Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ruská Kráska a zvíře aneb Pohádka o tom, jak si spanilá dívka pouštěla draka s ohnivým drakem. Film má překrásnou vizuální stránku (zaujal mě "dračí ostrov" coby obří kostra a celkově se mi líbila výprava) a je doplněn nepřeslechnutelnou hudební stránkou. Příběh měl jisté rezervy a trochu mě mrzí, že se tvůrci neponořili více do hloubky - vztah mezi Armanem a Mirou byl sice pěkně vykreslený, nevzal mě však tolik za "srdíčko", jak bych čekal. Ve výsledku lepší tři hvězdičky" ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Velký červený (tady teda černý a ohnivý) drak a žena oděná Sluncem - z jedné poloviny krásná ruská pohádka která má řadu parádních scén, nápaditou výpravu (vesnice, obrovská kostra), fajnového CGI draka i jeho prťavého nerudného kámoše - z té druhé sice sympatické ale trochu dřevěné herce z modelingové agentury které párkrát prožene řadou pořádně kýčovitých scének. Ale co ... ()

Reklama

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Rusové se už zase nebojí těžkých "inspirací". Dokud se vykrádá Hobit (Jezerní město, drak i athelas), je to ještě docela fajn. Pak to ale přejde v trochu lepší Stmívání, které se navíc odehrává převážně v jednom ateliéru. Aspoň že ten začátek v zasněženém Jezerním městě je po výtvarné stránce krásný. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Napřed opravíme několik drobných nepřesností v popisu: neunese princeznu, ale kněžnu. Není to zlý, ale jen drak. Neuvězní ji na hradě, protože žádný není. Ne v kleci, ale v jeskyni. Ne jménem, ale "kterého si pojmenuje". Ne až příliš pozdě, ale postupně. A poslední věta je taky blábol. Zkrátka, gratulujeme, popis jest dokonale zbodán a je to jen další bezchybný doklad toho, jak lidé, kteří ty popisy filmů píší, často a rádi blábolí. A teď již vlastní hodnocení: je to celé neuvěřitelně zábavná podívaná. Je to svým způsobem chvílemi tak roztomile absurdní a má to tak nehorázný zvrat a změnu atmosféry uprostřed děje na část děje, že divák žasne a nevěří zároveň. Možná by se chvíli chtěl zlobit, ale pak zjistí, že ho to ukrutně pobavilo. A závěr, což po tom všem překvapí ještě víc, je vysloveně epic, což naředí sladké romantično do snesitelna. A některé vizuální a trikové nápady jsou ve filmu vysloveně dobré. A na závěr poznámka k názvu: opět gratulujeme, uvedený anglický název i oba přeložené, jak český, tak slovenský, jsou taky blbě. Kdo to zas vymýšlel, to radši nevědět. Film se totiž jmenuje On - Drakon, tedy He is a Dragon, tedy On je drak. Jéje. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani by som nedokázal vymenovať, čím všetkým sa tu bratia Rusi inšpirovali, a vznikol z toho celkom stráviteľný filmový guláš. Keď sa z pravého temného fantasy film preklopí do rozmarnej romantiky so zariaďovaním bývania, celkom som si vydýchol nad oddychovým žánrom. Pomáha tomu aj sympatická dvojica, krásavec s tehličkami na bruchu a typická slovanská deva nápadne podobná našej speváčke Kristíne. Kráska nie je žiadnou pasívnou obeťou príšery, ale sebavedomou ženou, ktorá má cieľ, na rozdiel od mladíka, ktorý nevie ovládnuť svojho draka, jedine tak, že sa zasunie do štrbiny. Avatar sa nekoná, lietania si užijeme málo, no štyri hviezdy tomuto drakovi obetujem. –––– Naučím ťa žiť, ako žijú ľudia. ... Ľudia majú ťažký život. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama