojky, určitě bych radši nechal zkapat tu hloupou zrzavou těhuli, než malou holku. Film je to levný, vizuálně nepůsobivý, myšlenkový pochody postav ani jejich dialogy nejsou příliš realistický, ale je to určitě jedno z mých nejzajímavějších a nejoriginálnějších scífek za poslední měsíce. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Konec jsem totálně nepobral. Nedávalo mi to pak smysl. Chvílemi zábavné. Hlavně, jak uvažovali, koho vyřadí. Lidi dokážou být krutí a debilní. Kdyby pointa byla jasná a normální, bylo by to záživnější. (třeba jako že ten "blesk" je doopravdy nezabije, jen to tak vypadá, jen je paralyzuje - a na konci - toto není spoiler - jen moje představa "lepšího scénáře" - budou chtít ti zbývající eliminovat těhotnou ženskou, blesk se zablokuje, a schytaj to ti ostatní - na konci vyjde najevo, že jsou všichni živí a že emzáci si váží života více než my - lidé), a to je taky záměr této zvrácené hry (výzkumu), jak zaznělo ve snímku, že zkoumají, jaké máme hodnoty - nechat do těhotný ženský našít blesk, to může jen totální ..... ! Takže by ve výsledku vyšlo najevo, jak jsme krutá a hnusná entita. Někdy se vážně stydím, že jsem člověk - jako živočišný druh. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama