Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William, který ještě pořád nestačil dospět, po pár týdnech cestování po Evropě dorazí do Kodaně. Kromě toho, že je tam krásně, je Kodaň zároveň i rodištěm jeho otce. William tady potká svéráznou mladičkou Dánku Effy a společně se vydají na dobrodružnou cestu za Williamovým dědou. Effy je krásná a plná energie. I když je William dvakrát starší než ona, cítí, že kvůli Effy je konečně načase dospět. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (44)

premeny 

všechny recenze uživatele

Tam fakt nezaznela jediná ľudská prirodzená veta , pach, človečina , emóci, pravda, smútok ....... Umelosť, umelosť ... Pripomínalo mi to naprogramované figúrky hovoriace a konajúce na baterky. Toľko opakujúcich sa nezmyslov vyrábaných dnes remeselníkmi pre tých čo sa im nechce zamak rozmýšľať. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud se chystáte na výlet do Kodaně, tak doporučuji předem shlédnout tento film. Je to totiž taková příručka městem, která Vám ukáže, co všechno se ve městě dá dělat. No a to všechno šikovně režisér zakomponoval do příběhu s herci, kteří se průběhem celého filmu suprově promění. Hlavní postava, Amík, co hledá ve městě rodinu, se ze začátku chová jako klasickej případ zmrda, aby se postupně proměnil v sympaťáka, kterého si i Vy ve výsledku oblíbíte natolik, že u filmu roztečete jak parafínová svíčka. Jo a titulní skladba Vi to er smeltet sammen od Stoffer og Maskinen je fakt povedený kousek. Nemůžu se ho přestat nabažit stejně jako tohodle filmu. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úsměvný a svěží snímek o Kodani, mladičké Dánce a jednom Amíkovi. 1) Kanadský (narozen v Torontu, kde i vyrůstal) režisér, scénárista, koproducent a střihač Marc Raso svůj filmový celovečerní debut umístil do Kodaně, odkud je jeho žena (koproducentka) a kde i on rok strávil._____ 2) Turisticky nepříliš zajímavá Kodaň se ve filmu mění v kouzelné místo plné romantiky a půvabu._____ 3) Ve filmu hrají: 31letý Angličan, absolvent Oxfordu (anglická literatura), příjemný Gethin Anthony (William, hledá svého dědu), 20letá půvabná Dánka Frederikke Dahl Hansenová (14letá Effy, školačka) a 32letý Angličan, absolvent Etonu, Sebastian Armesto (Williamův kamarád Jeremy). ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

tady pro mě není co řešit, to je jasně film za plný počet. Je to dáno především atmosférou tohoto filmu, o té to především je. A ta je tak výborná, že mě film zcela dostal. Přitom k ústřední dvojici jsem si musel hledat cestu, ale postupem času si mě získala. Samotný děj, tedy cesta po stopách dědy, byl spíš jen záminkou pro vykreslení rodícího se vztahu mezi Williamem a Effou. Přirozené dialogy i chování postav, krásné lokace, příjemná muzika - to je dohromady super koktejl, který jsem si s chutí vypil ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný feel-good movie a netradičná, ale pritom jednoduchá romanca s postavami, ktoré najprv otravujú - titulnými hrdinami sú totiž drzý americký turista a neplnoletá rebelujúca teenagerka z Kodane, no postupne si získajú také sympatie, že si tento výlet užijete s nimi. Samotná premisa o hľadaní príbuzného v Kodani je na celom film tá najmenej podstatná a slúži iba ako zámienka k postupnému utváraniu vzťahu postáv, ale práve ich zbližovanie je na celom filme to najpodstatnejšie. Vo výsledku tak netradičná love story v krásnom prostredí (aj keď samotná Kodaň u mňa až tak veľkú rolu nehrala a film sa mohol odohrávať v ktoromkoľvek európskom meste a nič by mu to neubralo na atmosfére, samozrejme okrem Bratislavy), so štýlovým soundtrackom a príjemne odľahčenou atmosférou, navyše aj so zakončením, ktoré neotrávi, práve naopak. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama