Reklama

Reklama

Grace je příběh vyprávěný úplně novým způsobem – očima dívky posedlé ďáblem. Alexia Fast (Jack Reacher: Poslední výstřel) se představuje v roli Grace: naivní, půvabné a nevinné čerstvé vysokoškolačky, která si zvyká na nové prostředí i na svou novou spolubydlící. Když se ale jejího těla zmocní temné síly a rozpoutají chaos, Grace se ocitá zpátky v mrazivé náruči přísné babičky (Lin Shaye) a neúprosných pravidel církve. I tady ji ale pronásledují vzpomínky na děsivou smrt matky a hluboce zakořeněné destruktivní touhy. Je jí jasné, že démony ve svém těle musí zastavit dřív, než bude pozdě. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (70)

KUFI 

všechny recenze uživatele

Napad dobrej, originalni a i dobre zpracovanej. Libilo se mi, ze tam zakomponovali takovy veci jako mrkani, nebo tras kamery pri cisteni zubu. Za tyhle detaily davam jednu hvezdu navic. Pokud me pamet neklame, tak jsem podobne dobre zpracovanou 1st person scenu videl zatim pouze v beckovym DooMovi. Skoda, ze je to jinak nudny a stokrat videny tema a navic tomu schazi atmosfera. Poslednich 5 minut jsem si musel dodatecne pretocit, protoze jsem u toho usnul. Tamta baba (schnell google...Lin Shaye), ktera taky hraje v kdejaky srajde, je mi krajne nesympaticka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Něco podobného zkoušel v loňském roce Wood v Maniakovi a vyšlo to, takže jsem byl zvědav, jak se tenhle relativně inovativní způsob osvědčí v jednom z nejprovařenějších hororových námětů. Neosvědčil. Holka s kamerou na hlavě mě zrovna moc nechytla a v zrcadle, kde byla jediná možnost něco vidět, se toho také zas tak moc nedělo. A tak všechno směřovalo k očekávané vymítací scéně, která sice nebyla kdovíjaká, ale od odpadu Grace zachránila. 15% ()

Reklama

ShiShinka odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla jenom otřesná nuda, kde se hlavní hrdinka pořád jen někde plouží a do toho více či méně oddechuje. Ale holka kašle krev a babka jí nadává, že jak se to chová v kostele. Takže jsem se buď nudila, nebo jsem byla brutálně vytočená z demence aktérů. A to nejsou zrovna emoce, které bych chtěla v odpočinkovou neděli prožívat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Grace“ není ve svém stylu nijak zásadně objevný, ale je to přece jen jedna z vlaštovek, které mají kvalitní obraz a kvalitní provedení. Herecky je to dobré obsazení, kdy Lin Shaye je klasicky démonická, ale docela mile překvapí i hlavní hrdinka v podání Alexii Fast, která dokáže celý film utáhnout. Ve druhé polovině už se z toho stává poměrně klišovité vymítací drama, ale právě pohled očima vymítané tomu dává trochu nový náboj. Jsou zde scény, které vyděsí a prožitek docela funguje. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

No já nevím, ale mně ten film nepřipadal zas tak hrozný. Samozřejmě trošku banální zápletka, začátek dost rozvláčný, ale dost to zachraňuje originální způsob zpracování filmu. Uznávám, že to po čase začne být otravné, ale všechno to vyváží velice sugestivní konec filmu, který teprve naplno předvedl sílu použitého způsobu vyprávění. Kdyby byl takový celý film, měli bychom tu horor roku. Nicméně to chtělo daleko propracovanější scénář a krom řemeslné originality do toho vnést i originálnější příběhové prvky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie ve městě Vancouver. (Terva)

Reklama

Reklama