Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

tron 

všechny recenze uživatele

Už som to vravel stokrát a poviem to sto prvý raz: nemám rád hororové komédie. Čo z toho, že má Krampus veľmi dobrú vianočnú atmosféru (a pasáž, v ktorej pred ním dievča uteká zasneženou ulicou, je úžasná), keď dobre budovanú atmosféru (a skvelého Krampusa) do úzadia zatláčajú otravné ľudské postavy (paradoxne hrané sympatickými hercami) a fakt, že samotný Krampus je len vedľajšou postavou a prím hrajú jeho pseudo komickí pomocníci (perníky?!). ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Při sledování animovaný sekvence jsem se přistihnul, jak mi na hubě naskakuje blaženej úsměv, že konečně sleduju něco, čehož potenciál neni úplně zabitej... No a když ona scéna skončila, bylo to zase ve sračkách! Krampus není sice vůbec špatnym filmem a díky nadsázce a vstřícný věkový přístupnosti navozuje rodinnou hrůzo-zábavu jako před lety třeba Gremlini, tuctový provedení a v podstatě nulová vize tvůrců ale celej potenciál naprosto utápí a ten pokus o nastolení novodobý vánoční klasiky tak přichází vniveč. Atmosféra mohla bejt rozhodně víc procítěná, stejně jako násilí mohlo bejt brutálně krvavý a příběh klidně skrze animaci víc rozvedenej. Takhle je to jenom - vzhledem k rozpočtu - sice technicky skvěle natočená pohádka, ale bez jakýchkoliv tvůrčích ambicí. Přitom řada momentů je vyloženě parádních. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na vánoční svátky se většinou těším, protože konečně nastal čas si po náročné celoroční dřině trochu odpočinout, nasát vánoční atmosféru, nacpat se k prasknutí a užít si pár dobrých filmů (které během roku schválně v televizi opomíjím, přestože běží pořád dokola). Zvláště pak filmy s vánoční tématikou a nemusí jít nutně jen o komedie. Hororový žánr má taky slušnou zásobu vlastních „výrobků“, takže se je rozhodně na co dívat. V případě Krampusu se mi však nechtělo čekat a rozhodl jsem se podívat na něj o něco dřív. Zapříčinil to menší boom v mém okolí, z něhož se ozývali vesměs pozitivní ohlasy. Od Doughertyho jsem toho zatím moc neviděl, takže jsem neměl ani nejmenší ponětí, jestli to bude stát skutečně za to. No a popravdě na mě tímto filmem moc velký dojem neudělal. Není to sice vyloženě špatné, ale přece jenom jsem si od toho sliboval mnohem víc. Zvláště když postava Krampuse představuje v rakouském a jihoněmeckém folklóru průvodce sv. Mikuláše – tedy našeho čerta, který pojídá zlobivé děti. Skvělý námět, který ještě není vůbec okoukaný, jenže jeho provedení už značně pokulhávalo. Zvláště fakt, že se na obrazovce mockrát neohřál a vždy se objevil jen na nepatrnou chvilku, mi vadil asi nejvíc. Mnohem více prostoru dostali jeho pomocníci a ruku na srdce, nebýt těch oživlých perníčků, dopadlo by to asi katastrofálně. Plyšový medvěd, zlí skřítkové i ono sněhové monstrum – nic moc. 50% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Slušný film, který má svou dostupností pro širokou diváckou obec šanci stát se budoucí vánoční klasikou... Tedy samozřejmě pro širokou diváckou obec, ne pro mě... A to z několika prostých důvodů... I když je film natočený pěkně, tady asi nelze nic vytknout, elfové, hračky i vánoční perníčky mě potěšili, tak samotný Krampus je silně nevýrazný a když tak by si zasloužil mnohem více prostoru... Absenci krve jsem očekával, kvalitního humoru už ne... Postavy jsou v zásadě trapní idioti jeden vedle druhého a já jim přál pomalou smrt... Proto mě nemile překvapilo závěrečné vyvraždění hned několika postav během asi dvou minut, jakoby scénáristi už nevěděli kam dál a chtěli film ukončit... Ale abych jen nekritizoval, Doughertymu se chvílemi podařilo vykouzlit opravdu pěknou atmosféru podpořenou příjemným hudebním doprovodem... Takže lehký nadprůměr, ale čekal jsem mnohem více... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tož to byl úlet toto. Přesně takhle vypadal každej pátek u nás na privátu, když jsme se před odjezdem domů chtěli najíst. Otevřeli jsme lednici, naházeli všechny zbytky na pánev, zalili to kečupem a odměřili deset minut na mírným ohni. Vaření byla komédie, konzumace horor a cesta domů napínavá. Prase aby se v tom vyznalo, nikdy jsme se pořádně nenajedli, ale příště to vždycky udělali zase tak. Prostě celej Krampus. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Umělý sníh byl vyroben z materiálu používaného k výrobě dětských plen. (HellFire)
  • Příjmení ústředních postav - Engel, je německou verzí slova "anděl" a odkazuje na jejich německý původ. Ten je pak samozřejmě potvrzen faktem, že babička (Krista Stadler) mluví německy a pochází z Německa nebo Rakouska. Tyto země jsou také původem historek o Krampusovi, kde je velkou součástí folklóru a vlastně naší verzí čerta. (hansel97)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama