Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vianoce mám veľmi rád. Sú to krásne sviatky. Každý rok sa snažím si ich užiť naplno. A viete čo mám ešte rád? No predsa filmové horrory. Takže keď sa tieto dva elementy spoja v jednom snímku, vždy ma to poteší. Páčia sa mi vianočné horrory, dá sa pri nich dobre pobaviť. Presne tak to bolo i v prípade amerického filmu "Krampus: Choď do čerta", ktorý v roku 2015 podľa vlastného scénara natočil režisér Michael Dougherty. Démonický Krampus a jeho pekelní pomocníci ma príjemne postrašili. **** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Krampus ako postava je vizuálne veľmi pekne spracovaný, točilo sa to na Novom Zélande a tak postavu pekelníka dostala na starosť Weta Workshop Petra Jacksona. No a to je tak všetko, úvod a pár scén je celkom zaujímavých, ale čím viac sa to blíži k finále, tým je to väčšia divočina pritiahnutá za vlasy. Škoda, nápad bol celkom dobrý. 50% - 2* ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si dnes opáčko Krampuse, abych se pozvolna dostal do té pravé vánoční nálady, ale můj záměr tak úplně nevyšel. Zřejmě jsem před sedmi lety vnímal tak nějak jinak, protože mě dnešní repríza příliš nepobavila. Po úvodních minutách jsem z ničeho nic začal cítit rostoucí vztek, takže jsem byl velice rád, že se kolem mě nevyskytovala žádná domácí zvířátka, batolata nebo rostlinky, které bych mohl uškrtit, rozmačkat, nebo rozšlapat, páč bych se mohl dostat do těžkých potíží. Hned potom, co zmizely záběry na to tupé stádo, mě naštěstí opustily i vražedné myšlenky, jenže je, k mému nepříjemnému překvapení, vystřídala nuda. Rychle se totiž ukázalo, že nebudu mít komu fandit, jelikož mi byli jednotliví členové rodiny buď nesympatičtí nebo lhostejní a protože to, co fungovalo u vánočního setkání Griswoldových, tady vyznívalo jako chudá napodobenina, z níž trojice(!!!) scénáristů dokonale odpreparovala veškeré humory. O hororu taky nemohla být řeč a loutky se na Vzpouru hraček Hermíny Týrlové vůbec nelepily. Ve výsledku šlo tedy spíše o záležitost, která vytváří nenáročné pozadí k nutným (a neoblíbeným) činnostem v domácnosti. / Poučení: Vzhledem ke Krampusovým mimickým schopnostem bych řekl, že by ho mohl skvěle zahrát Ben Affleck. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podľa očakávania zatiaľ najlepšie a najdôstojnejšie sfilmovanie Krampusa. Dougherty sa vybral cestou rodinného hororu s nesileným komediálnym podtónom a film je tak ešte bezpečnejší a mainstreamovo prístupnejší než jeho predchádzajúca hitovka "Trick 'r Treat" či tohtoročný, porovnateľný "A Christmas Horror Story". Čo ale nevadí, pretože keby som chcel vianočnú / snehovú brutalitu, tak ju určite nehľadám v kino produkcii. Je to štýlové, zábavné a aspoň mi to zlepšilo trpký dojem po poslednom kino-horor-zážitku, ktorým bol patetický "Crimson Peak". ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nikoliv hororová komedie ale rodinný horor.  A to může být samosebou pro spoustu žánrových fanoušků docela problém.  Nedá se čekat krev a střeva ven ani nekorektní vtípky.  Nadějí je jen temný pohádkový fantasy háv, a to se Doughertymu podařilo jen tak nějak napůl. Na zážitku nepřidají nesympatické postavy, ale ok, pro příběh je to vlastně podstatné, Krampus trestá ty nezvedené.  Naopak mě bavily ožívající symboly Vánoc a půtky s nimi. Jako jádro zábavy opravdu povedené. Tedy až do příchodů elfů, kdy si najednou člověk přišel jako na masopustu se škraboškami, hodně nepovedené masky, a korunu jim nakonec dodal sám Krampus, jehož vzezření se nedá srovnávat ani s těmi horšími krampusáckými maskami z mikulášských průvodů.   Bez nadšení, na dva prsty. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Umělý sníh byl vyroben z materiálu používaného k výrobě dětských plen. (HellFire)
  • V jednom ze záběrů je vidět mobilní verze počítačové hry "Dead Space". (Korbitch)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandě, konkrétně v Stone Street Studios na Stone Street v Miramaru (Wellington) a na Mitre 10 MEGA Petone, 25 Bouverie St, Petone, Lower Hutt 5012. Natáčelo se od 16. března do 5. května 2015. (noelcoward73)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama