Reklama

Reklama

Nikdy nejsme sami

  • angličtina We Are Never Alone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Do obce roztažené podél státní silnice se nastěhuje paranoidní pracovník vězeňské správy a jeho rodina. Spřátelí se se svým novým sousedem, nezaměstnaným hypochondrem, kterého živí jeho žena pracující v místní prodejně. Unavená životem a starostí o dva syny, všimne si vyhazovače z nočního klubu. Ten ale miluje striptérku. Ta však čeká na otce svého dítěte, který sedí v nedaleké base, kde pracuje náš bachař. Drama o současné době a lidech, kteří jsou obětmi i strůjci jejích běsů. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Ligter 

všechny recenze uživatele

Petr Václav nedomyslel, že k - pravděpodobně - sociologické analýze údajného dneška (přičemž je celé Nikdy nejsme sami vsazeno do jakéhosi podivného maloměstského nevypočitatelného bezčasí) nestačí vsadit celý film na dvě extrémně z normálu vybočené postavy. Pokud to mělo být alibi pro neméně absurdní zvraty, budiž, ale v rámci nějakého, snad existujícího, původního záměru asi čekám něco o poznání uvěřitelnějšího. Celé je to výborně zahrané i natočené, ale v nemálo okamžicích skutečně nesmírně prvoplánové. Jediná škoda, že Václav plýtvá silami na utváření nějakého mimózního univerza. K zaražení je to předně proto, že takový film následoval po výborné - tedy všední realitou svázané - Cestě ven. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Za co je třeba takový Todd Solondz nebo Larry Clark adorován, za to místní kritika smetla Václava. Přitom třeba prvních 15 minut je úplně naakumulované zlo, po kterém sem si musel chvilku vydechnout. Z Rodena se pomalu stává naž oblastní Nicolas Cage, tedy v tom ohledu, že si ve svých filmech čím dál víc vyhazuje z kopýtka a jeho cholerický hypochondr je jedna z nejnepříjemnějších postav co jsem na plátně za dlouhou dobu viděl. Zbytek castu je bez debat top! Doporučuji. Na to že se nejedná o věrný obraz naši sociální reality serte. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Roden balancuje na hraně soucitu a smíchu. Vidíme živočichopis - módní sociálně kritické drama, ale nepochopil jsem sdělení filmu. Že nás formuje okolní prostředí? Vyprávění je monotónní , což podporuje schematický pravidelný střih a k postavám jsem si nevytvořil vztah. Pohybují se beze smyslu odnikud nikam. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

To nebyl film, to bylo mučení. Mučení plné odpudivých lidských charakterů, které se chovají nesnesitelně, amorálně a hlavně nereálně (jak se proboha může docela obyčejná ženská zamilovat do romského pasáka, který u ní v konzumu nakupuje chlast a kartony cigaret?!). Absolutně jsem nepochopila, co chtěl tímhle snímkem pan režisér sdělit. Není mi sympatický svým sebestředným vystupováním a už vůbec ne svou tvorbou. "Cestu ven" si s radostí nechám ujít. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Že „nikdy nejsme sami“, v této suverénně natočené i vyprávěné, střízlivě realistické podobence naší dnešní společnosti proyscené lhostejností, necitlivostí, násilím, bezprávím, bezskrupolózností, zbabělostí, falší a lží neznamená uklidňující slib, ale vlastně celkem děsivou hrozbu. Snímek ani na chvíli neztrácí smysl pro proporčnost toho, co si předsevzal vystihnout, ani od civilního konstatování stavu věcí veřejných nesklouzává ze sympatického odstupu od trapného konání postav k žádnému prvoplánově plačtivému či angažovanému komentování ani k lacinému výsměchu. Přes otevřený a nijak pozitivní konec mu nechybí ani jemný smysl pro naději, pointu a vytříbený ironický humor, jen pro to musíme i my mít cit. Překvapivě vyvážené, zralé a nehledaně originální autorské dílo. *** Perlička z šumu v pozadí: „...organizace  pro ochranu orné půdy protestují proti plánu dálnice A12, která má propojit pobaltské pláže s alpskými horskými středisky a portugalskými centry mořské zábavy. Odpůrci projektu upozorňují na možný blízký zánik Evropské unie. Předpokládají drastický propad evropských kyvadlových dovolených. Zvyšující se počet lidí z chudnoucích středních vrstev si navíc již nemůže dovolit prázdniny v zahraničí. Levopravá koalice nicméně poukazuje na nesporný příznivý ekonomický i ekologický dopad dálničního systému.“ *~ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Senicích. (SONY_)

Související novinky

Road-movie Martina Jelínka v Kině Pilotů

Road-movie Martina Jelínka v Kině Pilotů

27.05.2016

Road-Movie, film vypovídající o současné generaci mladých lidí, jejich dezorientaci, absenci vlastního názoru a nespokojenosti s vlastním životem, se bude promítat exkluzivně v Kině Pilotů od 26… (více)

23. Dny evropského filmu

23. Dny evropského filmu

02.04.2016

Dny evropského filmu jsou jediným festivalem v České republice zaměřeným výhradně na evropské filmy. Hlavní přehlídka proběhne v Praze ve dnech 7. - 14. 4. (kina Lucerna, Světozor a Royal) a v Brně… (více)

Reklama

Reklama