Reklama

Reklama

Roger Waters: The Wall

  • Velká Británie Roger Waters: The Wall (více)
Trailer 1
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2014, 155 min (Alternativní 127 min)

Obsahy(1)

Roger Waters The Wall je hudebně-zážitková road movie, která zachycuje světové koncertní turné zakládajícího člena legendární britské skupiny Pink Floyd v letech 2010 až 2013. Záběry, pořízené ve třech městech na dvou kontinentech, putují mezi 150 metrů dlouhým jevištěm a zákulisím, ze kterého vše exkluzivně komentuje sám Waters. Divákům se naskytne pohled na úchvatnou hudební a vizuální show, ve které nechybí pyrotechnika, bohaté projekce a před zraky rostoucí monumentální zeď. Waters při tvorbě ohromující rock'n'rollové show doslova zhmotnil vlastní imaginaci a protiválečné vize – stejně jako původní dvojalbum rockové opery z roku 1979 nese i film silné pacifistické poselství a stopuje Watersovu osobní minulost, kterou tvrdě zatížila otcova a dědečkova smrt ve světových válkách. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

kozloid

kozloid (hodnocení, recenze)

Verze the Wall od pana Waterse se mi nelíbí, vždyť to byl on, kdo málem způsobil rozpad Pink Floyd a zdržel vývoj kapely na několik let.

Uživatel Punisher smazal svůj příspěvek.

tim.org

tim.org (hodnocení, recenze)

Ideální vysněná DeLuxe Bluray verze by mohla vypadat takto:

- film tak jak ho známe z kina

- kompletní záznam koncertu, nepřerušovaný dotočenými scénami (a včetně kytarového sóla v Mother!), méně záběrů do publika, více záběrů na muzikanty

- dokument o technickém pozadí show a turné (řada krátkých videí byla průběžně zveřejňována na Watersově facebooku)

- Comfortably Numb s Davidem Gilmourem z Londýna 2011

na příspěvěk reagoval Henk123

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

Asi největší a citově nejsilnější zážitek z kina nebo z nějakého představení, lituju, že jsem nemohl být v Praze na konzertu.. Jinak titulky dojebali, kolotočáry :/.. Že někdo začně do Pink Floydů projevovat svoje amatérské ambice vyhaslého poetika, to mi hlava nebere...

Uživatel Punisher smazal svůj příspěvek.

Caesar88

Caesar88 (hodnocení, recenze)

sl4necek

K těm titulkům. Mě to přišlo smutné, asi jako by to dělal člověk, který ze Zdi nikdy neslyšel ani akord před tím, než začal překládat - takže nulový vztah, angličtinu vystudoval maximálně na střední škole a film překládal podle poslechu .... Ta pouť to hodně natáhla, podle mě by stačilo, kdyby se zastavil pouze u těch dvou hrobů, ale tak RW to rád odpustím.

sl4necek

sl4necek (hodnocení, recenze)

Super dokument, akorát mrzení u divných titulků a Watersovy pouti po Francii/Itálii :)

na příspěvěk reagoval Caesar88

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

tim.org

Mne to prišlo tiež úsmevné, ale robí sa to tak hocikde, nie? Aj v muzikáloch. Asi to bolo určené tomu zvyšku populácie, ktorý nerozumie anglicky ani si ich texty už dávno neskúsil preložiť. :)

tim.org

tim.org (hodnocení, recenze)

Bonaparte.

Možná kdyby David tehdá v O2 aréně nepopletl text, tak by ho dal Roger do filmu. ;-)

Já myslím, že to bude v bonusech na DVD/BD.

tim.org

tim.org (hodnocení, recenze)

MontyBrogan

No nevím, rýmovat by se to možná mohlo, kdyby to chtěl někdo někde česky zpívat, ale u takovéhoto filmu snad mají titulky význam jiný - aby na ně člověk občas mrknul, když tomu nerozumí... Hlavně to bylo ale opravdu často nepřesné a zavádějící. No nic, jdeme si pustit Zdivo Dvě. :)

na příspěvěk reagoval MontyBrogan

Bonaparte.

Bonaparte. (hodnocení, recenze)

tim.org

S tímhle se dá souhlasit. Překlad textů byl častokrát mimo a naprosto zbytečný, raději bych ponechal originál. Závěrečné Simple facts to celé pěkně odlehčily, ale bylo tam vidět to disfunkční pouto mezi Rogerem a Nickem. A vůbec divil jsem se absolutního vypuštění účinkování Gilmoura na jednom z koncertů či nulová zmínka nebožtíka Wrighta. Závěrem, expresivní hrané pasáže, ruku na srdce, kdo tohle u Waterse nečekal?! :)

na příspěvěk reagoval tim.org

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Makky

Aj ja, úžasný zážitok.

tim.org: Kamarát sa sťažoval, že ten český preklad textov piesní bol úplne od veci. Ale je predsa jasné, že tak voľne boli preložené preto, aby sa to rýmovalo aj v preklade. Nie je to žiadna novinka. 

na příspěvěk reagoval tim.org

tim.org

tim.org (hodnocení, recenze)

Samozřejmě skvělý koncert a skvěl film, tak se soustředím na pár negativ... :)

Vypuštěné kytarové sólo G. E. Smithe v Mother. Proč?

Hrané pasáže asi přece jen měly být spíše souvislým bonusem k filmu. Waters má prostě neodbytný pocit s každou další iterací The Wall vytvořit zase něco trochu nového...

Český překlad písňových textů v titulcích byl velmi velmi volný, asi taky nadbytečný. Kdo je autorem?

"Simple facts" s Masonem lehce rozpačité.

na příspěvěk reagoval Bonaparte.

Turbinen

Turbinen (hodnocení, recenze)

Byl jsem na Rogeru Watersovi live.......a šel bych znovu je to úplně dokonalý ;)  škoda jen že s ním nehrají Gilmour (ten teď vydal čertvou deksu Rattle that lock,docela zajímavá,hlavně klip RTL)a Mason........samozřejmě pro mě je povinností film vidět,viděl jsem  The Wall z r.1982 a tohle si nemůžu nechat ujít ;) 

Uživatel Punisher smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama